Verkocht
1.jpg

Beetsterzwaag

Helomapark 6
  1. Helomapark 6 Beetsterzwaag

Helomapark 6, Beetsterzwaag


287 m² wonen
2.450 m² perceel
6 slaapkamers
D

Een prachtige villa op een vorstelijke locatie

De woning is als bungalow gebouwd en werd in 2014 onder architectuur getransformeerd tot luxe villa. Borren Staalenhoef architecten werd daarvoor ingeschakeld. Dit bureau ontwierp onder meer een fraaie aanbouw van het woongedeelte en een uitbreiding van de slaapvleugel. De villa heeft o.a. zes slaapkamers, twee luxe badkamers en een luxe woon-/leefkeuken. Rond de woning liggen diverse terrassen, waarvan er een overdekt is. De omvang en indeling maken de villa geschikt voor diverse gebruiksmogelijkheden, zoals een combinatie van wonen en werken (thuis werken, kleinschalig bedrijf aan huis, atelier) of mantelzorg.

Luxe woongenot

Op het perceel van maar liefst 2.450 m2 vindt u gegarandeerd rust en privacy (want zelfs als u vanuit de sauna naar buiten loopt, is er niemand die u ziet). Hier heeft u echt het gevoel dat u te midden van de natuur woont. De grote raampartijen brengen buiten naar binnen. Het natuurlijke tuinontwerp, met bomen, heesters en rododendrons, versterkt dit gevoel nog eens. Zo beleeft u ook binnen de schoonheid van de seizoenen.

Beetsterzwaag is van oudsher een dorp met allure. De omliggende bos- en natuurgebieden en het voorname aanzien door de diverse monumentale panden, zorgen ervoor dat het een zeer gewilde woonplaats is. Binnen dit aantrekkelijke dorp staat deze villa bovendien op een bijzonder mooie plek: in een kleinschalig villaparkje aan de rustige noordrand, omzoomd door bos en met de tuin op het zuiden.

Indeling

De villa is L-vormig, in de ‘elleboog’ bevindt zich de entree. Een grote hal verbindt alle woonvertrekken en leidt naar de gang waar de slaap- en badkamers aan gelegen zijn. Het dak boven de hal is als het ware een stukje ‘opgetild’, waardoor ook deze ruimte een fraaie lichtinval heeft. De entree en de grote woonkamer hebben een travertinvloer. De hal, de studeerkamer en de slaapkamers hebben een massief eikenhouten vloer. De keuken met aangrenzende woonkamer zijn voorzien van een gietvloer. Alle ramen hebben dubbel glas.

Woonkeuken en aanbouw

De luxe keuken is ingericht met een royaal kookeiland dat zicht geeft op de tuin. Deze ruimte beschikt over een speciaal geluidwerend plafond dat zorgt een verbeterde akoestiek en dat tevens een geïntegreerde afzuigkap heeft. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een vijfpits Gaggenaufornuis, twee stoomovens, grote koelkast met groentelade en een Quooker (heeft u trouwens op het filmpje al gezien dat u de vaatwasser met twee klopjes opent?). Het kookeiland heeft een roestvrijstalen aanrechtblad en aan de korte kant een barretje met twee zitplaatsen. Een schuifpui geeft toegang tot het terras. De keuken is voorzien van vloerverwarming.

De aangrenzende kamer maakt deel uit van de nieuwbouw die in 2014 werd gerealiseerd. De strakke stijl van de oorspronkelijke bungalow werd erin doorgetrokken en ziet u terug in het gebruik van gegalvaniseerd staal en in de raampartijen, die net als in de woon- en studeerkamer van onder tot boven lopen. Deze ramen zijn voorzien van zonwerend glas. De kamer beschikt over een houtkachel.

Woon- en studeerkamer

De grote woonkamer heeft een open haard en over de hele breedte ramen van onder tot boven. Ook is er een deur naar het overkapte terras. De kamer die grenst aan dit terras is in gebruik als studeerkamer en heeft eveneens een open haard.

Slaapkamers

Er zijn zes slaapkamers. Aan het einde van de gang bevindt zich de grootste. Deze heeft een aangrenzende luxe badkamer. De totale ruimte van slaap- en badkamer beslaat maar liefst bijna 45m2. De zeer royale slaapkamer beschikt over airconditioning, vloerverwarming, een grote garderobekast en een deur naar buiten. Vier andere slaapkamers beschikken ieder over een wastafel en inbouwkasten. De zesde slaapkamer, met aangrenzende kleedruimte, is momenteel in gebruik als kantoor en beschikt eveneens over inbouwkastruimte.

Badkamers

De grootste badkamer grenst aan de grote slaapkamer aan het einde van de gang. U vindt hier een dubbele regen-inloopdouche, een op maat gemaakt badkamermeubel, een sauna en een apart toilet. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Een deur is doelbewust aangebracht om direct vanuit de sauna naar buiten te kunnen lopen. Geen zorgen: de plek van dit beschutte terrasje in combinatie met de dichte wintergroene beplanting zorgen ervoor dat niemand u hier kan zien. De tweede badkamer heeft een inloopdouche, een badkamermeubel, een toilet en twee lichtkoepels voor de nodige lichtinval.

Overige ruimtes

In de hal bevindt zich een toilet. Achter de keuken ligt een grote bijkeuken die o.a. plaats biedt aan een witgoedopstelling, opslag/voorraad en is voorzien van een aanrecht. Hier is ook een buitendeur (komt uit onder de overkapping). In de berging die aan de bijkeuken grenst vindt u een wateronthardingsinstallatie. De cv-installatie vindt u in een tweede berging (in de hal).

Buitenruimte

De tuin en de bijgebouwen hebben dezelfde stijlvolle uitstraling als de villa zelf. De tuin heeft strakke paden, veel gras, grind langs de gevels en enkele hortensiaborders. Grenzend aan de woonvertrekken liggen terrassen. Het terras dat grenst aan de studeerkamer is overkapt. Zo kunt u ook in voor- en naseizoen heerlijk buiten vertoeven. Het perceel wordt omzoomd door bomen, heesters en rododendrons.

Bij de villa staat een carport met aansluitend een schuur. Het fietsenhok is in dezelfde stijl opgetrokken. De carport is voorzien van een oplaadpunt voor een elektrische auto. Onderdeel van de nieuwbouw is ook een overkapping met ingebouwde kasten. Hier is tevens de ‘achteringang’ van de villa. De verlichting in carport, fietsenhok en overkapping werken op bewegingsmelders.

Dorp en omgeving

Beetsterzwaag ligt te midden van uitgestrekte bos- en natuurgebieden. Reden genoeg voor de adel in de 18e en 19e eeuw om het dorp als vestigingsplaats te kiezen. Voor het aanzien van dorp is dat heel bepalend geweest. De monumentale panden en tuinen zijn daar nu nog de levende getuigen van. Door die combinatie van cultuurhistorie en moderne voorzieningen zoals galeries, is het een levendig en gezellig dorp. Winkel-, horeca-, sport- en cultuurvoorzieningen zijn ruim aanwezig en er zijn twee basisscholen.

Verder beschikt Beetsterzwaag over een 18-holes golfbaan, die met recht een van de mooiste van Nederland wordt genoemd. De omliggende bos- en natuurgebieden zijn ideaal voor lange of korte wandel- en fietstochten. Beetsterzwaag ligt op slechts enkele minuten van de A7, waardoor u in het noorden binnen 10 autominuten in Drachten bent, in een kwartier in Heerenveen en in Groningen in een half uur tot drie kwartier. Zwolle neemt een klein uur en Amsterdam anderhalf uur.

Bijzonderheden

• Woonoppervlakte 287 m2

• Inhoud 1.088 m3

• Perceelgrootte 2.450 m2

• Energielabel D

• Dakisolatie

• Volledige dubbele beglazing en deels vloerisolatie

• Deels zonwerend glas

• Deels vloerverwarming

• Buffervat 200 L (nooit koud douchen, ook niet met groter gezin)

• Sauna

• Tuin op het zuiden (zeer gunstige zonnestand)

• Levensloopbestendig

• Voorzieningen om de hoek

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel30-11-2032
IsolatieDakisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Airconditioning, Open haard, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming, Gasboiler
CV-ketel typeNefit Topline
Leeftijd CV-ketel2008
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats