Verkocht
1. skouleane 2 - oudemirdum (hoogte fotos).jpg

Oudemirdum

Skouleane 2
  1. Skouleane 2 Oudemirdum

Skouleane 2, Oudemirdum


162 m² wonen
3.480 m² perceel
6 slaapkamers
G

BELANGRIJK

De prijs van € 550.000,- k.k. is een bieden vanaf prijs. De bezichtigingen vinden uitsluitend plaats op afspraak op vrijdag 8 januari en zaterdag 9 januari a.s. waarbij wij de richtlijnen volgen van het RIVM en de overheid. Dit betekent dat u maximaal met twee personen naar de bezichtiging komt, dat het dragen van een mondkapje verplicht is en bij verkoudheid of griep de afspraak annuleert. U kunt contact opnemen voor het maken van een afspraak op nummer 06 5342 0332.

Pas op: sprookjes bestaan nog!

Eén keer in je leven komt zo’n plekje voorbij... De weg ernaartoe door het bos is al bijzonder. Sprookjesachtig bijna, met een prachtige beukenlaan. Dan opeens opent het landschap zich en ligt rechts het 3.480 m2 grote perceel: aan het water van de Wyldemerk en aan twee kanten begrensd door bos.

Een plek uit duizenden. De kans om uw woondroom te verwezenlijken. En u realiseert zich dat het echt klopt. Dat ‘locatie, locatie, locatie’ inderdaad de drie belangrijkste eigenschappen zijn van een huis.

Al ruim een eeuw woongeluk

Dat het goed toeven is op deze plek, bewijst wel het feit dat het huis uit 1900 altijd familiebezit is gebleven. Het huis, gelegen in het buitengebied van Oudemirdum, ligt aan het meertje de Wyldemerk, dat onderdeel is van doorgaand vaarwater. Een doodlopend landweggetje loopt er langs en u zit vlakbij de bossen van Gaasterland. U loopt zo het natuurgebied in of vaart weg met uw bootje. Leuk weetje: het huis ligt ook nog eens aan de Elfstedenroute.

De eenvoudige woning is in de loop van de jaren uitgebreid met een inpandig en een uitpandig gastenverblijf en beschikt over meerdere woon- en slaapkamers en keukens. Wel kan het een moderniserings- en/of verbouwingsslag gebruiken.

Ligging

Het dorp Oudemirdum in Zuidwest-Friesland ligt op zo’n twee kilometer afstand. U vindt er basisonderwijs, winkel-, horeca- en toeristische voorzieningen. In de directe omgeving liggen zeven van de elf Friese steden, grote en kleine meren, de IJsselmeerkust en de bossen van Gaasterland. In dertig autominuten bent u in Sneek en in anderhalf uur in Amsterdam.

Begane grond woning

In de woning met gastenverblijf vindt u op de begane grond twee woonkamers, twee keukens en twee badkamers. Er zijn tevens drie slaapkamers, een separaat toilet, kelder, bijkeuken en een berging. Het inpandige gastenverblijf heeft een eigen ingang. Verwarming vindt plaats met gaskachels en een houtkachel.

Verdieping

Op de verdieping van het woonhuis bevinden zich een overloop, twee slaapkamers (de een bereikbaar via de ander) en bergruimte. De verdieping van het gastenverblijf is bereikbaar via een eigen trap en heeft een grote overloop, een slaapkamer en een bergzolder.

Gastenverblijf in bijgebouw

Het gastenverblijf beschikt over een woonkamer, keuken, twee slaapkamers en een badkamer met douche en toilet.

Buitenruimte

Het perceel grenst aan een kant aan het water en is aan twee zijden begrensd door bos. Het grootste deel van het terrein bestaat uit gras, met heggen en enkele solitaire bomen. Aan de zijkant van de woning is een groente- en bloementuin en er is een aanlegsteigertje. Tevens zijn er een overkapping en een fietsenschuurtje aanwezig. Op het terrein staat ook een stacaravan met een aangebouwde berging en een losstaand schuurtje. Deze opstallen maken deel uit van het verkochte.

Overig

Gezien het pand meer dan 100 jaar oud is zal in de koopovereenkomst o.a. een ouderdoms- en asbestclausule worden opgenomen.

Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen is het raadzaam eerst bij de gemeente De Fryske Marren te informeren naar de mogelijkheden en dat geldt ook voor nieuw- en of uitbreidingsplannen.

Bijzonderheden

• Bouwjaar 1900

• Woonoppervlakte 162m²

• Externe gastenverblijf 41m2

• Inhoud 724m3

• Perceelgrootte 3.480m2

• Woonbestemming

• Inpandig en extern gastenverblijf

• Verwarming d.m.v. houtkachel en gaskachels

• Aan water gelegen

• Unieke locatie

• Grenzend aan natuurgebied Wyldemerk

• Buitenom geschilderd 2019

• Deels dubbelglas

• Glasvezel is aangevraagd

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
G
Datum energielabel21-10-2030
VerwarmingGaskachel, Houtkachel
Warm waterGeiser

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats