Verkocht
binnenfoto_deelenweg3_71.jpg

Gersloot

Deelenweg 3
  1. Deelenweg 3 Gersloot

Deelenweg 3, Gersloot


545 m² wonen
6.940 m² perceel
6 slaapkamers
C

Karakteristiek + groot + vrijheid = onbegrensde mogelijkheden

Via de toegangsweg tussen met riet begroeide sloten komt de deels in het groen verscholen boerderij steeds dichterbij. Na een bocht in de oprijlaan, indrukwekkend begroeid met groot hoefblad, laat de karakteristieke boerderij zich in alle glorie zien. De statige stelpboerderij ligt iets hoger dan de omliggende landerijen en biedt een prachtig uitzicht op een natuurstrook.

De ruime boerderij en erf lenen zich voor diverse combinaties van wonen, werken, zorg, bed & breakfast, hobby etc.

De huidige eigenaren kochten de boerderij ca. 30 jaar geleden. Bij de verbouwingen beperkten zij zich niet tot de binnenkant, maar ze brachten ook constructieve verbeteringen aan. Aan de energiehuishouding werd eveneens veel aandacht besteed. Aangebracht werd HR++ glas, muurisolatie rondom, vloer- en plafondisolatie en zonnepanelen. Binnen zijn nog veel paneeldeuren intact, evenals de balkenconstructie en de originele schouwen.

Kortom, de bewoners pasten de boerderij aan de eisen van de huidige tijd aan, met respect voor de constructie en eigenschappen van de stelpboerderij die zo kenmerkend is voor het Friese platteland.

Indeling

Het leef- en werkgedeelte is gerealiseerd op de begane grond en omvat een woongedeelte, een werkgedeelte, een gastenverblijf en opslag-/hobbyruimte.

Woongedeelte

De zeer ruime woonkamer heeft twee authentieke schouwen, een origineel balkenplafond, paneeldeuren en tuindeuren. De grote woonkeuken met inbouwapparatuur (vernieuwd in 2013) grenst aan de woonkamer. Vanuit de kamer en de keuken is het uitzicht weids en vrij en laat zien hoe mooi de boerderij te midden van de landerijen ligt. Naast de woonkamer ligt de opkamer. Daaronder ligt de vroegere melkkelder, ruim genoeg voor een voedselvoorraad voor een jaar, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. De master bedroom beschikt over een inloopkast met aansluitend een badkamer voorzien van douche en toilet.

Werkgedeelte

In de voormalige schuur/stal in het achterste deel van de boerderij bevinden zich een kantoorruimte, vergaderruimte en pantry, berging en hobbyruimte met krachtstroom.

Gastenverblijf

Eveneens in het achterste deel van de boerderij is een gastenverblijf bestaande uit een woonkamer inclusief keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Deze ruimte kan worden gebruikt als logeerruimte, bed & breakfastaccommodatie of als kangoeroewoning.

Opslag en hobbyruimte

De rest van de schuur biedt voldoende ruimte voor opslag en/of hobby en beschikt over krachtstroom. In aanvulling daarop biedt ook de vide van de schuur nog zeeën van ruimte. Overigens deelt u de ruimte met een heel speciale bewoner: een uil heeft er zijn thuisbasis.

Verdieping

Op de eerste verdieping in het voorhuis bevinden zich vier slaapkamers. Deze zijn nog in de staat waarin zij verkeerden toen de huidige bewoners de boerderij kochten en bieden dus alle gelegenheid voor de invulling van eigen plannen.

Erf en tuin

Op het erf staat een stenen garage met een op afstand bedienbare deur en een aansluitende carport.

De tuin heeft een beschutte ligging, is uitstekend verzorgd en met kennis van zaken aangelegd. U vindt er kleurige borders, diverse terrassen, gazon, fruitbomen en een vijver. Het geheel wordt omzoomd door diverse bomen en een boomsingel aan de noordoost zijde.

Bijzonderheden

De boerderij ligt vlakbij natuurgebied De Deelen. De A7 ligt op 5 autominuten, waardoor Heerenveen en Drachten binnen 15 minuten bereikbaar zijn, Leeuwarden in 25 minuten, Groningen in minder dan drie kwartier en Amsterdam in vijf kwartier.

Het bestemmingsplan geeft Wonen, categorie V aan. Voor specifieke wensen kan de gemeente worden geraadpleegd.

De geasfalteerde oprijlaan is eigendom.

De boerderij beschikt over een kelder en over tal van andere authentieke details: schouwen, paneeldeuren, balkenplafond, originele estrikken in kelder etc.

Isolatie: geïsoleerde spouwmuren, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbele beglazing HR++.

Zonnepanelen.

De centrale verwarming is in drie ‘groepen’ verdeeld (woonhuis, kantoor, gastenverblijf) met elk een eigen thermostaat zodat deze apart zijn te regelen.

Een boiler regelt de warmwatervoorziening. In de keuken is een quooker aanwezig.

Het gastenverblijf beschikt over een close-in boiler.

Een gasaansluiting is niet aanwezig. De boerderij beschikt over een propaangastank.

Riolering is aanwezig.

De boerderij is voorzien van een schotelantenne.

Bliksemafleider.

Ulebord.

Het perceel heeft 5 parkeerplaatsen.

De herinrichtingsrente als gevolg van de ruilverkaveling bedraagt € 137,50 per jaar, eindjaar 2018.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
C
Datum energielabel30-08-2025
IsolatieMuurisolatie, Vloerisolatie, Spouwmuur, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Zonnecollectoren, Houtkachel
Warm waterElektrische boiler, Zonnecollectoren
CV-ketel typeRemeha
Leeftijd CV-ketel1999
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats