Verkocht
oosterdwarsreed 7 - opende (buiten)2.jpg

Opende

Oosterdwarsreed 7
  1. Oosterdwarsreed 7 Opende

Oosterdwarsreed 7, Opende


112 m² wonen
5.600 m² perceel
3 slaapkamers

‘Nei it sin’ in het Westerkwartier

‘Nei ’t sin’, is de naam van dit waldhúske in Opende, op de grens van Friesland en Groningen. En inderdaad, je kunt je helemaal voorstellen dat dit een fijne plek is om met plezier te wonen! De huidige eigenaren wonen er niet voor niets al 50 jaar! Uitzicht, privacy en alle ruimte voor hobby’s, dieren, moes- en/of siertuin.

‘Smuk’ is Fries voor knus en gezellig, aangenaam en genoeglijk. Het tekent de sfeer van deze goed onderhouden woning uit 1911. In de loop van de jaren zijn er diverse verbouwingen geweest, waardoor de leefruimte op de begane grond is vergroot.

De woning staat op ruim een halve hectare grond en heeft een aantal bijgebouwen, onder andere geschikt voor het houden van dieren. Het huis staat wat hoger dan het omliggende weiland en heeft een prachtig vrij uitzicht.

Begane grond

Door de verbouwingen van de woning zijn er, in aanvulling op het woongedeelte, op de begane grond twee ruime slaapkamers en een badkamer aanwezig. De woonkamer beslaat de voorzijde van het huis. De woonkeuken sluit daar op aan. De badkamer beschikt over een douche en wastafel. Er is een apart toilet.

In de woonkeuken leidt een vlizotrap naar de slaap-/bergzolder boven het voorste deel van de woning. In de grote slaapkamer aan de achterzijde van het huis is een vaste trap. Via deze trap komt u op de tweede slaap-/bergzolder.

Verdieping

De woning heeft twee slaap-/bergzolders.

Buitenruimte

De woning ligt ca. 200 van de doorgaande weg. Het toegangspad wordt onderhouden door de gezamenlijke aanwonenden. Direct naast de woning bevindt zich een ruime garage die in compartimenten is verdeeld en ook een werkplaats/berging en bergzolder heeft. Er is een dierenverblijf en nog een groot derde bijgebouw dat eveneens ruimte biedt voor dieren en/of opslag.

Ligging

De woning ligt net buiten de kern van Opende. U vindt er twee basisscholen, winkels en overige basisvoorzieningen. Opende kent een rijk verenigingsleven. Het nabijgelegen Surhuisterveen heeft een groot winkelaanbod en voortgezet onderwijs. U bent er in zeven minuten. Op de A7 zit u in minder dan tien autominuten, waardoor u in 20 minuten in Drachten en in 35 minuten in Groningen bent.

Bijzonderheden

• Bouwjaar 1911

• Woonoppervlakte 112m2

• Inhoud 413m3

• Perceelgrootte 5.600m2

• AWB cv-ketel 2009

• Deels geïsoleerd

• Asbest aanwezig

• Aangesloten op riolering

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeAWB
Leeftijd CV-ketel2009

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats