Verkocht
orneawei 4, paesens_32.jpg

Paesens

Orneawei 4
  1. Orneawei 4 Paesens

Orneawei 4, Paesens


187 m² wonen
1.826 m² perceel
3 slaapkamers

Fazanten in de tuin en zeekraal op je bord

Op de drempel van de Waddenzee, het nationaal park Lauwersmeer om de hoek, net buiten het tweelingdorp Paesens-Moddergat. Dat is waar deze verbouwde en tot in de puntjes verzorgde woonboerderij is gelegen. De liefhebber van ruimte, rust en natuur weet wat hij kan verwachten: reeën en fazanten voor de deur, steeds wisselende eindeloze vergezichten over land en over water. Niet voor niets is dit landschap een onuitputtelijke inspiratiebron voor talloze kunstenaars.

Met zorg en stijl

De oorsprong van de woonboerderij ligt rond 1900. In die tijd was het een dubbele arbeiderswoning. Een eeuw later werd deze verbouwd tot één woning. In 2004 zijn de buitenmuren opnieuw gemetseld, de kozijnen vervangen en is het dak voorzien van unidekplaten en nieuwe dakpannen. Bij de verbouwingen werd de isolatie van vloer, muren en dak uiteraard meegenomen en is de woning rondom voorzien van isolatieglas. Alle aanpassingen zijn zorgvuldig uitgevoerd in de stijl van de oorspronkelijke bouw. Het balkenplafond en de lambrisering zijn hier voorbeelden van. De vrijstaande dubbele stenen garage is gebouwd in 2005

Ligging

De Waddenzeedijk ligt op loopafstand. In de directe omgeving zijn volop mogelijkheden voor land- en waterrecreatie. Voorzieningen als jachthaven, camping, strand en fietspaden en wandelroutes zijn gelegen binnen een straal van enkele kilometers. Binnen 5 minuten staat u in de supermarkt in Anjum. In Dokkum bent u in 10 autominuten. De nieuwe dubbelbaans autoweg vanaf Dokkum brengt u ruim een kwartier sneller naar de Wâldwei en de A7.

Begane grond

Entree via centrale hal met kastenwand over de hele lengte. Woonkamer met dubbele tuindeuren, houten vloer en vrij zicht over de aangrenzende landerijen. Net als in de rest van de woning zijn hier de authentieke details teruggebracht zoals balkenplafond en lambrisering. In de kamer is tevens een rookkanaal met gashaard als sfeer- of bijverwarming.

Ook in de ruime woonkeuken geven de ramen veel lichtinval en een weids uitzicht. Op de begane grond is tevens de badkamer gelegen. Deze is in stijl uitgevoerd en beschikt over een ligbad en een aparte douche.

Aan de achterzijde van de woonboerderij is een grote inpandige werk-/hobbyruimte die is opgebouwd in spouw en uitgevoerd met stalen spanten. De ruimte is binnendoor bereikbaar en via de dubbele schuurdeuren met loopdeur ook aan de achterkant van de woning.

Verdieping

Op de verdieping geeft een royale overloop met open plafond toegang tot drie ruime slaapkamers. Het geheel is zorgvuldig afgewerkt en heeft veel lichtinval. Boven de slaapkamers bevindt zich een bergzolder.

Bijgebouwen en buitenruimte

De dubbele stenen garage is in dezelfde stijl gebouwd als de woning en heeft twee boxen voor kleinvee/paarden. De ruimte beschikt over een vloer van betonklinkers en over een zolder met stalen steunconstructie. Er zijn aansluitingen voor water en elektra aanwezig.

De tuin ligt rondom, is vanuit de woonkamer te bereiken en is naar eigen wens in te delen en in te richten. De woning ligt aan een deels geasfalteerde openbare weg. De naastgelegen weg gaat over in een onverhard fietspad/landweg.

Bijzonderheden

• Goed geïsoleerd

• Schilderwerk buitenom recent uitgevoerd

• Nieuwe dakpannen

• Kozijnen vervangen

• Septictank

• Uleborden

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeBosch
Leeftijd CV-ketel2007
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats