Verkocht
Mijn Buitenplaats

Bakkeveen

Nijefeansterwei 3
  1. Nijefeansterwei 3 Bakkeveen

Ruimte, luxe en mooie verrassingen op een prachtige plek


404 m² wonen
6.820 m² perceel
4 slaapkamers

Energielabel A? Een woonboerderij uit 1916?
Ja, echt!
En dat is niet het enige ...

Deze rietgedekte woonboerderij beschikt over veel ruimte, sfeer, luxe en privacy. Daarnaast is ze levensloopbestendig én geschikt voor dubbele bewoning. Ziet u al mogelijkheden? Voor kangoeroewonen, mantelzorg of uw pubers? Ook de locatie is top: te midden van de bos- en heidegebieden rond Bakkeveen en op fietsafstand van scholen en voorzieningen. En laten we ook het vrije uitzicht naar alle kanten niet vergeten!

Duurzaam en comfortabel
De woonboerderij is in de afgelopen jaren zeer grondig gerenoveerd en gemoderniseerd. Van het achterste deel bleef alleen het majestueuze gebint behouden. De complete schil is nieuw: rieten dak, muren, wanden en vloeren. Er is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en ook de afwerking is tot in de puntjes verzorgd. Veel aandacht werd besteed aan verduurzaming. Dak, muren en vloeren werden volledig geïsoleerd en ook het glas is uiteraard niet vergeten. Tevens werd vloerverwarming aangelegd en een Finoven geïnstalleerd. De warmte van het vuur en de rookgassen van deze houtgestookte kachels wordt opgeslagen in vuurvaste stenen die zijn afgewerkt met leem. Kort stoken volstaat, waarna de stenen gedurende vele uren geleidelijk hun warmte afgeven. Een fijne warmte en een lage energierekening zijn het gevolg.

Sfeervol en instapklaar
Bij de verbouwing ging het realiseren van modern comfort hand in hand met het behouden van de boerderijsfeer. Dat ziet u niet alleen terug in de verwerking van het gebint in de verschillende ruimten, in het materiaalgebruik en in de stalraampjes, maar bijvoorbeeld ook in het bijzondere voegwerk. Kijkt u maar eens naar de kleur van de voegen in het metselwerk van het achterste deel van de boerderij. Die past precies bij de stenen van het voorhuis. Een doordachte keuze en een respectvolle link naar het verleden. Een andere architectonische vondst ziet u bij de Finoven. De kachel met de bijbehorende muur is door de vorm en de kleur een echte eyecatcher. Omdat de verbouwing van het achterste deel recent is afgerond, kunt u zo uw intrek nemen in de boerderij. De modernisering van het voorhuis is weliswaar wat langer geleden, maar ook dit deel van de boerderij is van alle gemakken voorzien. Bovendien is het een volwaardige woning, compleet met woonkamer, eetkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en slaapkamers.

Voorhuis
Het voorhuis is een zelfstandige woonruimte met alles wat daarbij hoort. Op de begane grond vindt u een ruime en lichte woonkamer, met aangrenzende eetkamer en open keuken. De badkamer is op de begane grond en beschikt over een inloopdouche en badkamermeubel met wastafel. De bijkeuken biedt ruimte aan een witgoedopstelling. In de ruime entree is een toilet en tevens de trapopgang naar de verdieping. Ook is hier een doorgang naar (de bijkeuken van) het achterste deel van de boerderij. Op de verdieping vindt u twee slaapkamers. Er is hier geen verbinding met de voorzieningen van het achterste deel van de woonboerderij. Privacy gegarandeerd dus.

Begane grond achterste deel
Ook het achterste deel heeft een eigen ingang. Via de entree komt u in het ruime woongedeelte. Bij de verbouwing is een ‘hap’ genomen uit het dak en de gevel en dit deel werd vervangen door glas. Het effect is veel licht en een groot ruimtelijk effect. De vide, de overige raampartijen en de tuindeuren aan de voor- en achterkant versterken dit effect nog. Het zitgedeelte ligt aan de achterzijde, keuken en eetgedeelte aan de voorzijde van de boerderij. De Finoven zorgt door zijn vorm, kleur en plaats zowel voor een verbinding van beide delen, als voor een scheiding.

De keuken is ruim opgezet, heeft een kookeiland en beschikt over diverse luxe inbouwapparatuur. Achter de keuken bevindt zich een berging. Op de begane grond ligt tevens een grote slaapkamer met deur naar het terras, ruime loopkast en een en suite badkamer. Deze luxe badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, toilet en badkamermeubel met dubbele wastafel. De grote bijkeuken biedt plaats aan een geïntegreerde witgoedopstelling en bergruimte. Hier is tevens de toegang naar een toilet en een verbinding naar (de entree van) het voorhuis.

Verdieping achterste deel
Via de open trap in het woongedeelte bereikt u de vide op de eerste verdieping. Hier vindt u een speelruimte, werkplek en twee knusse ‘bedsteden’ met moderne vormgeving en dakraam. U ervaart hier optimaal de sfeer van de voormalige schuur, door het stoere gebint en het zicht op de woonkamer en de Finoven. Ook in de grote slaapkamer in de nok is het gebint in het zicht. Dakramen zorgen voor de nodige lichtinval en de stalraampjes vormen een sfeervol detail. Een tweede badkamer vindt u ook op deze verdieping. Deze is voorzien van een inloopdouche, toilet en badkamermeubel met wastafel. Op de verdieping is geen verbinding met de voorzieningen van het voorhuis.

Buitenruimte
Op het terrein rond de woonboerderij staan twee bijgebouwen. De schuur voor op het terrein heeft een garage-/bergingsdeel, een carport en een ruime zolder. Ook kunt u hier uw elektrische auto opladen. De schuur achter in de tuin is eveneens in tweeën gedeeld en heeft een berging en een overkapping/tuinkamer. Hier zit u ’s zomers lekker koel en in voor- en najaar heerlijk beschut, terwijl u toch fijn buiten bent en van de seizoenen en het buitenleven geniet. De boerderij heeft een terras aan de zijkant en een aan de achterkant. Vanaf dit achterstes terras hebt u een mooi uitzicht op de grote vijver met vlonder en op de weilanden rondom. Uw eigen stuk weiland biedt mogelijkheden voor het houden van hobbydieren.

Ligging
De woonboerderij ligt net buiten Bakkeveen (twee km) en ook vlak bij Wijnjewoude, Waskemeer en Haulerwijk. Basisscholen vindt u in al deze kernen. Bakkeveen is een populaire vakantiebestemming en beschikt over diverse winkel-, horeca- en sportvoorzieningen. Als tweede plaats van Friesland heeft Drachten (vijftien km, twintig autominuten) een uitgebreid aanbod van voorzieningen op het gebied van o.a. voortgezet onderwijs en cultuur. Het gebied rond Bakkeveen wordt gekenmerkt door diverse bos- en heidegebieden. De woonboerderij bevindt zich dan ook te midden van tal van wandel-, fiets- en ruiterroutes. Met de auto zit u binnen tien minuten op de N381 en in een kwartier op de A7.

Het bestemmingsplan biedt ruimte voor specifieke vormen van kleinschalige (verblijfs)recreatie. Heeft u plannen in die richting? Informeer dan eerst bij de gemeente Opsterland voor de precieze specificaties.

U bent van harte uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Indien gewenst, kunt u uw eigen (aankoop)makelaar meebrengen.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel08-01-2034
IsolatieVolledig geïsoleerd
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha Calenta CW6
Leeftijd CV-ketel2021
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats