Verkocht
terwispel-de-streek-maai (2).jpg

Terwispel

De Streek 18
  1. De Streek 18 Terwispel

De Streek 18, Terwispel


192 m² wonen
2.203 m² perceel
5 slaapkamers
D

Helft van woonboerderij met eigen zwembad

Deze woonboerderij in Terwispel uit 1914 is in meerdere opzichten bijzonder. De woning beschikt namelijk over eigen welnessvoorzieningen, bestaande uit een buitenzwembad van 12 x 6 meter, sauna, koud dompelbad en douchegelegenheid. Het tweede bijzondere punt is dat de boerderij kadastraal is gesplitst en uit twee woningen bestaat. Het ruime voorhuis met schuur, tuin, zwembad, terrassen, carport en een perceel weiland is het onderwerp van deze beschrijving. In het achterste deel van de  boerderij is de andere woning gesitueerd. Het toegangspad tot de boerderij wordt dus gedeeld met de achterburen. De scheidingsmuur bevindt zich halverwege de boerderij.

Een niet-alledaagse situatie die verder alle kenmerken heeft van landelijk wonen: karakteristieke boerderij, grote schuur voor diverse toepassingen, veel kamers, bergruimte en een grote tuin. Bovendien is de woning geschikt voor de combinatie wonen-werken met eigen toegang. Naast de woning ligt een perceeltje weiland dat benut kan worden voor kleinvee, een moestuin of een siertuin. Kortom, de voordelen en de ruimte van een woonboerderij en toch behapbaar in omvang.

Begane grond

Een speels tuinpad met aan weerszijden vasteplantenborders geeft toegang tot de entree. Rechts van de hal bevindt zich de ruime woonkamer met inzethaard, plavuizenvloer en deur naar het terras. Aan de linkerzijde van de hal is de woonkeuken. De keuken heeft een L-opstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De bijkeuken sluit aan bij de keuken. Hier is voldoende ruimte voor een uitgebreide witgoedopstelling. Keuken, hal en woonkamer beschikken over vloerverwarming.

Aan de staat van onderhoud is goed te zien dat de bewoners erg precies zijn op huis en haard: alles maakt een verzorgde indruk. Aan de buitenzijde van de boerderij vallen enkele bijzondere details op: geglazuurde tegels, sierstenen in het metselwerk, een betegelde sierrand onder de dakgoot en een ingemetselde gedenksteen. Vanuit de woonkamer en keuken heeft u een riant uitzicht.

Om een indruk te geven van mogelijke inrichtingsvarianten, hebben we van de slaapkamer op de begane grond, de keuken en de woonkamer artist impressions gemaakt. Deze laten zien hoe een ruimte een andere uitstraling krijgt door een functiewijziging of andere sfeer.

Schuur

De centrale hal geeft via een tussenportaal toegang tot een werkruimte (nu nog in gebruik als slaapkamer). Deze ruimte heeft een eigen toegang en is daardoor geschikt voor zakelijke toepassingen zoals een praktijkruimte of kantoor. In de schuur zijn tevens de sauna, een werkplaats en een toilet gesitueerd. In het voormalige stookhok bevindt zich de zwembadinstallatie en een doucheruimte met douche, wastafel en dompelbad.  Een vaste trap geeft toegang tot de ruime bergzolder.  De dakconstructie van de schuur is in 2011 verstevigd met o.a. trekankers en een gemetselde steunkolom.

Verdieping

Overloop, vier slaapkamers en een moderne badkamer voorzien van doucheruimte, wastafelmeubel met dubbele wastafel en toilet. Via een vlizotrap is de ruime bergzolder bereikbaar. In de schuur geeft een vaste trap toegang tot een bergzolder boven een deel van de schuur.

Buitenruimte

Aan de zonzijde van de boerderij ligt het zwembad (12 x 6m) met betegeld terras en buitenhaard. Een tweede terras grenst aan de woonkamer. De royale tuin is gelegen aan de voor- en zijkant van de woning. Links van de oprit is een overdekt terras annex carport gesitueerd en ook een perceeltje weiland, geschikt voor kleinvee, een moes- of siertuin of fruitboomgaard.

De boerderij ligt net buiten de bebouwde kom van Terwispel, zodat u dus volop kunt deelnemen aan het dorps- en verenigingsleven. De A7 en de voorzieningen van Gorredijk  nabij. Binnen enkele minuten zit u op de snelweg. Gorredijk bereikt u binnen 10 minuten, Heerenveen en Drachten binnen een kwartier en in Leeuwarden en Groningen bent u ongeveer in een half uur.

Bijzonderheden

Zwembad (12 x 6 m)

Erfdienstbaarheid

Vloerverwarming in keuken, hal en woonkamer

Energielabel D

Schotelantenne

Aangesloten op riolering

Verstevigde dakconstructie in 2011

Woning is kadastraal gesplitst

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel22-12-2022
IsolatieMuurisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeBenraad
Leeftijd CV-ketel2006
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats