Verkocht
binnenfoto_riperwei78_4.jpg

Tijnje

Riperwei 78
  1. Riperwei 78 Tijnje

Riperwei 78, Tijnje


233 m² wonen
3.770 m² perceel
3 slaapkamers
B

Net even anders

Rustig ligt deze compacte woonboerderij uit 1933 te wachten op haar nieuwe bewoners. De bouwvorm met stolp komt in Friesland niet zo vaak voor en geeft de woning een eigenzinnig karakter. Met gevoel voor stijl en authenticiteit knapten de eigenaren de boerderij op. Het resultaat is een woning die van alle gemakken is voorzien en waarin de nodige karakteristieke elementen bewaard zijn gebleven of in ere zijn hersteld. De piron op de nok van het dak is hiervan een voorbeeld, maar ook het rooster in de voordeur, de balkenplafonds, de estrikken in de gang en de keuken, de regenwaterput en de kenmerkende rode kleur van de schuurdeur. Bij het opknappen is veel aandacht besteed aan de energiehuishouding. Door o.a. het toepassen van diverse vormen van isolatie is energielabel B verkregen, wat uitzonderlijk is voor een woning van ruim 80 jaar oud.

Het schilderwerk is uitstekend in orde. Het dak is in 2005 grondig onder handen genomen: het is uitgelijnd, uitgevlakt en tevens voorzien van nieuwe panlatten, dakpannen en zinken goten. De zolder van de schuur biedt ruime mogelijkheden voor het maken van meerdere slaapkamers.

De inrichting van de tuin is een combinatie van siertuin, moestuin, een kas, fruitbomen en bessenstruiken. Beukenhagen zorgen voor structuur en beschutting. Meerdere terrassen geven de mogelijkheid om de zon, de schaduw of juist de luwte op te zoeken. Een royale vijver in de voortuin completeert het geheel. Sloten omgeven het perceel. Het bijgebouw biedt ruimte voor autostalling, hobby en opslag. De woning ligt aan een rustige landweg buiten de bebouwde kom van Tijnje, nabij het natuurgebied De Deelen en op enkele kilometers van de A7. Heerenveen ligt op 15 autominuten, Leeuwarden op 30 en Groningen op 40 autominuten. Basisschool op 2 kilometer.

Begane grond

Bij deze boerderij is de entree aan de zijkant gesitueerd. De woonkamer strekt zich daardoor uit over de gehele breedte van het pand (ruim 8 meter). In de hal zorgt de kleurencombinatie van de fraaie tegelvloer en het schilderwerk voor een warm welkom. De woonkamer beschikt over een rookkanaal met houtkachel en een balkenplafond. Kamer en woonkeuken staan met elkaar in verbinding en kunnen worden afgesloten door glazen suitedeuren. Zo kan ieder naar behoefte een eigen rustig plekje vinden. De keukenvloer en de gang hebben een estrikken vloer. Ook bevindt zich in de keuken een schouw. Hierin staat het gasfornuis. Aanrecht en werkblad zijn geplaatst voor de ramen aan de voor- en de zijkant, zodat u al kokend een prachtig uitzicht hebt op de tuin en op de weilanden die de boerderij omringen. De tuindeuren komen uit op een van de terrassen. Ideaal voor een ontbijtje in de ochtendzon.

Toen de huidige eigenaren de boerderij ca. 20 jaar geleden kochten, beschikte de voorgevel niet meer over de originele ramen en kozijnen. Op basis van het oorspronkelijke ontwerp herstelden de eigenaren de oude staat en lieten daarvoor nieuwe hardhouten kozijnen maken.

De zeer ruime slaapkamer op de begane grond is voorzien van een glaswand met tuindeuren en een raampartij die doorloopt in het dak. Ook beschikt de ruimte over een grote inloopkast over de hele breedte van de kamer. De tuindeuren geven toegang tot een deel van de moestuin en een vrij uitzicht over de aangrenzende landerijen tot zover het oog reikt. De badkamer is recent verbouwd en luxe ingericht met een whirlpool, toilet, bidet, douchecabine en wastafel.

Naast woonkamer, slaapkamer, keuken en toilet bevindt zich op de begane grond nog een ruimte die momenteel in gebruik is als kantoor en ook dienst kan doen als slaapkamer. Een kleine kelder biedt ruimte voor opslag. Als de vijftig potten jam van eigen oogst niet deels weggegeven en opgegeten zouden zijn, hadden die er met gemak een aantal keer in gepast. In de bijkeuken is plaats voor het nodige witgoed. Een ruime werkplaats met krachtstroom en de grote schuur vormen de rest van de benedenverdieping.

Verdieping

Op de verdieping is een grote slaapkamer gelegen met veel kastruimte. De dakkapel is geheel van kunststof (met het uiterlijk van hardhout) en zorgt voor extra stahoogte. Ook is hier de tweede badkamer gesitueerd, inclusief toilet. De zolder van de schuur kan worden benut om extra kamers te creëren.

Bijgebouwen

Naast de boerderij bevindt zich een groot bijgebouw dat uit drie delen bestaat: garage, schuur en berging. Genoeg ruimte dus voor auto, hobby en opslag.

Bijzonderheden

• Perceelgrootte 3.770m2

• Energielabel B door o.a. diverse vormen van isolatie,

• Wandverwarming in de kamer

• Vloerverwarming in keuken, gang, wc, kantoor en badkamer beneden

• CV-ketel 2012

• Inloopkast

• Piron

• Dakconstructie volledig gerenoveerd in 2005 (uitlijnen, afvlakken, nieuwe panlatten, dakpannen en zinken dakgoten)

• Septic tank

• Schotelantenne

• Nieuwe dakkapel in 2014

• Schilderbeurt buitenom in 2015

• Regenwaterput

• Krachtstroom in werkplaats

• Vlak bij de A7. Drachten en Heerenveen op ca. 15 autominuten. Leeuwarden op 30 en Groningen op 40 autominuten.

• Nabij natuurgebied de Deelen

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
B
Datum energielabel04-06-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeIntergas
Leeftijd CV-ketel2012
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats