Beschikbaar
Nieuw
janssen stichting 6, nij beets -0.jpg

Nij Beets

Janssen-Stichting 6€ 550.000,- k.k.
  1. Janssen Stichting 6 Nij Beets

Het is wéér gelukt …


148 m² wonen
11.452 m² perceel
5 slaapkamers
G

Open Huis vrijdag 24 mei van 15:00 tot 17:00 uur en zaterdag 25 mei van 10:00 tot 12:00. U kunt uw belangstelling bij voorkeur via de mail kenbaar maken.

Hoeveel mooie plekjes zijn er eigenlijk in Friesland? Zijn ze nooit eens op? Wij kunnen u geruststellen: gelukkig niet! Ook deze keer hebben we weer een prachtlocatie voor u: fantastische vrije uitzichten, rust, ruimte en privacy in overvloed én een natuurgebied voor de deur. We zoeken voor deze plek wel plannenmakers of handen-uit-de-mouwen-stekers, want de boerderij op dit perceel van 1,1 ha is zeker niet geschikt om er meteen in te trekken. Er moet het nodige gebeuren: óf sloop en nieuwbouw, óf een grondige renovatie.

Goed nieuws
Wij realiseren ons dat beide opties ingrijpend zijn. Maar we hebben ook goed nieuws: de huidige eigenaren hebben veel tijd en geld gestoken in een bestemmingsplanwijziging. De agrarische bestemming is omgezet in een woonbestemming. Deze tijdrovende en kostbare procedure hoeft u dus niet meer te doorlopen en dat betekent dat u van start kunt gaan met uw plannen. Ziet u uw woonparadijs al vorm krijgen, terwijl u door uw oogharen kijkt?

Indeling boerderij
Op de begane grond liggen in het voorhuis de entree, woon- en eetkamer, keuken en slaapkamer. Toilet, badkamer, bijkeuken en berging zijn uitgebouwd in de schuur. Op de eerste verdieping vindt u een overloop en vier slaapkamers. Boven het voorhuis ligt een bergzolder.

Buitenruimte
De voormalige bedrijfsgebouwen/opstallen bestaan onder andere uit een ligboxenstal, jongveestal, voedersilo en mestopslag. De terreinverharding is grotendeels van betonplaten. De bomen naast en achter de boerderij vormen een biotoop voor diverse diersoorten en zorgen voor beschutting. Het perceel is omringd door een sloot.

Ligging
De dorpen Nij Beets en Tijnje liggen op korte afstand (drieënhalf en vijf km). Ze beschikken o.a. over basisonderwijs en een huisartsenpraktijk. In de dorpen Beetsterzwaag (tien autominuten) en Gorredijk (vijftien autominuten) vindt u uitgebreidere voorzieningen. U kunt kiezen uit twee opritten om op de A7 te komen, afhankelijk van uw bestemming. De een ligt op vijf en de ander op zes kilometer. In Drachten bent u in een kwartier, in Heerenveen in twintig, Leeuwarden in dertig en in Groningen in veertig minuten.

Overig

  • Wanneer u plannen hebt voor een nieuwe invulling van (een van) de (bij)gebouwen, is het raadzaam bij de gemeente Opsterland te informeren naar de mogelijkheden en/of bezoekt u de website van omgevingswet.overheid.nl.

  • De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond, daarom wordt onder andere in de koopovereenkomst een niet-zelfbewoningsclausule, asbestclausule en een ‘as is, where is’ clausule opgenomen.

  • Bij dit pand wordt geen vragenlijst en lijst van zaken meegeleverd. Hierdoor heeft de koper een zwaardere onderzoeksplicht.

Bijzonderheden

  • Asbest aanwezig

  • Niet aangesloten op riolering

  • Erfdienstbaarheid/opstalrecht (Liander)

Nieuwbouw
Er liggen twee ontwerpen klaar ter inspiratie voor nieuwbouw, ontwikkeld door JK-Studio uit Oosterwolde. De huidige eigenaren waren van plan om één van deze twee plannen op deze plek te realiseren. Onderdeel hiervan is o.a. het omzetten van de agrarische bestemming naar een woonbestemming. Ook zijn er flora- en faunaonderzoek, een asbestinventarisatieonderzoek, bodemonderzoek en stikstofberekeningen uitgevoerd voor deze plannen. De uitwerkingen van deze ontwerpen vindt u aan het einde van deze fotopresentatie. Voor inhoudelijke vragen over deze ontwerpen kunt u zich dus richten tot JK-Studio. Aan deze afbeeldingen die zijn gebruikt kunnen geen rechten worden ontleend; deze zijn slechts bedoeld ter inspiratie.

Aankoopmakelaar c.q. (bouw)adviseur/architect
U bent van harte uitgenodigd om het object te bezichtigen. Let wel: bij objecten als deze is het advies om een eigen adviseur mee te nemen.

Kenmerken


Overdracht

Statusbeschikbaar
Vraagprijs€ 550.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
G
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gaskachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha
Leeftijd CV-ketel2010
EigendomEigendom

Ligging


Interesse? Neem contact op.


janssen stichting 6, nij beets -0.jpg
Janssen-Stichting 6€ 550.000,- k.k.

Of bel

0513 462 258
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats