Verkocht
binnenfoto_ulesprong17_buiten_1.jpg

Tijnje

Ulesprong 17
  1. Ulesprong 17 Tijnje

Ulesprong 17, Tijnje


139 m² wonen
4.170 m² perceel
3 slaapkamers

Te mooi om waar te zijn? Zeker niet!

Stijlvol wonen, rust, ruimte en privacy, prachtige vergezichten, een groot perceel en gebruiksmogelijkheden volop. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet! Het gaat hier om een bijzondere combinatie: een schoolmeesterswoning mét school en een locatie waar de liefhebber van landelijk wonen van gaat watertanden.

Stijlvol

De goed onderhouden neoclassicistische schoolmeesterswoning is gebouwd in 1906 en beschikt over de voor deze stijl kenmerkende gang met kamers aan beide zijden. De huidige bewoners hebben veel geïnvesteerd in modern comfort en behielden daarbij de authentieke elementen. Zowel binnen als buiten zijn deze nog volop te bewonderen: vestibule, vaste (inloop)kasten, houten vloeren, balkenplafonds, paneeldeuren, klompenhok, regenwaterput en pirons.

Wonen en meer

De school heeft vanaf 1968 verschillende andere functies gehad, waarvan de meest recente een ‘bêd en brochje’ is. Brengt het u al op ideeën? Wilt u gewoon lekker ruim wonen, of ziet u misschien een combinatie voor zich met andere activiteiten, zoals atelier, kantoor aan huis of praktijkruimte?

Ligging

Scholen staan meestal in een dorpskern, maar deze school werd ruim honderd jaar geleden juist bewust in het buitengebied gebouwd. Er was veel armoede en onderwijs bood de kinderen een kans daaruit te ontsnappen. Nu is de streek juist erg in trek als woongebied voor de rustliefhebber. Hier is het nog écht stil en nog écht donker. Toch bent u in vijf minuten op de A7. In Tijnje, ook op vijf minuten afstand, vindt u een rijk verenigingsleven, huisarts en een basisschool. Voor de basisvoorzieningen ligt Gorredijk ligt op tien minuten afstand en in Heerenveen en Drachten bent u in een kwartier, Leeuwarden ligt op een half uur en Groningen op drie kwartier.

Schoolmeesterswoning

Entree met vestibule, lange gang met eet- en woonkamer aan de ene kant en woon-/zitkamer en keuken aan de andere kant. Schouw in de woon-/zitkamer. Tussen de woon-/zitkamer en de keuken bevindt zich een grote voorraadruimte met de witgoedopstelling en de toegang naar de kelder.

Op de eerste verdieping vindt u drie slaapkamers en een badkamer. Een van de kamers heeft een grote inloopkast, een andere een ruime bedstede. De derde slaapkamer vormt een geheel met de badkamer, waarvan de douchecabine vrij in de ruimte staat.

Schoolgebouw

De school heeft drie lokalen, twee badkamers, een keuken, tussenzolder en een zolder. Een van de lokalen heeft een tussenverdieping die momenteel in gebruik is als slaapruimte.

Buitenruimte

Grote voor- en achtertuin. Achter een gevarieerd geheel met terrassen, bomen, borders en vijver en natuurlijk een prachtig uitzicht. Als toetje het uitzicht op de molen!

Nieuwe houten schuur.

Bijzonderheden

• Bouwjaar 1906

• Perceelgrootte 4.170m2

• Woonoppervlakte 139m2

• Inhoud huis 604m3.

• School gebruiksoppervlakte 337m2

• Inhoud school 1542m3

• C.V. ketel huis 2018, school 2 x 2008

• Isolatie huis: dak-, muur- en glasisolatie

• Isolatie school: glasisolatie

• Niet aangesloten op riolering

• Het schoolgebouw heeft een aparte tussenmeter voor elektra

• Bestemming volgens bestemmingsplan: enkelbestemming bedrijf

• Gelegen aan een doodlopende weg

• Het pand is aangemeld voor aanleg glasvezel

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel
CV-ketel typeIntergas Kompakt
Leeftijd CV-ketel2018
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats