Verkocht
binnenfoto_destreek36_08.jpg

Terwispel

De Streek 36
  1. De Streek 36 Terwispel

De Streek 36, Terwispel


209 m² wonen
3.490 m² perceel
4 slaapkamers
C

Klassiek in aanblik, modern in wooncomfort

Deze stijlvolle jaren '30 villa was lang in gebruik als pastorie en is gebouwd op de fundamenten van de oorspronkelijke pastorie in Terwispel. Twee in de zijgevel gemetselde plaquettes herinneren aan de historie van dit pand, dat inmiddels is aangepast aan de woon- én aan de energie-eisen van deze tijd.

Duurzame energie

De bewoners hebben veel aandacht besteed aan een duurzame energievoorziening. Lage energielasten dus! De cv-ketel en de zonneboiler zijn zelfs gloednieuw. Zonnepanelen zijn geplaatst op een installatie in de tuin, aan de rand van het perceel. De zonnepanelen voor de zonneboiler zijn geplaatst op de dakkapel. Het bijzondere piramidedak behoudt daardoor zijn karakteristieke uitstraling.

Leef- en werkruimte

Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 3.490 m2 en de grote tuin biedt aan de achterzijde vrij uitzicht over de weilanden. Een ruim terras aan de zijkant van het huis, een vlonderterras over de gehele breedte van de achtergevel en een boombank in de tuin maken dat u optimaal van de tuin kunt genieten. De leefruimte binnen is eveneens bijzonder royaal, wat bijvoorbeeld de mogelijkheid geeft om wonen en werken te combineren. De woning beschikt over tal van originele jaren '30 kenmerken, zoals een vestibule, paneeldeuren, vaste kasten, glas- en loodramen in het trappenhuis en een grote kelder.

PS Als u wilt, kunt u ook Maaike overnemen*

Begane grond

Via de karakteristieke halfronde voordeur komt u in de vestibule met originele tegelvloer en klapdeuren. De zeer ruime hal geeft toegang tot de keuken, de studeerkamer en de woonkamer. U vindt er tevens het trappenhuis met een groot glas-in-loodraam. De L-vormige woonkamer is zeer licht, door de raampartijen aan de voor-, zij- en achterkant en de tuindeuren in het voorste en het achterste deel van de kamer. Zowel de terraszijde als de tuinzijde van de woonkamer hebben een elektrisch bedienbaar zonnescherm. De pergolazonwering boven een deel van het vlonderterras zorgt ervoor dat u heerlijk beschut buiten kunt zitten.

Smaakvol detail: de eiken parketvloer in de hal en de woonkamer is gelegd in visgraatpatroon en voorzien van band en bies. Op de begane grond is tevens een studeerkamer gesitueerd. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur. Ook de toegang tot de ruime kelder die overal stahoogte heeft vindt u hier. Koken gebeurt via inductie en er is een wateronthardingsinstallatie. De keuken kijkt uit op de tuin en de weilanden. De bijkeuken biedt ruimte aan een witgoedopstelling en is verbonden met de garage.

Verdieping

De overloop is mooi licht door het grote glas-in-loodraam. De vier slaapkamers zijn ruim tot zeer ruim. Door de bijzondere dakconstructie hebben twee slaapkamers helemaal geen schuin dak. Drie van de vier kamers beschikken over vaste kasten, waarvan die in de masterbedroom een grote inloopkast is. Deze kamer heeft tevens een balkon. De badkamer beschikt over een modern toilet en badkamermeubel en heeft een nieuwe douchecabine. Een vaste trap in een van de slaapkamers geeft via een overloopje toegang tot de ruime bergzolder.

Buitenruimte

De woning beschikt over een garage met bergzolder. In 2013 is een carport aan de garage gebouwd, passend bij de stijl van de woning. Achter in de tuin is een ruime werkplaats met berging. Bij deze schuur vindt u ook de zonnepanelen. De grote tuin heeft een open karakter, met een vasteplantenborder aan de zijkant van de woning. Grote (fruit)bomen geven de tuin een landschappelijk karakter.

Ligging

Terwispel heeft een zeer actief verenigingsleven. De basisschool ligt op loopafstand. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Gorredijk (2 km). De A7 ligt op enkele kilometers afstand, waardoor Heerenveen in 15, Leeuwarden in 30 en Zwolle en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. In Amsterdam bent u in vijf kwartier.

*Het gazon wordt verzorgd door Maaike de robotmaaier.

Bijzonderheden

" Perceelgrootte 3490m2

" Woonoppervlakte 209m2

" Inhoud 847m3

" Intergas c.v. ketel oktober 2018

" Zonneboiler oktober 2018

" Lage energiekosten

" Waterontharder

" Krachtstroom

" Dak-, muur- en vloerisolatie. Deels dubbelglas

" Originele jaren '30 kenmerken

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
C
Datum energielabel02-10-2028
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas, Voorzetramen
VerwarmingCV ketel, Open haard (optie), Zonnecollectoren
Warm waterZonneboiler
CV-ketel typeIntergas
Leeftijd CV-ketel2018
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats