Verkocht
Mijn Buitenplaats

Luxwoude

De Wyngaerden 16Bieden vanaf € 395.000,- k.k.
  1. De Wyngaerden 16 Luxwoude

Mogelijkheden zien en pakken!


116 m² wonen
3.490 m² perceel
4 slaapkamers
G

Open Huis vrijdag 19 april van 15:00 tot 17:00 uur en zaterdag 20 april van 10:00 tot 12:00.


Let op: de vraagprijs is een bieden-vanaf-prijs.

Soms moet je iets meer doen om van een prachtig plekje helemaal jóuw plekje te maken, maar met de ingrediënten van deze woning en dit perceel gaat dat vast en zeker lukken! Deze woonboerderij in het buitengebied van Luxwoude heeft volop privacy en prachtige vergezichten en ligt toch vlakbij de voorzieningen en infrastructuur. Klopt, er zal het nodige moeten gebeuren, maar het voordeel daarvan is dat het tal van mogelijkheden biedt voor plannenmakers en handen-uit-de-mouwen-stekers.

De woonboerderij is een combinatie van verschillende bouwstijlen en bouwperioden. Zo heeft de zolder van de schuur een stoer gebint en is het voorhuis van recentere datum. Op de begane grond liggen naast de woonvertrekken ook een slaapkamer en badkamer. Op het perceel bevinden zich meerdere bijgebouwen, w.o. een voormalige kippenschuur die momenteel in gebruik is als caravanstalling.

Begane grond
De entree verbindt het voorhuis met de oorspronkelijke schuur van de boerderij. In het voorhuis vindt u de woonkamer en eethoek. In het midden is een open haard. Vanuit de entree komt u ook in het toilet en de badkamer. De badkamer beschikt over een douche, ligbad en wastafel. Vanuit de keuken kijkt u heerlijk uit over de weilanden. In de aangrenzende bijkeuken is o.a. ruimte voor een witgoedopstelling. Via de bijkeuken hebt u ook toegang tot de garage/berging. Op de begane grond bevindt zich verder een ruime slaapkamer, met wastafel en vaste kasten.

Verdieping
Op de verdieping vindt u drie slaapkamers, een overloop en enkele vaste kasten. Boven de schuur bevindt zich een ruime zolder. U bereikt deze via een vaste trap in de garage/berging.

Garage/berging
De ruime inpandige garage/berging is gerealiseerd in de oorspronkelijke schuur van de boerderij.

Buitenruimte
De woonboerderij heeft een grote voor-, zij- en achtertuin, ingericht met gazon, coniferen, beukenhaag, een vijvertje en enkele bomen. Ook hier kunt u dus uw ideeën de vrije loop laten om  uw eigen tuinparadijs te creëren. Ziet u door uw oogharen al een weelderige sier- en/of moestuin voor u? Het erf is deels verhard en biedt o.a. ruimte voor meerdere auto’s.

De voormalige kippenschuur (ca.760m2) is momenteel in gebruik is als caravanstalling. Een vrijstaand bijgebouw (ca.52m2) kan dienst doen als berging/hobbyruimte.

Ligging
De woning ligt in het buitengebied van Luxwoude en op korte afstand van enkele andere kleinere en grote dorpen/plaatsen. In de dorpen Langezwaag (2 km) en De Knipe (3 km) is basisonderwijs aanwezig. Ze beschikken o.a. over een bloeiend verenigingsleven en een huisartsenpraktijk. Heerenveen (10 autominuten) en Gorredijk (15 autominuten) hebben een uitgebreid voorzieningenniveau op het gebied van winkels, onderwijs, sport, cultuur en horeca. Natuur- en bosgebieden, de Friese meren en wandel en fietspaden vindt u eveneens op korte afstand. Op de A7 bent u binnen 5 autominuten. De A7 en knooppunt Heerenveen zorgen niet alleen voor snelle verbindingen binnen het noorden, maar ook met de rest van het land. Zo ligt Heerenveen op 10, Drachten op 20, Leeuwarden op 30, Groningen op 45 autominuten en Amsterdam op anderhalf uur.

Overig

  • Wanneer u plannen hebt voor een nieuwe invulling van (een van) de (bij)gebouwen, is het raadzaam bij de gemeente Opsterland te informeren naar de mogelijkheden en/of bezoekt u de website van ruimtelijkeplannen.nl of omgevingswet.overheid.nl.

  • De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond, daarom wordt o.a. in de koopovereenkomst een niet-zelfbewoningsclausule, asbestclausule en een ‘as is, where is’ clausule opgenomen.

Bijzonderheden

  • Er is asbest aanwezig in de voormalige kippenschuur, mogelijk ook in de woning en het bijgebouw.

  • De voormalig kippenschuur is in gebruik als caravanstalling. De verhuur kan worden gecontinueerd, maar ook worden beëindigd bij de verkoop.

  • I.v.m. nalatenschap zal de overdracht plaatsvinden via Van Dijknotariaat in Gorredijk.

U bent van harte uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Indien gewenst, kunt u uw eigen (aankoop)makelaar meebrengen.

Kenmerken


Overdracht

Statusbeschikbaar
VraagprijsBieden vanaf € 395.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
G
Datum energielabel05/02/2024
CV-ketel typeRemeha Avanta
Leeftijd CV-ketelCa. 2014
EigendomJa

Ligging


Interesse? Neem contact op.


Mijn Buitenplaats
De Wyngaerden 16Bieden vanaf € 395.000,- k.k.

Of bel

0513 462 258
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats