Verkocht
binnenfoto_ulesprong3_01.jpg

Tijnje

Ulesprong 3
  1. Ulesprong 3 Tijnje

Ulesprong 3, Tijnje


221 m² wonen
3.780 m² perceel
slaapkamers
C

Aandacht en zorg

Wie na het ritje langs de knotwilgen en het fluitenkruid aankomt bij het perfect in de verf zittende grote witte houten hek, weet het meteen: deze woning, bijgebouwen en tuin worden met veel zorg en aandacht onderhouden. Het plezier van het buitenleven spat er vanaf en na het werk in de moestuin en de groentekas is het heerlijk rusten in het prieeltje in de beschutte tuin en genieten van de siertuin en de natuur rondom.

Rust gegarandeerd

De woning heeft vrij uitzicht op de weilanden en op de bloemrijke hooilanden van Staatsbosbeheer aan de splitsing van de Heafeart en het Nijdjip. In dit vogelbroed- en rustgebied kunnen de weidevogels van maart tot juli ongestoord broeden en hun jongen grootbrengen. Hoort u ze al? Samen met drie andere woningen ligt het huis aan een doodlopend landweggetje. Een mooie combinatie van vrijheid, privacy en saamhorigheid. Er is één uitzondering op die rust: wanneer het gaat vriezen, is de kans groot dat het druk wordt op de Ulesprong. Vaak vinden hier namelijk de eerste kortebaan schaatswedstrijden plaats en u zit dan eerste rang.

De woning is gebouwd in 1956. In 2004 vond een verbouwing plaats en is het huis flink vergroot. Het perceel heeft een oppervlakte van 3.780 m2.. Naast de woning bevindt zich een bijgebouw met garage en werkplaats. Hier is ook een gastenverblijf met eenvoudige voorzieningen dat dienst doet als bed & breakfast voor bijvoorbeeld vakantiegangers op de fiets.

Binnen 10 minuten zit u op de A7, Tijnje bereikt u in ruim 5 minuten. Heerenveen en Drachten liggen op 20 autominuten, Leeuwarden op een half uur en in Groningen bent u binnen drie kwartier.

Begane grond

De ruime en lichte entree geeft toegang tot de woonkamer, de keuken en een van de slaapkamers. In de woonkamer bevindt zich de trap naar de eerste verdieping en naar de kelder. Een robuuste houtkachel zorgt voor een behaaglijke en sfeervolle verwarming van de woonkamer in aanvulling op de cv (Nefit ketel van 2009). Vanuit de kamer en de aangebouwde serre geniet u van de prachtige vergezichten op de weilanden. De fleurige markiezen maken het mogelijk desgewenst het felle licht te temperen en de zomerse warmte buiten te houden.

De moderne en ruime woonkeuken is van alle gemakken voorzien en dateert van 2012. Werpt u voor het koken even een blik door het raam naar de moestuin voor inspiratie? Een ruime inloopkast verbindt de slaapkamer en de badkamer met elkaar. Zo hebt u alles heerlijk bij de hand. De slaapkamer is voorzien van tuindeuren die toegang geven tot een beschut terrasje. Zet de deuren ’s ochtends open en u bent helemaal één met de natuur.

Verdiepingen

Op de eerste verdieping bevindt zich de tweede badkamer. Deze beschikt over douche, toilet en badkamermeubel. Drie ruime slaap-, werk- of hobbykamers completeren het geheel. Ook de overloop is ruim bemeten. Een vaste trap leidt naar de tweede verdieping, waar indien nog een kamer gerealiseerd kan worden.

Bijgebouw

De schuur naast het huis biedt ruimte aan een garage, ruimte voor witgoedopstelling, werkruimte en een gastenverblijf met eigen opgang. De huidige eigenaren zijn aangesloten bij Vrienden op de Fiets, en het gastenverblijf biedt dan ook regelmatig onderdak aan fietsende vakantiegangers. Deze ruimte heeft een kleine woonkeuken, een badkamer, een ruime slaapkamer en een terras dat heerlijk op de zon gelegen is.

Bijzonderheden

• Gemetselde schoorsteen van 2007

• Muur-, vloer- en dakisolatie, HR++

• Nefit ketel 2009

• Septictank

• Markiezen

• Nieuwe dakpannen huis 2000, schuur 2006

• Begane grondvloer beton en verdiepingsvloeren van hout

• Groentenkas

• Prieeltje

• Bed & breakfast met eenvoudige voorzieningen

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
C
Datum energielabel16-06-2026
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit
Leeftijd CV-ketel2009
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats