Verkocht
2. huisterheide 13 sint nicolaasga (buiten).jpg

Sint Nicolaasga

Huisterheide 13
  1. Huisterheide 13 Sint Nicolaasga

Huisterheide 13, Sint Nicolaasga


188 m² wonen
1.815 m² perceel
5 slaapkamers
D

Vol liefde spreken de huidige eigenaren van deze sfeervolle woning in het buurtschap Huisterheide over hun ‘boshuis’. En dat begrijpen we! Het bos is als het ware uw achtertuin: even door het tuinhek en u staat er middenin. Het huis is gebouwd omstreeks 1925 en heeft in die bijna honderd jaar van alles meegemaakt. Toch zou je dat niet zeggen, want het is aangepast aan de woonwensen van de huidige tijd. Verbouwingen en vernieuwingen zijn zorgvuldig uitgevoerd, met respect voor de historie. Sfeervolle elementen als de hoge balkenplafonds, erker, luiken, pirons en blinden en metselwerk zijn daar mooie voorbeelden van. En hebt u de levensboom in de voordeur gezien? Ook die past prachtig in dit geheel. Bovendien is zowel binnen als buiten alles goed onderhouden en zit ook het houtwerk strak in de verf.

Ruim en comfortabel

Mede door de verbouwing in de jaren 90 is het leefoppervlak van de woning flink vergroot. Er zijn vijf slaapkamers, twee badkamers en meerdere ruime leefvertrekken. Ook beschikt de woning over veel bergruimte. Buiten hebt u eveneens alle ruimte, want het perceel is maar liefst 1.815 m2 groot. Ook daar is het volop genieten: in de tuin, op de terrassen of onder de overkapping. U zit daar heerlijk beschut, zowel in de zomer als in voor- en najaar. Mocht u plannen hebben voor een thuiswerkplek of praktijk, kantoor of kleinschalige bedrijvigheid aan huis (bijvoorbeeld in de garage), dan biedt het bestemmingsplan daar mogelijkheden voor. Informeert u wel zelf eerst bij de gemeente naar de specifieke voorwaarden.

Begane grond

Via de entree aan de voorzijde komt u in de hal met toilet, trapopgang en bergruimten. Aan het einde van de gang vindt u de ruime leefkeuken die van alle gemakken is voorzien. Een tuinkamer met openslaande deuren naar het terras ligt net als de keuken aan de achterzijde van de woning. De sfeervolle, grote woonkamer wordt gekenmerkt door het hoge balkenplafond, de blinden, de erker, houten vloer en houtkachel. Een heerlijke ruimte!

Verder vindt u op de begane grond de luxe badkamer (2022) met royale inloopdouche en badkamermeubel met dubbele wastafel. De bijkeuken biedt ruimte voor een witgoedopstelling en opslag. Ook is hier nog een berging. Via de bijkeuken komt u ook in de inpandige garage, die voor diverse doeleinden geschikt is waaronder de mogelijkheid om deze om te vormen tot een levensloopbestendige slaapkamer. Een tweede entree ligt tussen het huis en de garage.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping bevinden zich de overloop, de tweede badkamer, vijf slaapkamers en twee kasten. Een van de slaapkamers is voorzien van een vaste kastenwand. In een andere is een moderne bedstee gemaakt. De badkamer heeft een ligbad, douche, toilet en wastafel.

Tweede verdieping

Via een vlizotrap bereikt u de bergzolder.

Buitenruimte

De grote tuin ligt rondom het huis en is ingericht met bomen, struiken, gazon, vasteplantenborders en ruime terrassen. De woning is aan de voor- en zijkant voorzien van zonwering in de sfeer van het huis. Ook de luiken dragen bij aan die sfeer. Op de oprit is plaats voor meerdere auto’s. De houtopslag (2020) is voorzien van een gevlinderde betonvloer. De overkapping zorgt voor beschut buiten zitten in ieder seizoen en de berging met overkapping biedt plaats aan bijvoorbeeld fietsen en tuinmeubels. Via het hek in de achtertuin staat u meteen in het bos. Hoe mooi is dat?

Ligging

De woning ligt aan een doorgaande weg die van oudsher een belangrijke verbinding vormt tussen de omliggende dorpen. Het nabijgelegen dorp Sint Nicolaasga (vier autominuten) beschikt o.a. over basisonderwijs, slager en bakker, drogist, bloemisterij en een supermarkt. Voor een uitgebreider aanbod aan scholen, winkels, horeca, sport- en cultuurvoorzieningen kunt u terecht in Joure, Lemmer of Sneek, op tien tot twintig autominuten afstand. De A6 en A7 verbinden u snel met de rest van het land.

Zuidwest-Friesland kenmerkt zich door een prachtige mix van meren, bossen en ander landschappelijk schoon en door gevarieerd cultuurhistorisch erfgoed. En u zit daar middenin! Dat biedt alle mogelijkheden voor diverse watersporten, wandelen, fietsen, paardensport en dorps-, stads- en museumbezoek. En hebt u gezien dat een 18-holes golfbaan letterlijk om de hoek ligt?

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel25-11-2009
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit trendline HRC30 combi 2022
Leeftijd CV-ketel2022
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats