Verkocht
harmsreed 5, de tike -4.jpg

De Tike

Harmsreed 5
  1. Harmsreed 5 De Tike

Harmsreed 5, De Tike


86 m² wonen
5.260 m² perceel
1 slaapkamers
G

[UPDATE 28/5 11:30] Wauw! Bedankt voor alle overweldigende reacties. Helaas kunnen we niet iedereen verwelkomen. Vanwege grote belangstelling kunnen we u alleen nog op de reservelijst plaatsen. Vervalt er een afspraak dan nemen wij contact op. Als u geïnteresseerd bent, stuur dan bij voorkeur per e-mail uw NAW-gegevens.

De bezichtigingen zijn vrijdag 2 juni en zaterdag 3 juni. U kunt uw belangstelling bij voorkeur via de mail kenbaar maken. Vervolgens nemen wij contact met u op om een afspraak te plannen.

Lommerrijk, romantisch en ruimte te over

De lange oprit met aan weerszijden bomen maakt nieuwsgierig en is veelbelovend. Waar leidt dit pad naartoe? Nog even de bocht om … en dan ligt daar dit lieflijke, uitgebouwde wâldhúske uit ca. 1930 op u te wachten. Ziet u reeën? Dat kan heel goed, want die zijn hier regelmatig te gast. Op een perceel van 5.260 m2, omzoomd door bomen en zo’n tien kilometer ten noorden van Drachten, vindt u hier uw eigen groene oase van rust, te midden van de weilanden. Alle voordelen van het buitenleven dus en toch de infrastructuur en de voorzieningen vlakbij.

Maak uw eigen combinatie

Het geheel van woning en bijgebouwen is een van de aspecten die deze locatie bijzonder maakt. Dat biedt diverse mogelijkheden voor het gebruik. Er zijn maar liefst vijf bijgebouwen, die samen een oppervlakte hebben die aanzienlijk groter is dan die van de woning. Het wâldhúske zelf heeft authentieke details zoals blinden voor de ramen, ûleboerden en een gebint in de woonkamer. Het kan een moderniseringsslag gebruiken. Het hangt maar net van uw woonwensen af, en hoe u de bijgebouwen wilt gebruiken, op welke manier u dat precies vorm gaat geven.

Kijk door uw oogharen en laat de plek op u inwerken, dan ontstaat dat beeld vanzelf. Een paar hints: bêd en brochje, mantelzorg, thuiswerken (glasvezel!), een puber die u een eigen plek kunt geven. Of wellicht hebt u hobby’s die de nodige ruimte vragen en denkt u aan een atelier of aan opslagruimte voor uw (antieke) motor of trekker. Ook het ruime perceel zelf heeft uiteraard diverse mogelijkheden, denk aan een sier- of moestuin of wat kleinvee.

Wanneer u aan andere functies denkt dan alleen wonen, informeert u dan zelf bij de gemeente Smallingerland of die zijn toegestaan binnen het geldende bestemmingsplan.

Ligging

Het dorpje De Tike waartoe de woning behoort, ligt in het coulissenlandschap van de Friese Wouden. Natuurliefhebbers komen hier uitstekend aan hun trekken. Diverse recreatiemogelijkheden zoals wandel- en fietspaden zijn hier volop. Ook watersportmogelijkheden als zwemmen, zeilen en surfen vindt u op korte afstand. De Leien, met jachthaventje en vaarverbindingen naar de Burgumer Mar en de Wide Ie ligt op slechts enkele kilometers afstand. Basisonderwijs vindt op vijf km afstand in Opeinde. Een uitgebreid aanbod aan voorzieningen op het gebied van onderwijs, winkels, sport, cultuur en horeca vindt u in Drachten, op een afstand van ca. vijftien autominuten. Op de A7 zit u in tien minuten en op de N51 richting o.a. Leeuwarden binnen vijf minuten.

Indeling

In de jaren zeventig is de woning verlengd, waardoor het woonoppervlak flink werd vergroot. Er kwamen op de begane grond een slaapkamer bij, een doucheruimte en een entree met gang aan de achterzijde. In het oorspronkelijke voorhuis vindt u het toilet en de woonkeuken. Vanuit hier komt u ook op het terras aan de zijkant van de woning, met doorkijkjes naar de weilanden. In de woonkamer zorgen dakramen voor extra lichtinval. In de woonkamer met vide leidt een open trap naar de zolderkamer op de eerste verdieping.

Buitenruimte

Het perceel heeft een gevarieerde boombeplanting. Bij het huis is een groot gazon en de bestrating is sierlijk en speels uitgevoerd. Ook is er een vijver. Er zijn vijf bijgebouwen. Ze zijn geschikt voor diverse toepassingen. Bijgebouw 1 staat direct achter de woning en beschikt over twee ruimtes op de begane grond, plus een verdieping. Bijgebouw 2 is een garage met carport. Bijgebouw 3 is een voormalig dierenverblijf met garage. Bijgebouw 4 is een kleine bergruimte en bijgebouw 5 is een grote kapschuur.

Bijzonderheden

• Oprit 300 meter: circa 2/3 is eigendom (van hek tot huis), het overige 1/3 deel is van de buurman en heeft recht van weg

• Oprit heeft een agrarische bestemming

• Glasvezel

• Dakgoten kunststof

• Kozijnen grotendeels kunststof

• CV met moederhaard

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
G
Datum energielabel11-04-2033
IsolatieGedeeltelijk dubbel glas
VerwarmingMoederhaard
Warm waterGeiser

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats