Verkocht
10. bovenweg 69, oldeberkoop - buiten.jpg

Oldeberkoop

Bovenweg 69
  1. Bovenweg 69 Oldeberkoop

Bovenweg 69, Oldeberkoop


392 m² wonen
5.330 m² perceel
5 slaapkamers
D

Let op! Gezien de grote belangstelling worden er geen bezichtigingen meer ingepland. Toch nog belangstelling? Stuur ons een e-mail met uw contactgegevens zodat wij u op de reservelijst kunnen plaatsen.

Rustpunt met ruimte, privacy en weids uitzicht

Een rustpunt. Even op adem komen. Dat is wat ‘sela’ betekent. Het is dan ook niet voor niets de toepasselijke naam van deze ruime woonboerderij uit 1930 net buiten Oldeberkoop. Heeft u de letters al gevonden in de dakpannen van de voorgevel?

Boerderij en buitenruimte hebben allebei een sfeervolle uitstraling. Binnen trekken onder meer de woonkamer met gebint, de vide en de opkamer de aandacht. Buiten zijn de kunstwerken De Poort en de ‘Ode aan de zon’ sfeerbepalende elementen, evenals de imposante bomen, het zwembad met aansluitend een vijver en het vrije uitzicht over de weilanden.

De woonboerderij beschikt over veel ruimte en heeft in totaal vijf slaapkamers, een grote woonkamer, een zeer ruime en bijzondere serre en een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Door de grote woonoppervlakte van de boerderij zijn er mogelijkheden voor diverse functies, bijvoorbeeld een combinatie van wonen en werken, een praktijkruimte, galerie, dubbele bewoning of mantelzorg.

NB: informeert u zelf bij de gemeente of deze functies zijn toegestaan binnen het bestemmingsplan.

Begane grond

De entree van de boerderij bevindt zich aan de zijkant. Een lange gang geeft toegang tot het voorhuis, tot de andere kamers op de begane grond en tot een andere gang, die de boerderij verbindt met de dubbele garage. In het voorhuis bevinden zich een slaapkamer, een opkamer en een eenvoudige keuken. De opkamer ligt ook daadwerkelijk hoger en staat in verbinding met de keuken. Onder de opkamer bevindt zich de ruime kelder, met een stahoogte van maar liefst 1.95m.

De grote woonkamer is weliswaar geheel open, maar lijkt uit verschillende delen te bestaan omdat een stuk van de vloer is verhoogd. Hierdoor ontstaan meerdere leefgedeelten. Het gebint is een sfeervol en in het oog springend element, evenals de grote vide. De woonkamer is voorzien van vloerverwarming en er is een open haard en een houtkachel.

De tuindeuren in de woonkamer komen uit in de serre. Deze serre is aan (een deel van) de zij- en achtergevel gebouwd. Woonkamer en serre zijn voorzien van een tegelvloer. Op de begane grond bevinden zich verder de keuken, een slaapkamer met tuindeur, toilet, badkamer, bijkeuken en berging. De badkamer heeft een dubbele wastafel, toilet, bidet en separate, aangrenzende inloopdouche. Een open trap verbindt de kamer met een werkplek op de vide van de eerste verdieping. In de dubbele garage kunt u ook komen vanuit de boerderij. Hier is plaats voor twee auto’s.

Verdiepingen

Via de trap in de gang of via de trap in de woonkamer komt u op de eerste verdieping. Boven het voorhuis zijn twee slaapkamers gelegen. De vide geeft een ruimtelijk effect. Hier is een werkruimte gelegen die uitkijkt op de woonkamer met gebint. Verder is er op de eerste verdieping een grote ruimte die was ingericht als bibliotheek annex muziekkamer. Twee vaste trappen leiden naar de tweede verdieping. Hier vindt u een grote zolder en een kleinere bergzolder (boven het voorhuis).

Buitenruimte

In de tuin staat een fraai en goed geïsoleerd bijgebouw met veranda. Hier kunt u ’s avonds tot in de late uurtjes genieten van het mooiste uitzicht en de meest bijzondere zonsondergangen. Dit gebouw beschikt over een bergzolder, maar is verder nog niet volledig afgewerkt. Op het dak van de boerderij zijn zonnepanelen geïnstalleerd. De boerderij is omkleed met hout (gepotdekseld), evenals de garage. En heeft u de mooie ûleboerden op de daken al gezien?

De grote tuin biedt volop privacy, mede door de grote bomen op het perceel, waaronder een imposante rode beuk. Er is een zwembad met aansluitend een vijver aangelegd en er bevinden zich enkele bijzondere kunstwerken in de tuin. Deze maken deel uit van de koop. De tuin heeft een losse en informele uitstraling, mede door de kunstwerken.

Ligging

De woonboerderij ligt ca. twee kilometer buiten Oldeberkoop, waar u o.a. basisonderwijs, winkelvoorzieningen, diverse sportaccommodaties en een kleine jachthaven vindt. Uitgebreidere voorzieningen op het gebied van onderwijs, sport en cultuur vindt u in Wolvega (13 km) en in Oosterwolde (13 km). Via de N351 bent u snel op de A32. Ook is de N351 de verbinding naar het oosten.

Oldeberkoop is een plezierig en sfeervol dorp. Het heeft een beschermd dorpsgezicht en organiseert in de zomer al 50 jaar de bekende kunstroute Open Stal. Vlakbij het dorp vindt u diverse natuurgebieden, zoals de Delleboersterheide en de Linde- en de Tjongervallei. Een verscheidenheid aan wandel-, fiets- en ruiterpaden zorgt voor prima recreatiemogelijkheden. Iets verder liggen de nationale parken De Weerribben, de Âlde Feanen en het Drents-Friese Wold.

Bijzonderheden

• Bouwjaar 1930

• Woonoppervlakte 392m2

• Inhoud 1.687m3

• Perceelgrootte 5.330m2

• ATAG C.V.-ketel 2015

• 5 slaapkamers

• Deels dubbele beglazing

• Vloerverwarming woonkamer

• Geïsoleerd bijgebouw met veranda

• Vrij uitzicht achterzijde

• Kunstwerken De Poort en Ode aan de zon (blijven achter)

• Recht van overpad

• Niet bewoningsclausule (de verkopers hebben niet zelf in de woning gewoond)

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel28-09-2021
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Open haard, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeATAG
Leeftijd CV-ketel2015
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats