Verkocht
binnenfoto_gorredijksterweg45_04.jpg

Jubbega

Gorredijksterweg 45-a
  1. Gorredijksterweg 45 A Jubbega

Gorredijksterweg 45-a, Jubbega


326 m² wonen
2.620 m² perceel
5 slaapkamers
D

Droomhuis voor fijnproever

“Een bijzonder surprise menu met culinaire hoogstandjes. Zo kunnen we in keukentermen deze mooie grote koprompboerderij van circa 1911 wel kwalificeren. Door de jaren heen en met de complete verbouwing vanaf 2000 hebben de gerechten zich ontwikkeld van eenvoudig-maar-voedzaam naar haute-cuisine. Het eindresultaat is smaakvol en aantrekkelijk gepresenteerd”.

Fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen; deze woonboerderij heeft een aantal verrassende details. Het achterhuis (de oorspronkelijke boerderijschuur) is op de begane grond op een verrassende wijze verbonden met het voorhuis. Leefruimte is er daardoor in overvloed, de totale woonoppervlakte bedraagt maar liefst 326m2. Niettemin is het een bijzonder sfeervol geheel geworden, zeker ook samen met de zorgvuldig aangelegde tuin met prachtige buitenbestrating.

Het pand heeft twee huisnummers: naast het wonen op nummer 45 heeft nummer 45a kleinschalige bedrijvigheid als bestemming. De locatie leent zich goed voor bijvoorbeeld wonen en werken of een bed&breakfast. Maar ook zorgwonen behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het pand is volledig geïsoleerd; in de woonkamer en in de badkamer ligt vloerverwarming.

Begane grond

Een authentieke levensboom boven de voordeur in de portiek zorgt voor een markante entree van het voorhuis. Ook de originele schouwen geven de vertrekken in dit oude boerderijgedeelte ‘smoel’. Het voorhuis heeft links van de hal twee slaapkamers en een gezellig opkamertje; hieronder is traditioneel de kelder gesitueerd. Aan de rechterkant van de hal biedt een ruime woonkamer met aangrenzende keuken vele gebruiksmogelijkheden. Verder geeft de hal toegang tot de riante, luxe badkamer een ruime garderobe nis.

Achter twee prachtige glas-in-lood ramen in de hal zit enerzijds een complete fitnessruimte terwijl de andere deur naar de zeer ruime woonkamer leidt. In dit achterhuis zorgt een vide (entresol) in de woonkamer voor veel hoogte en ruimtelijk effect. De vide is bereikbaar met een smeedijzeren wenteltrap. Via de entresol is met een vlizotrap een ruime zolder toegankelijk.

Een glasplaat in de vloer van de entresol zorgt niet alleen voor extra licht in de hal, maar maakt ook op bijzondere wijze de verbinding tussen voor-en achterhuis zichtbaar. Dit niet-alledaags aspect maakt het huis zeker speciaal.

De vide, de oorspronkelijke stalramen en het robuuste gebint van de boerderij als ware eyecatcher geven de leefruimte karakter en charme tegelijk. Met dubbele tuindeuren vormt de sfeervolle tuin een prachtig decor in de woonkamer.

De zeer luxe keuken met Mieleapparatuur en een gebrand hardstenen aanrechtblad maakt van koken een feestje, zeker voor fijnproevers. De naastgelegen bijkeuken is – geheel in stijl van de rest van het huis – ruim van opzet.

De ruime zij-entree is bereikbaar via de parkeerplaatsen op de oprit. Deze ruimte heeft twee vaste kasten.

Eerste verdieping

De eerste verdieping (voorhuis) heeft drie ruime slaapkamers en een toilet.

Buitenruimte

De ruime, goed verzorgde tuin biedt veel privacy, ligt op de zon, heeft verschillende zithoekjes/terrassen, een vijver en biedt uitzicht op de weilanden. Op het perceel van 2620 m2 vinden we verder nog een ruime in 2010 geheel in stijl gebouwde schuur met mooi metselwerk, een sieraad voor de tuin. Deze schuur heeft veel bergruimte in drie aparte ruimten alsmede een bergzolder.

Tot slot bevindt zich aan de achterzijde van de boerderij een aangebouwde schuur met bergzolder, waarin nu een winkel is gevestigd.

Deze woonstee maakt van wonen een ware woonbeléving, zoals bij een zorgvuldig gekozen menu de verschillende smaken met elkaar in evenwicht zijn. Exquise!

Het dorp Jubbega-Schurega

Jubbega-Schurega is een dorp in het zuidoosten van Friesland, de Friese Wouden. Een prachtig, gevarieerd landschap met open graslandgebieden, kleinschalige landerijen omgeven door boomwallen, bos, heide… Het landschap kent hier vele smaken, die zich op meerdere manieren laten proeven: per fiets, te voet, te paard, per boot of kano.

De A7 ligt op een afstand van 5 kilometer waardoor u in 5 kwartier in Amsterdam en Apeldoorn bent. Leeuwarden in 30 en Groningen in 45 autominuten.

Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen, is het raadzaam eerst bij de gemeente Heerenveen te informeren naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

Woonoppervlakte 326m2(!)

Inhoud 1.547m3

Perceelgrootte 2.620m2

Miele keuken met o.a. vaatwasser, koffiezetapparaat, tepanyakki, quooker, gebrand hardsteen aanrechtblad

C.V. Ecomline 2001

Entresol

Luxe badkamer

Vloerverwarming in huis- en badkamer

Fraai aangelegde tuin met vijver

Ulebord

Levensboom

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel20-06-2028
IsolatieVolledig geïsoleerd
VerwarmingCV ketel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit Econline
Leeftijd CV-ketel2001
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats