Mijn Buitenplaats

Deskundig aankopen


Bij het aankopen van een landelijk gelegen en/of vrijstaande (dorps)woning komt veel kijken. Daarbij gaat het niet alleen om wat wij voor u doen als aankoopmakelaar, maar ook om de manier waarop.

  1. Aankoopmakelaar Friesland

Met een 4.8 Beoordeeld

Zoeken, beoordelen en onderhandelen


Als aankoopmakelaar helpen wij u graag bij het kopen van een nieuwe woning. Zoeken, beoordelen, onderhandelen: met onze uitstekende kennis van de woningmarkt kunnen we u door het complexe proces leiden.

Froukje vertelt

“Vanaf het eerste moment klikte het met Beke. Zij hielp ons met alle rompslomp die het kopen van een huis met zich meebrengt en hield ons voortdurend scherp. En het kroontje was haar onderhandelingsresultaat. De samenwerking met Beke heeft ons naast veel rust ook veel geld opgeleverd!”
Mijn Buitenplaats

Uw nieuwe (t)huis vinden we samen.


Bij Mijn Buitenplaats Makelaardij stellen we uw wensen centraal; we willen dat uw huis een thuis wordt. Ook wij begrijpen hoe heerlijk het is om in de hectiek en snelheid van alledag een vertrouwd rustpunt te hebben in het leven. Wij zijn er voor u om dit thuis te vinden.

Mijn Buitenplaats

Krenten uit de pap


Dauw in plaats van diesel. Vrijheid. Ruimte om u heen. Als aankoopmakelaar voor landelijk gelegen en/of vrijstaande (dorps)woningen in Friesland helpen wij u het ideale huis te vinden te midden van dat woud van 'te koop'. En als we zeggen 'huis', bedoelen we net zo goed de plek. Want ook een bouwval kan een droomhuis worden, mits het op de juiste plaats staat! Kortom, ons makelaarshart gaat sneller kloppen van landelijke, vrijstaande huizen én plekjes!

Mijn Buitenplaats

Waarom we weten wat we doen


Niet voor niets roept onze slogan 'liever dauw dan diesel' enthousiaste reacties op bij u als klant. Deze slogan verwoordt precies waar u naar op zoek bent: rust, ruimte, en vergezichten. U zoekt naar het buitenleven, het ervaren van de seizoenen, en het genieten van het erf. Onze wens is uw wens: onthaasten op uw eigen plek en thuiskomen in uw unieke paradijsje. Wij begrijpen deze behoefte en zien de blijdschap bij onze klanten, zowel met hun nieuwe plek als met onze dienstverlening.

Er komt veel kijken bij de aankoop van een huis, en wij hebben oog voor details die onze klanten wellicht over het hoofd zien. We houden het hele proces onder controle en nemen werk en zorgen uit handen. Onze strategie bij de onderhandelingen is zorgvuldig gekozen, waarbij we het unieke van het huis en de situatie vertalen naar een reëel bod.

Mijn Buitenplaats

Waarom een aankoopmakelaar?


Wij kennen de markt en weten vaak voordat een woning op internet verschijnt, dat deze in de verkoop komt. Met een aankoopopdracht aan ons bent u er dan als eerste bij. Statistieken tonen aan dat de koopsom lager uitvalt wanneer u wordt bijgestaan door een aankoopmakelaar. Logisch, want wij kennen de markt, beoordelen of de woning goed in de markt ligt, en of de vraagprijs reëel is. Met een aankoopmakelaar verzekert u zich bovendien van een gelijkwaardige partij in de onderhandelingen. Onderhandelen is een vak apart. Mijn Buitenplaats Makelaardij beheerst dat vak, staat sterk in zijn schoenen, en is voorbereid op de volgende stap van de andere partij.

Mijn Buitenplaats

Kijkt verder …


Het buitenleven is meer dan een mooi landschap of een fijne woonomgeving. Buiten wonen biedt u veel vrijheid en zelfstandigheid, maar brengt ook de nodige regels met zich mee. Dankzij onze kennis en ervaring weten wij waar de voetangels en klemmen kunnen zitten. U, als koper, heeft een onderzoeksplicht en wij nemen deze verantwoordelijkheid uiterst serieus. Wij voeren grondig onderzoek uit en zorgen ervoor dat u over de juiste informatie beschikt om een weloverwogen beslissing te nemen. Hiermee helpen wij u de risico's te verkleinen en de kans op plezier en succes te vergroten. Als u zegt: 'Het klopt! We hebben het huis en de plek gevonden om het leven te leiden waar we van houden', hebben wij samen ons doel bereikt.

Mijn Buitenplaats

Wat kost het?


Ons doel is dat u uw droomhuis koopt voor de laagst mogelijke koopprijs tegen de beste voorwaarden. Het basisbedrag bij volledige aankoopbegeleiding bedraagt € 3.500,- plus 5% van het resultaat van ons werk. Deze beloning is gebaseerd op een gerichte aankoop, wat betekent dat de eerste bekeken woning wordt aangekocht. Bij elke volgende bezichtiging wordt € 250,- in rekening gebracht en tussentijds gefactureerd, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Als wij naast de aankoopbegeleiding ook de eigen woning mogen verkopen, is er een korting van € 375,- van toepassing op bovenstaand tarief. Alle genoemde bedragen zijn inclusief BTW.

Rekenvoorbeeld


Vraagprijs€ 600.000,-
Onderhandelingsresultaat€ 28.000,-

Uw definitieve koopprijs€ 572.000,-
Beloning€ 3.500,-
Aangevuld met 5% van € 28.000,-€ 1.400,-
Korting van verkoop eigen woning (optioneel)€ 375,-

Totale courtage€ 4.525,- inclusief BTW

Samen aan de slag?


Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mijn Buitenplaats
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats