Verkocht
binnenfoto_aldedyk58_buiten_03.jpg

Terwispel

Alde Dyk 58
  1. Alde Dyk 58 Terwispel

Alde Dyk 58, Terwispel


212 m² wonen
8.310 m² perceel
5 slaapkamers
D

Rust, ruimte en riant uitzicht…..

Oud en nieuw ineen, dat maakt deze woonboerderij bijzonder. Want met respect voor het oorspronkelijk bouwjaar 1900 is de aanbouw bijna een eeuw later in de stijl van toen gemaakt, waarbij zelfs de “ûleboerden” niet ontbreken. Deze authentieke schilden op de daken geven dit fraaie woonverblijf de juiste dosis karakter mee. Het resultaat is een sfeervolle woonboerderij temidden van de weilanden met rust, ruimte en een riant uitzicht in overvloed. Oftewel: op-en-top buiten wonen met veel privacy.

De boerderij met aanbouw heeft een inhoud van 774m3 en biedt met een woonoppervlak van 212m2 alle ruimte voor royaal woongenot. De aanbouw mét eigen entree maakt wonen en werken mogelijk, maar is ook zeker geschikt voor mantelzorgwonen. En wat te denken van een Bed & Breakfast? Of uw eigen atelier? Kortom, deze plek vráágt gewoon om creatieve plannen!

Naast de lange half verharde oprit van zwarte mijnsteen ligt het weiland dat bij de boerderij hoort. Op het perceel van 8310 m2 zijn daarnaast diverse bijgebouwen en een mooi aangelegde tuin met zowel terrassen in de zon als fijne schaduwplekjes. Een verlichte en omheinde buitenmanege, een schuur met twee paardenboxen en een kapschuur met ruimte voor auto’s en een paardentrailer maken deze locatie uniek voor paardenliefhebbers. Ook de kippenren mag natuurlijk niet ontbreken en er is meer dan voldoende ruimte om ook andere dieren onderdak te geven.

De compacte woonboerderij is van goede kwaliteit, zeker gezien het bouwjaar van het oudste pand. De panden zijn grotendeels geïsoleerd en recent voorzien van nieuwe dakpannen. Het geheel zit strak in de verf en is zeer goed onderhouden.

Terwispel ligt vlakbij de A7; door de centrale ligging bent u in 10 minuten in Heerenveen en Drachten en zowel Leeuwarden als Groningen liggen op ongeveer 30 autominuten. Amsterdam ligt op 5 kwartier afstand.

Begane grond

De entree ontsluit zowel de woonkamer als twee slaapkamers en herbergt de houten trap naar de eerste verdieping.

De ruime woonkamer met eetkamer bevindt zich op de oude deel van de boerderij. Door tuindeuren en raampartijen – waaronder de oorspronkelijke stalramen – is het een mooie, lichte en sfeervolle ruimte. De gebinten van de boerderij zijn in het zicht gelaten wat de woonkamer een robuust karakter geeft. De entresol (vide) versterkt het ruimtelijk gevoel en is een ware eyecatcher. De houtkachel zorgt op koude dagen voor gezellige bijverwarming.

In de grootste slaapkamer op de begane grond zijn bedsteden bewaard gebleven.

Via een open doorgang met boog is de eetkamer verbonden met de keuken die een mooie neutrale stijl heeft. De lichte kleurstelling van de keuken biedt dit kookvertrek een sfeervol en aangenaam wooncomfort.

Maar liefst twee bijkeukens flankeren de keuken. De kleine bijkeuken heeft een deur naar buiten (oprit) terwijl de grote bijkeuken zowel de entree vormt naar de aanbouw als de doorloop naar tuin en terras.

Eerste verdieping

De entresol vormt de overloop met kastenwand en geeft toegang tot twee slaapkamers en een complete badkamer. Een dakkapel zorgt hier voor daglicht. Via een vaste trap is de bergzolder bereikbaar.

De aanbouw

De aanbouw heeft beneden een royale werkruimte terwijl op de verdieping de grote slaapzolder met ruime berging ingericht kan worden voor diverse doeleinden. De garage met loopdeur zit onder hetzelfde dak van de aanbouw.

Bijzonderheden

• Perceelgrootte 8310m2

• Woonoppervlakte 212m2

• Inhoud 774m3

• C.V. Atag 2011

• Niet aangesloten op riool

• Zeer goed onderhouden

• Kelder

• “Uleboerden”

• Stalraampjes

• Schotel

Houdt u er rekening mee dat er sprake is van twee tarieven voor de overdrachtsbelasting: huis en erf 2% en de rest van het perceel 6%.

Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen, is het raadzaam eerst bij de gemeente te informeren naar de mogelijkheden.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel22-09-2028
IsolatieDakisolatie, Vloerisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeAtag
Leeftijd CV-ketel2011
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats