Verkocht
binnenfoto_riperwei31_01.jpg

Tijnje

Riperwei 31
  1. Riperwei 31 Tijnje

Riperwei 31, Tijnje


150 m² wonen
1.210 m² perceel
3 slaapkamers

Oud + nieuw maakt twee-in-één

Bij deze woning is de aanbouw groter dan het oorspronkelijke huis en dat zorgt voor een bijzonder geheel én voor meerdere gebruiksmogelijkheden. De oorspronkelijke woning is een turfmakershuisje, gebouwd rond 1872. Een huisje met geschiedenis dus! Denk je eens in hoe het was om zo te wonen. Dat we nu veel langer zijn, zie je bijvoorbeeld aan de dakgoten. Je kunt ze bij wijze van spreken schoonmaken zonder dat je een ladder nodig hebt! Inmiddels is de woning natuurlijk al lang aangepast aan de huidige tijd en is het een bijzonder comfortabel geheel geworden.

Twee-in-een

In 1991 is onder architectuur een uitbreiding gerealiseerd die het woonoppervlak meer dan verdubbelde. Zo ontstonden er eigenlijk twee woningen. Op dit moment is het oudste deel in gebruik als bed & breakfast en het nieuwste als woonruimte. Andere gebruiksmogelijkheden zijn bijvoorbeeld wonen en werken of wonen en (mantel)zorg, want beide delen zijn zelfstandig te bewonen en voorzien van leef-, slaap-, kook- en sanitairvoorzieningen. De woningen hebben ieder hun eigen voor- en achterdeur. De binnenverbinding kan worden afgesloten. Woningen en tuin zijn uitstekend onderhouden.

Nieuwste deel/aanbouw

De ruime entree heeft inbouwkasten en een garderobekast en geeft toegang tot keuken, woonkamer en toilet. De lichte, zonnige woonkamer biedt aan twee kanten vrij uitzicht op de weilanden en is aan de lange kant voorzien van een glazen (schuif)pui. Op de begane grond zijn verder de keuken, de slaapkamer en de luxe badkamer gelegen, zodat wonen op begane grond mogelijk is. Bovendien zijn geen drempels aanwezig.

Keuken en slaapkamer hebben toegang tot de tuin en een van de terrassen. De ‘en suite’ badkamer is voorzien van een bubbelbad, aparte douche en steigerhouten badkamermeubel met natuurstenen wasbakken. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en de woonkamer heeft een rookkanaal voor een houtkachel. De kamer heeft geen plafond, maar een vide met kastenwand. Een houten trap in de kamer geeft toegang tot deze vide/verdieping, waar tevens een slaapkamer en bergruimte zijn gelegen.

Oudste deel/oorspronkelijke woning

De entree van dit woningdeel is gelegen in het verbindingsstuk tussen de oude en de nieuwe woning. Ook aan de achterzijde is een ingang. De woning heeft een gecombineerd ruim en comfortabel leef- en slaapgedeelte met vloerverwarming, een keuken met zit-/eetgedeelte en een badkamer. Ook hier zijn geen drempels. Boven de kamers ligt een bergzolder.

Buitenruimte

De ruime, goed verzorgde tuin biedt veel privacy, ligt op de zon, heeft verschillende zithoekjes/terrassen en biedt uitzicht op de weilanden. Ziet u zichzelf al genieten van de rust, ruimte, het duister en de sterrenhemel? Ook het turfmakershuisje beschikt over een eigen beschut zitje met uitzicht over de weilanden, zodat alle gebruikers privacy hebben.

Er is een vrijstaande garage met (smeer)kelder en ruime bergzolder. Er zijn twee hokken voor houtopslag, die ook als zitje of opslagruimte kunnen worden gebruikt. Het halfverharde erf beschikt over parkeergelegenheid voor drie tot vier auto’s.

Ligging

De woning ligt aan een rustige landweg 2,5 km buiten de bebouwde kom van Tijnje, waar u terecht kunt voor een rijk verenigingsleven en basisscholen. De A7 ligt op enkele kilometers afstand, waardoor Heerenveen in 15, Leeuwarden in 30 en Zwolle en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. Amsterdam ligt op 5 kwartier afstand.

Bijzonderheden

Vloerverwarming (behalve in keuken en badkamer oudste deel)

C.V. van 2017

Goede isolatie

Drempelloze woning

Buitenschilderwerk 2015

Badkamers in 2015/2016 opnieuw betegeld en voorzien van nieuw sanitair

Elektra uitgebreid

Niet aangesloten op riool

In geval van een aanpassing van de functie van de woning valt een toets aan het bestemmingsplan onder de verantwoordelijkheid van de koper.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gaskachel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha Avante
Leeftijd CV-ketel2017
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats