Mijn Buitenplaats

Stille verkoop Friesland


Als makelaar voor landelijk gelegen en/of vrijstaande (dorps)woningen komen wij regelmatig op mooie plekjes. Door de jaren heen hebben we verschillende huizen in Friesland verkocht en aangekocht – waarvan ook een groot deel in de stille verkoop.

  1. Stille Verkoop Friesland

Met een 4.8 Beoordeeld

Deskundig, betrouwbaar en 100% discreet


Denkt u eraan uw huis te verkopen en wilt u dit liever niet publiekelijk bekendmaken? Of twijfelt u nog over het beste moment om uw huis te verkopen? Dan kan stille verkoop een goede uitkomst bieden. Met stille verkoop verkopen wij uw woning als het ware achter de schermen. Er komt geen 'te koop'-bord in de tuin en het huis wordt niet op Funda geplaatst, maar wordt alleen gedeeld met mensen die serieus geïnteresseerd zijn in een aankoop. Een bijkomend voordeel van stille verkoop is dat u niet de volledige promotiekosten betaalt en korting krijgt op de makelaarskosten.

Mijn Buitenplaats

Wat is stille verkoop?


Overweegt u om uw huis in de stille verkoop te zetten? Dan is het in eerste instantie goed om te weten wat stille verkoop precies betekent. Stille verkoop houdt in dat uw woning te koop wordt aangeboden zonder dat deze zichtbaar is voor het grote publiek. Het huis wordt alleen getoond aan een actief geïnteresseerde doelgroep en is alleen zichtbaar op plekken waar u dat wil. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw huis niet zichtbaar te tonen op Funda of andere huizensites, maar alleen op onze website.

Hoe werkt stille verkoop?


Indien u overweegt om uw huis in de stille verkoop te zetten, is het belangrijk om te weten hoe een stille verkoop werkt. Bij een stille verkoop wordt de woning niet openbaar aangeboden, maar alleen kenbaar gemaakt onder actieve en serieuze woningzoekers die staan ingeschreven bij ons en in het uitwisselingssysteem. In de praktijk werkt dit als volgt:

1. U meldt uw huis bij ons aan voor de stille verkoop.

2. Wij komen bij u langs voor de woningopname en om in overleg de verkoopstrategie te bespreken.

3. Om belangstellenden goed te kunnen informeren, vult u een vragenlijst in met een lijst van zaken van uw woning.

4. U kiest waar en aan wie het huis getoond wordt. Zo kunt u bijvoorbeeld bepalen op welke huizensites uw woning geplaatst mag worden en welke gegevens van de woning getoond worden – bijvoorbeeld of de prijs zichtbaar mag zijn of dat de prijs alleen op aanvraag zichtbaar is.

5. De gegevens van uw woning, met eventueel één of meerdere foto’s en plattegronden, worden gedeeld met een selectief groepje huizenzoekers uit ons klantenbestand.

6. Uw woning wordt gedeeld onder ingeschreven zoekers, indien het huis binnen de zoekcriteria van de zoeker past.

7. Wij vertegenwoordigen u bij de bezichtigingen, onderhandelingen en bij de uiteindelijke verkoop.

De voordelen

Zelf bepalen aan wie uw huis wordt getoond
Een selectief groepje actieve huizenzoekers bereiken
Geen te koop bord in de tuin en beperkte online zichtbaarheid
Op verzoek geen prijsvermelding bij de woning
Discreet uw woning wilt verkopen
Geen onnodige bezichtigers over de vloer
U betaalt niet voor de volledige promotiekosten en krijgt korting op de makelaarskosten
Mijn Buitenplaats

Hoe vind ik huizen in de stille verkoop?


Indien u op zoek bent naar een nieuwe woning en benieuwd bent naar de huizen die momenteel in de stille verkoop staan, raden wij aan om u in te schrijven bij diverse makelaars die actief zijn in uw zoekgebied. Zij kunnen u maandelijks – vaak kosteloos – op de hoogte brengen van het nieuwste aanbod huizen in de stille verkoop. Nieuwsgierig naar het aanbod stille verkoop in Friesland? U kunt zich vrijblijvend inschrijven bij ons, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van het nieuwste aanbod huizen in Friesland.

Mijn Buitenplaats

Waarom stille verkoop?


Er zijn allerlei situaties te bedenken waarin u de verkoop van uw huis niet aan de grote klok wilt hangen. Vanwege privacy- of veiligheidsredenen, u wilt uw huis onder bepaalde voorwaarden verkopen of u wilt gewoon de interesse in uw woning peilen. Welke reden het ook mag zijn, stille verkoop biedt u de mogelijkheid om een minder brede, maar specifieke en serieuze doelgroep aan te spreken. Nog een bijkomend voordeel is dat u bij een stille verkoop niet volledig hoeft te betalen voor promotie, en de makelaarskosten vaak lager uitvallen dan normaal. Bedenk alleen van tevoren goed of een stille verkoop goed bij uw woning past en of u hiermee bereikt wat u wilt bereiken. Mocht een stille verkoop uiteindelijk toch niet de juiste strategie zijn, dan kunt u altijd overwegen uw woning in de actieve verkoop te zetten om het gewenste resultaat te behalen. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over de beste aanpak en per situatie aangeven of een stille verkoop de juiste strategie is. Daarvoor mag u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn Buitenplaats

Wat kost stille verkoop?


De kosten van een stille verkoop verschillen uiteraard per makelaar in Friesland. Maar over het algemeen is een stille verkoop iets goedkoper dan een regulier verkoop van een woning. Dit komt omdat u minder geld kwijt bent aan advertentie-, promotie- en/of andere reclamekosten. Uw woning wordt namelijk niet geplaatst op Funda en op andere promotiekanalen – en dit scheelt vaak veel tijd én kosten. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten? Neem dan contact met ons op of bekijk de pagina buitengewoon verkopen. Wij vertellen u er graag meer over.

Mijn Buitenplaats

Stille verkoop aanbod Friesland


Benieuwd naar ons aanbod van huizen in de stille verkoop in Friesland? Neem een kijkje tussen ons huizenaanbod op de website of neem vrijblijvend contact op. Als makelaar landelijk gelegen en/of vrijstaande (dorps)woningen hebben wij regelmatig landelijke woningen, (woon-)boerderijen en andere vrijstaande huizen in de stille verkoop. Dit aanbod is lang niet altijd zichtbaar op onze website, dus indien uw droomhuis er niet tussen staat kunt u altijd bij ons informeren welke huizen wij momenteel in de stille verkoop aanbieden.

Mijn Buitenplaats

Stille verkoop Friesland via Mijn Buitenplaats


Wilt u graag uw huis verkopen, maar dit niet aan het grote publiek kenbaar maken? Mijn Buitenplaats helpt u graag met de stille verkoop van uw woning in Friesland. Of het nu gaat om de stille verkoop van een landelijke woning, woonboerderij, buitenplaats, eengezinswoning of een ander vrijstaand gelegen woning – wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en u kunt rekenen op een discrete verkoop. De echte verhalen van mensen lezen? Kijk dan eens op de pagina "Onze klanten vertellen".

Mijn Buitenplaats

Mogelijkheden stille verkoop Friesland


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken om uw huis in Friesland in de stille verkoop te zetten. Tevens kunt u zich vrijblijvend bij ons aanmelden wanneer u op zoek bent naar een woning, zodat wij u op de hoogte kunnen brengen van ons nieuwste aanbod.

Samen aan de slag?


Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mijn Buitenplaats
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats