Verkocht
binnenfoto_wommelserweg46_01.jpg

Tzum

Wommelserweg 46
  1. Wommelserweg 46 Tzum

Wommelserweg 46, Tzum


311 m² wonen
1.309 m² perceel
5 slaapkamers

Van de ene verbazing in de andere: een kerk als woning!

Niet alledaags, wonen in een kerk! Hoe pak je dat aan? Laat u verrassen en ervaar hoe de huidige eigenaren dit bijzondere gebouw uit 1903 omtoverden tot een ruime, moderne, comfortabele en energiezuinige woning.

Glazen huis

Vindingrijk, praktisch en met verstand van zaken gingen de eigenaren in het kerkgebouw in het Noord-Friese terpdorp Tzum aan de slag. Ze kozen voor een bijzondere oplossing: ze bouwden hun woning ín de kerk en lieten de bouwkundige kenmerken van het gebouw zelf, zoals de betimmering van het dak, intact. Het resultaat was een zeer ruim huis, waarvan de ‘buitenwanden’ voornamelijk van glas zijn. Op die manier ontstond een lichte woning waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de oorspronkelijke lichtinval van de kerk. Het geheel is zeer goed onderhouden.

Details

Doordacht en met aandacht voor details gaven ze hun huis vorm. Zo komen bijvoorbeeld de kleuren van de glas-in-loodramen van de kerk terug in glazen deuren op de verdieping, is in de zolder een soortgelijk boograam aangebracht als in de voorgevel van de kerk en is bijzondere aandacht besteed aan het lijnenspel van de tegelvloer in de entree.

Meervoudig gebruik

De voormalige consistorie is zodanig verbouwd dat deze geschikt is voor zelfstandige bewoning. Gebruik als bed & breakfast behoort tot de mogelijkheden, evenals een kangoeroewoning voor ouders of kinderen. Overigens vindt u hier nog een verrassing: de eigen toegang van de consistorie bevindt zich in een opvallend vormgegeven zinken aanbouw. Bij het perceel hoort een terrasje achter de consistorie en een verhard ruim erf met schuur en overkapping.

Begane grond

Via de ruime toegangsdeuren komt u in de hal van de kerk (let op het lijnenspel van de tegelvloer). U ervaart de ruimte van het oorspronkelijke kerkgebouw en betreedt vervolgens via dubbele glazen deuren de grote L-vormige woonkamer, met ruimte voor verschillende zitjes en indelingsmogelijkheden. Aan de zijkant van de woonkamer bevindt zich nog een hal, annex trapportaal, met toilet en de trap naar de verdieping.

De ruime open woonkeuken beschikt over een bar en een eethoek en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Een bijkeuken biedt ruimte aan de witgoedopstelling. De begane grond heeft vloerverwarming.

Verdieping

De overloop met vide geeft toegang tot drie grote slaapkamers, waarvan de grootste over de hele breedte van de woning is gesitueerd. Daarnaast is er een werk-/slaapkamer, een toilet en een luxe badkamer met douche, bad en wastafelmeubel. Via een vlizotrap bereikt u de zeer ruime en mooi afgewerkte (berg)zolder.

Consistorie/gastenverblijf

Op de begane grond van deze woning bevinden zich de woonkamer, keuken, badkamer en een separaat toilet. Woonkamer en keuken hebben een houten vloer en houten plafond met dwarsbalken. Openslaande deuren geven toegang tot het terrasje dat vrij uitzicht heeft op de omliggende landerijen. Op de verdieping liggen twee slaapkamers en de overloop beschikt over een kastenwand.

Bijgebouw

De grote schuur van 75 m2 heeft veel gebruiksmogelijkheden. De schuur met overkapping heeft stalen spanten, een inpandige werkplaats, heeft een doorrijdhoogte van 3,50 m en een sectionaaldeur. Voorbereidingen voor krachtstroom zijn getroffen. Op het verharde erf is veel parkeerruimte.

Ligging

Terpdorp Tzum is een kleine, sociale gemeenschap die over een eigen basisschool beschikt. Voortgezet onderwijs en de dagelijkse boodschappen vindt u op 10 autominuten in Franeker. De A7 bereikt u in een kwartier, Sneek, Leeuwarden en Heerenveen in ca. een half uur.

Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen, is het raadzaam eerst bij de gemeente te informeren naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

• Bouwjaar 1903, verbouwd vanaf 2001

• Woonoppervlakte 311m2

• Inhoud 1710m3

• Perceelgrootte 1309m2

• Grote schuur van 2010 met krachtstroom voorbereid

• Energiezuinig

• Vloerverwarming

• C.V. ketel Itho 2012

• Buitenom geschilderd in 2016

• Glas in lood

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieVolledig geïsoleerd
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeItho
Leeftijd CV-ketel2012
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats