Verkocht
binnenfoto_heawei44_seizoensfotos_03.jpg

Tijnje

Heawei 44
  1. Heawei 44 Tijnje

Heawei 44, Tijnje


207 m² wonen
20.405 m² perceel
4 slaapkamers

Buitenleven zoals het bedoeld is

Trots staat de prachtige koprompboerderij te pronken in het weidse landschap. De statige oude bomen, de fraaie vijver met eendenkorf en fontein, de rustig ingerichte voortuin, de robuuste toegangszuilen bij de weg, het goed verzorgde erf. Alles op en rond deze boerderij ademt de liefde voor het buitenleven.

Als je dichterbij komt, over de verharde oprijlaan, beginnen de details van de boerderij op te vallen. Staand bij de symmetrische voorgevel zie je het originele gietijzeren rooster in de voorname voordeur, de houten blinden voor de ramen, de bloempatronen van de tegeltjes erboven, de geglazuurde vensterbanken, de versierde schoorsteenkappen en de originele ornamenten aan de dakkapel.

Schat aan mogelijkheden

Woning en perceel bieden veel mogelijkheden om het leven op het platteland helemaal naar wens in te richten. Het weiland naast en achter de boerderij is geschikt voor kleinvee, paarden of een grote moestuin en binnen is er volop gelegenheid om ruimtes te veranderen of uit te bouwen. In de vaart is het heerlijk kanovaren (en schaatsen als er weer eens winter komt). Vanaf deze vaart kun je (met twee keer klunen) heel Friesland doorschaatsen.

Met een rondje over het terrein ben je niet zomaar klaar. De oppervlakte van het perceel is ruim 2 hectare. De sfeervolle tuin is met zorg aangelegd en beschikt over meerdere terrassen, waaronder een houten vlonder aan de brede vaart. De fruit- en imposante andere bomen trekken de aandacht, evenals de oude witte druif die zorgvuldig is geleid langs de zuidelijke muur van de schuur.

Authentieke details

De eigenaren hebben in de loop van de jaren de boerderij met zorg verbouwd. In 1999 zijn de daken van woongedeelte en schuur uitgelijnd en voorzien van metalen dakpanplaten. Net als aan de buitenkant, beschikt de boerderij ook binnen over authentieke details. Balkenplafonds sieren (woon)kamer en hal, de paneeldeuren zijn intact en de ruime hal heeft bogen met ornamenten. In de kelder liggen de oorspronkelijke estrikken. Een uitgelezen opslagruimte voor uw wijnvoorraad. In 2008 zijn de kozijnen vervangen door kunststofkozijnen met HR++ glas, die er aan de buitenkant uitzien als massief hout. De buitenkant is daardoor nagenoeg onderhoudsvrij. De ramen zijn in 2015 voorzien van nieuwe houten blinden.

Begane grond

Via de centrale gang vindt u aan de rechterkant de woonkamer met originele balken. De kamer is drie meter hoog. In de hal liggen onder de vloerbedekking nog originele tegels. Aan de linkerkant is de woonkeuken gesitueerd. De keuken is van 2010 en heeft als inbouwapparatuur een vaatwasser, koelkast, kookplaat op inductie, koffiezetapparaat, oven/combi magnetron. De vloer is deels voorzien van speedheat (elektrische vloerverwarming), dus nooit meer koude voeten!

Op de begane grond is verder de master bedroom. De zeer ruime badkamer met dubbele wastafel, toilet, bidet en inloopdouche met stort- handdouche, grenst daar aan.

In de achterhal komt u in een ruim kantoor en ook is daar een bijkeuken voor de witwasopstelling. Badkamer, kantoor en bijkeuken beschikken eveneens over vloerverwarming (separaat in te stellen).

Opslagruimte vindt u in de kelder met originele estrikken vloer.

Het schuurgedeelte en de voormalige stal bieden volop ruimte voor al uw plannen.

Verdieping

De verdieping heeft een ruime overloop en drie slaapkamers. Deze ruimte biedt eventueel mogelijkheden voor herinrichting en/of uitbouw via een verbinding met het achterdeel van de boerderij. Er kunnen met gemak vrij eenvoudig 4 ruime slaapkamers en badkamer gemaakt worden. Van deze verdieping is een indelingsvariant gemaakt.

Om u hiervan een idee te geven, hebben we ook alvast een voorschotje genomen op uw fantasie. Van verschillende slaapkamers en de badkamer hebben we met foto’s Artist Impressions gemaakt. Deze laten zien hoe een ruimte een heel nieuwe uitstraling krijgt door een andere sfeer, indeling of functie te creëren. Het brengt u ongetwijfeld op nog heel andere ideeën! Neem ook een kijkje op mijnbuitenplaats.nl.

De verdieping beschikt ook over een vliering.

Bijgebouwen

De voormalige ligboxenstal met asbestdak wordt nu gebruikt voor caravanstalling (capaciteit 35 caravans) en als hobbywerkplaats (krachtstroom).

De garage biedt ruimte voor twee auto’s en is in 2014 voorzien van een nieuw dak.

Bijzonderheden:

• Muurisolatie woonkamer en keuken, vloer woonkamer, schelpen onder vloer van slaapkamer en badkamer, dubbel glas HR++

• Perceelgrootte 20.405m2

• Schoorsteenkappen, tegelwerk boven de ramen, houten blinden (2015)

• 2 kilometer vanaf de op- en afrit van de snelweg. Drachten en Heerenveen zijn gelegen op ca. 10 autominuten. Leeuwarden en Groningen op ca. een half uur.

Bovendien bent u voor de dagelijkse boodschappen in 5 minuten in winkelplaats Gorredijk.

• Nabij natuurgebied de Deelen

• Twee septic tanks

• Schotelantenne

• CV ketel van 2010

• Nieuwe meterkast in 2010 en uitbreiding van groepen

• Schilderbeurt buitenom in 2015

• Bliksemafleider op woonhuis met deel en op caravanstalling (tweejaarlijkse controle)

• Krachtstroom in werkplaats en deel

• Mechanische ventilatie

• Oude karakteristieke bomen

• De jaarlijkse herinrichtingrente bedraagt € 25,50 en eindigt in 2018

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieMuurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel
Warm waterElektrische boiler
CV-ketel typeRemeha
Leeftijd CV-ketel2010
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats