Stille verkoop Friesland

Uw huis verkopen in Friesland en wilt u dit liever niet aan de grote klok hangen vanwege bijvoorbeeld privacyredenen? Dan kan de stille verkoop van uw woning in Friesland een goede uitkomst bieden. Met de stille verkoop van uw huis verkopen wij uw woning als het ware achter de schermen. Er komt geen te koop bord in de tuin en uw huis komt niet op Funda, maar wordt alleen gedeeld met mensen die echt serieuze koopplannen hebben.

Bijkomend voordeel van stille verkoop: u betaalt niet voor de volledige promotiekosten en u krijgt korting op de makelaarskosten.

Wat is stille verkoop?

Overweegt u om uw huis in de stille verkoop te zetten? Dan is het in eerste instantie goed om te weten wat stille verkoop precies betekent. Stille verkoop houdt in dat uw woning te koop wordt aangeboden, zonder dat deze zichtbaar is voor het grote publiek. Uw huis wordt alleen getoond aan een actief geïnteresseerde doelgroep en is alleen zichtbaar op plekken waar u dat wilt. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw huis niet zichtbaar te tonen op Funda of andere huizensites, maar alleen op de website van uw makelaar.

Info stille verkoop Friesland

Hoe werkt stille verkoop?

Indien u uw huis in de stille verkoop wilt zetten is het belangrijk om te weten hoe een stille verkoop werkt. Bij een stille verkoop wordt uw woning niet openbaar aangeboden, maar alleen kenbaar gemaakt onder actieve en serieuze woningzoekers die staan ingeschreven bij uw makelaar en in het uitwisselingssysteem. In de praktijk werkt dit als volgt:

 • U meldt uw huis bij ons aan voor de stille verkoop.
 • Wij komen bij u langs voor de woningopname en om in overleg de verkoopstrategie te bespreken.
 • Om belangstellenden goed te kunnen informeren vult u een vragenlijst in met lijst van zaken van uw woning.
 • U kiest waar en aan wie uw huis getoond wordt. Zo kunt u o.a. bepalen op welke huizensites uw woning geplaatst mag worden en welke gegevens van de woning getoond worden – bijvoorbeeld of de prijs getoond mag worden of dat de prijs alleen op aanvraag zichtbaar is.
 • De gegevens van uw woning met eventueel één of meerdere foto’s en plattegronden worden gedeeld met een selectief groepje huizenzoekers uit ons klantenbestand.
 • Uw woning wordt gedeeld onder ingeschreven zoekers, indien het huis binnen de zoekcriteria van de zoeker past.
 • Wij vertegenwoordigen u bij de bezichtigingen, onderhandelingen en bij de uiteindelijke verkoop.

Hoe vind ik huizen in de stille verkoop?

Indien u op zoek bent naar een nieuwe woning en benieuwd bent naar de huizen die momenteel in de stille verkoop staan, raden wij aan om u in te schrijven bij diverse makelaars die actief zijn in uw zoekgebied. Zij kunnen u maandelijks – vaak kosteloos – op de hoogte brengen van het nieuwste aanbod huizen in de stille verkoop.

Nieuwsgierig naar het aanbod stille verkoop in Friesland? U kunt zich vrijblijvend inschrijven bij ons, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van het nieuwste aanbod huizen in Friesland.

Waarom stille verkoop?

Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin u de verkoop van uw huis niet aan de grote klok wilt hangen. Vanwege privacy- of veiligheidsredenen, u wilt uw huis onder bepaalde voorwaarden verkopen of u wilt gewoon de interesse in uw woning peilen. Welke reden het ook mag zijn, stille verkoop biedt u de mogelijkheid om een minder brede, maar specifieke en serieuze doelgroep aan te spreken.

Nog een bijkomend voordeel is dat u bij een stille verkoop niet volledig hoeft te betalen voor promotie en de makelaarskosten vaak lager uitvallen dan normaal. Bedenk alleen van te voren goed of een stille verkoop goed bij uw woning past en of u hiermee bereikt wat u wilt bereiken. Mocht een stille verkoop uiteindelijk toch niet de juiste strategie zijn, dan kunt u altijd overwegen uw woning in de actieve verkoop te zetten om het gewenste resultaat te behalen.

Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over de beste aanpak en per situatie aangeven of een stille verkoop de juiste strategie is. Daarvoor mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Wat kost stille verkoop?

De kosten van een stille verkoop verschillen uiteraard per makelaar in Friesland. Maar over het algemeen is een stille verkoop iets goedkoper dan een reguliere verkoop van uw woning. Dit komt omdat u minder geld kwijt bent aan advertentie-, -promotie en/of andere reclamekosten. Uw woning wordt namelijk niet geplaatst op Funda en op andere promotiekanalen – en dit scheelt vaak veel tijd én kosten. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Info stille verkoop Friesland

De voordelen

 • Zelf wilt bepalen aan wie uw huis wordt getoond
 • U een selectief groepje actieve huizenzoekers wilt bereiken
 • U geen te koop bord in de tuin wilt en beperkte online zichtbaarheid
 • Op verzoek geen prijsvermelding bij uw woning wilt
 • Discreet uw woning wilt verkopen
 • Geen onnodige bezichtigers over de vloer wilt
 • U betaalt niet voor de volledige promotiekosten en krijgt korting op de makelaarskosten

Zij kozen voor stille verkoop

"Mijn Buitenplaats denkt aan alles" Sietze en Janna
"Je (t)huis verkopen, daar komt heel wat bij kijken" Arie en Corrie
"Wij zijn blij dat wij met Beke in zee zijn gegaan!" Hessel en Hinke
"Dit kantoor staat met beide benen op de grond en houdt niet van flauwekul" Greet
"Heeft ons veel zorgen uit handen genomen, vooral de kopzorgen" Frans en Angelika

Verkocht via stille verkoop

Stille verkoop (verkocht)
Witmarsum
Stille verkoop (verkocht)
Tjalleberd
Stille verkoop (verkocht)
Beetsterzwaag
Stille verkoop (verkocht)
Tijnje

Stille verkoop aanbod Friesland

Benieuwd naar ons aanbod van huizen in de stille verkoop in Friesland? Neem een kijkje tussen ons huizenaanbod op de website of neem vrijblijvend contact op. Als specialist in landelijk wonen in Friesland hebben wij regelmatig landelijke woningen, (woon-)boerderijen en andere vrijstaande huizen in de stille verkoop. Dit aanbod is lang niet altijd zichtbaar op onze website, dus indien uw droomhuis er niet tussen staat kunt u altijd vrijblijvend bij ons informeren welke huizen wij momenteel in de stille verkoop aanbieden.

Stille verkoop Friesland via Mijn Buitenplaats Makelaardij

Wilt u graag uw huis verkopen, maar dit niet aan het grote publiek kenbaar maken? Mijn Buitenplaats Makelaardij helpt u graag met de stille verkoop van uw woning in Friesland. Of het nu gaat om de stille verkoop van een landelijke woning, woonboerderij, buitenplaats, eengezinswoning of een ander vrijstaand gelegen woning – wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en u kunt rekenen op een discrete verkoop.

De echte verhalen van mensen lezen? Kijk dan eens op de pagina ‘ervaringen’.

Mogelijkheden stille verkoop Friesland

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken om uw huis in Friesland in de stille verkoop te zetten. Tevens kunt u zich vrijblijvend bij ons aanmelden wanneer u op zoek bent naar een woning, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van ons nieuwste aanbod.

Mijn Buitenplaats Makelaardij biedt woningen in de stille verkoop in Friesland aan, waaronder in gemeente Opsterland, Heerenveen, Ooststellingwerf, Weststellingwerf, De Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Smallingerland, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Overtuigd van stille verkoop?

Neem contact met ons op.