Verkocht
binnenfoto_ulesprong12_hoogte_01.jpg

Tijnje

Ulesprong 12
  1. Ulesprong 12 Tijnje

Ulesprong 12, Tijnje


164 m² wonen
1.560 m² perceel
3 slaapkamers

Ruimte, licht en zon

Ruimte rondom, prachtige vergezichten, een grote tuin op het zuidwesten en een ruime schuur. Kortom, de ligging van deze woning heeft alle kenmerken van buiten wonen. Van oorsprong is het een kop-rompboerderij die stamt uit 1921. De huidige eigenaren verbouwden in 1986 het voorhuis, waardoor het in omvang verdubbelde en bijna even breed werd als de schuur. Aan alle kanten van het voorhuis plaatsten ze ramen, met een prachtig weids uitzicht tot gevolg vanuit de kamer en de aangrenzende woonkeuken, omdat u ook naar links en naar rechts kunt kijken. Buiten komt op die manier een beetje naar binnen.

Woonwensen waarmaken

De grote schuur biedt nu ruimte aan een kapsalon/schoonheidssalon en wordt verder gebruikt als werkplaats, fietsenberging en opslagruimte. Een ander gebruik is natuurlijk ook mogelijk, u kunt uw fantasie de vrije loop laten! Hetzelfde geldt voor de tuin. Er is een beschut terras en veel gras. De (moes)tuinliefhebber ziet wellicht al vasteplantenborders en groentebedden voor zich. En voor een zandbak en speeltoestel voor de kinderen of kleinkinderen is er dan ook nog wel een plekje. In en rond de woning zijn hier en daar nog wel een paar puntjes op de i nodig.

Op het verkeerde been

De naam Ulesprong maakt nieuwsgierig. Waar zou die vandaan komen? Heeft het met uilen te maken? Dat lijkt wel zo, zeker omdat de bewoners de naam ook in het toegangshek hebben verwerkt en aan weerszijden ervan uilen hebben geplaatst. Maar wat blijkt? Het Friese woord ‘ule’ is een ander woord voor water en ‘sprong’ betekent oorsprong of bocht in een waterloop. Deskundigen concludeerden dat die tweede betekenis hier van toepassing is. Geen relatie met uilen dus, maar met water! Waarschijnlijk de Nieuwe Vaart of het Nieuwe Diep.

Begane grond

De ruime entree is gelegen aan de zijkant van de woning waardoor de hele breedte van het voorhuis als woonruimte kan worden gebruikt. De entree beschikt over een grote kastenwand. De woonkamer en de aangrenzende woonkeuken hebben een balkenplafond en ramen rondom. Een heerlijk lichte ruimte dus, waar u het grootste deel van de dag kunt genieten van de zon. De entree geeft ook toegang tot de bijkeuken, waar volop ruimte is voor het nodige witgoed. Vanuit de bijkeuken komt u in de schuur.

Verdiepingen

De trap naar de eerste verdieping is gelegen in het halletje aan de andere zijkant van het voorhuis. De verdieping herbergt drie ruime slaapkamers. Aan beide zijden bevindt zich een dakkapel, waarvan degene op het oostelijke dakvlak deels van kunststof is. De badkamer heeft een whirlpool, een separate douche en een toilet. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolder.

Schuur met praktijkruimte

De ingang van de praktijkruimte is aan de achterkant van de boerderij gelegen. Deze ruimte is verwarmd met een gevelkachel en beschikt over een geiser voor warm water. De rest van de schuur is in gebruik als werkplaats, fietsenberging en opslagruimte.

Achter op het erf zijn nog twee garages gelegen.

Bijzonderheden

• Grotendeels dubbelglas, het voorhuis heeft dakisolatie

• Tuin op het zuidwesten

• CV Intergas 2015

• Dakkapel aan de oostzijde is deels van kunststof

• Septictank

• Lianderhokje in de tuin

• Uleborden

• Smeedijzeren hek rondom

• Toegangshek twee uilen

Ligging

Tijnje heeft een rijk verenigingsleven en twee basisscholen. Het dorp ligt op drie kilometer afstand. In vijf autominuten bent u er en binnen 10 minuten zit u op de A7. Heerenveen en Drachten liggen op 20 autominuten, Leeuwarden op een half uur en in Groningen bent u binnen drie kwartier.

Nabij de nieuwe (2015) vaarroute van het Polder Hoofdkanaal. Het kanaal loopt van De Veenhoop met een scherpe hoek naar Nij Beets en verder richting de Nije Feart bij de Ulesprong. Het kanaal geeft een tweede toegang tot de Turfroute.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeIntergas
Leeftijd CV-ketel2015
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats