Verkocht
7. beukenlaan 6 oudemirdum (buiten).jpg

Oudemirdum

Beukenlaan 6
  1. Beukenlaan 6 Oudemirdum

Beukenlaan 6, Oudemirdum


139 m² wonen
1.430 m² perceel
3 slaapkamers
G

Ze zijn er nog, die extra mooie plekjes …

Af en toe komt er eentje voorbij, als een klein wondertje. Een locatie die het allemaal heeft: rust, privacy en groen in overvloed. Reeën, vossen en fazanten lopen in de tuin, en achter stapt u zo het bos in. Aan de voorkant heeft u vrij uitzicht over de weilanden. Vanuit de woonkamer ziet u de seizoenen komen en gaan. Dit bijzondere plekje vindt u in het buitengebied van Oudemirdum, in het hart van Gaasterland in Zuidwest-Friesland.

Indrukwekkend

Wie bekend is in de omgeving heeft aan de aanduiding ‘Beukenlaan’ al genoeg. Wie dat niet is: laat u vooral verrassen! Deze weg met grote, statige beuken loopt deels door het bos en is een aaneenschakeling van mooie (woon)plekjes en prachtige doorkijkjes. Ongeveer halverwege ligt, op een afstandje van de weg, nummer 6. Rustig tegen de bosrand, vol vertrouwen te wachten op zijn nieuwe eigenaar.

Plannen

Alle mooie plekjes hebben hun verhaal, ook dit. Het huis werd gebouwd in 1877. De vorige eigenaren woonden er met veel plezier ruim vijftig jaar en genoten volop van de prachtige omgeving. Zoals u ziet, heeft het huis mensen met plannen nodig. De handen uit de mouwen steken is hier wel nodig, maar als het werk gedaan is, hebt u ook echt uw eigen paradijsje gecreëerd.

Ligging

Het sfeervolle dorp Oudemirdum heeft een actief verenigingsleven en ligt op zo’n twee kilometer van de woning. U vindt er basisonderwijs, winkel-, horeca- en toeristische voorzieningen. Het dorp ligt midden tussen de Gaasterlandse bossen en nabij het IJsselmeer. Recreatieve voorzieningen liggen dan ook binnen handbereik. Voor wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, tot (kite)surfen, zeilen en motorbootvaren. In de directe omgeving liggen bovendien zeven van de elf Friese steden. In dertig autominuten bent u in Sneek en in anderhalf uur in Amsterdam.

Indeling woning

Op de begane grond heeft de woning een entree, woonkamer, woonkeuken, slaapkamer, eenvoudige doucheruimte, kelder, bijkeuken en toilet. Op de verdieping vindt u drie slaapkamers, een overloop, gang en bergruimten.

Bijgebouw 1

Het grootste bijgebouw heeft een woonkamer, keuken, twee slaapkamers, een douche, toilet, twee bergruimtes en een garage/berging.

Bijgebouw 2

Het tweede bijgebouw beschikt over een woonkamer, keuken, drie slaapkamers en een doucheruimte met toilet.

Buitenruimte

Het perceel is 1.430 m2 groot. Het pad naar de woning is eigendom van Staatbosbeheer. Hiervoor geldt recht van overpad. Naast de twee bijgebouwen is er nog een schuurtje aanwezig. Bij de woning zijn twee regenwaterputten. Opvallend element in de tuin is de enorme kastanjeboom.

Overig

Gezien het feit dat het pand meer dan 100 jaar oud is en de verkopers niet zelf in de woning hebben gewoond, wordt in de koopovereenkomst een ouderdoms-, niet-bewonings- en asbestclausule opgenomen.

De bijgebouwen hebben vroeger in de zomer dienst gedaan als vakantiewoning. Dit is echter volgens het huidige bestemmingsplan niet meer toegestaan. Het huis heeft een woonbestemming. Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen is het raadzaam eerst bij de gemeente De Fryske Marren te informeren naar de mogelijkheden. Dat geldt ook voor uitbreidings- en/of nieuwbouwplannen.

Bijzonderheden

• Woonbestemming

• Erfdienstbaarheid (recht van overpad)

• Aangesloten op riolering

• Koopovereenkomst wordt voorzien van o.a. een ouderdoms-, niet bewonings- en asbestclausule

• Leg eventuele uitbreidings- en/of nieuwbouwplannen voor bij de gemeente

• Bijgebouwen hebben vroeger dienst gedaan als vakantiewoning. Dit is echter volgens het huidige bestemminsplan niet toegestaan

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
G
Datum energielabel26-09-2032
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingGaskachel, Houtkachel
Warm waterGeiser

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats