Verkocht
binnenfoto_legewei12_buiten_02.jpg

Nij Beets

Legewei 12
  1. Legewei 12 Nij Beets

Legewei 12, Nij Beets


94 m² wonen
2.772 m² perceel
2 slaapkamers

Unieke (buiten)kans!

Op een zeer fraaie locatie staat dit woonboerderijtje dat naar eigen inzicht te renoveren en te verbouwen is. Prachtig project voor mensen die van aanpakken houden want dit woonboerderijtje (circa 1920) verdient op het gebied van onderhoud intensieve aandacht. Geen trek in een verbouwing? Dan hebt u een riante bouwkavel van 2772 m2 tot uw beschikking om uw droomhuis te midden van de weilanden te realiseren.

De landelijke locatie is meer dan aantrekkelijk. Gelegen in het buitengebied tussen Tijnje en Nij Beets geniet u hier van privacy, vrij uitzicht en beleeft u Friesland op haar mooist. Hier kunt u de stilte horen en ervaart u nog de schoonheid van duisternis. Hoeveel rust en ruimte kunt u aan?

Het ruime perceel biedt vele mogelijkheden; van kleinvee tot grote moestuin, van boomgaard tot ….ja vult u zelf uw plannen maar in.

Begane grond

Centraal in de woning ligt de ruime woonkamer met prettig licht via de grote ramen en een schuifpui. Via een klein halletje komt u in de compacte keuken en daarbij de eetkamer met eveneens fraaie lichtinval. Grenzend aan de woonkamer bevindt zich een van de twee slaapkamers, momenteel in gebruik als muziekkamer. Naast de vernieuwde badkamer en dito toilet zijn nog kelder en bijkeuken te vinden op de begane grond.

Eerste verdieping

Via een vlizotrap in de keuken is de verdieping bereikbaar, waar de tweede slaapkamer zich bevindt alsmede een ruime bergzolder.

Buitenruimte

Naast de woning liggen een terras en een royale houten schuur (40m2). De aangebouwde sfeervolle veranda staat garant voor mooie vergezichten en menig uurtje quality-time. In de omliggende tuin zorgt de boomgaard voor meer dan dagelijks fruit. Er is daarnaast nog voldoende ruimte voor de aanleg van bijvoorbeeld een moestuin voor uw eigen voorraad groenten.

Nij Beets is een actief dorp met een rijk verenigingsleven en o.a. twee basisscholen en een buurtsuper. De A7 ligt op slechts 5 minuten afstand waardoor Drachten en Heerenveen in 15, Leeuwarden in 30 en Zwolle en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. Amsterdam ligt op 5 kwartier afstand.

Bijzonderheden:

" Bouwjaar circa 1920

" Woonoppervlakte 94m2

" Inhoud 462m3

" Perceelgrootte 2.772m2

" Deels dubbele beglazing

" Asbest

" Niet aangesloten op het riool

" C.V. ketel Nefit HR 2005

" Achterstallig onderhoud

" Opknapper of nieuwbouw

" Nabij open vaarwater

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit HR
Leeftijd CV-ketel2005
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats