Verkocht
doniagaweg 9, follega-2.jpg

Follega

Doniagaweg 9
  1. Doniagaweg 9 Follega

Doniagaweg 9, Follega


150 m² wonen
660 m² perceel
3 slaapkamers
D

Verhuisdozen laten komen, inpakken … en gaan!

Deze woonboerderij in Follega bij Lemmer ziet er zo piekfijn uit, dat u er meteen in kunt trekken. Instapklaar noemen we dat. De woning heeft een hoog afwerkingsniveau en een uitstekende staat van onderhoud. Een verbouwing ligt dus niet meteen voor de hand. Door de blinden (luiken), de mooie steen en het ûleboerd is het niet alleen een plaatje om te zien, u hebt hier ook nog eens de privacy en het uitzicht dat u verwacht bij landelijk wonen. Schitterende vergezichten over de weilanden en een eersterangs plekje voor prachtige zonsondergangen.

Comfort en gemak

Het voorhuis dateert van 1900, het achterhuis is in 1989 gebouwd. Er zijn in ieder geval drie slaapkamers. Een kamer in het achterhuis is voorzien van een douche en wastafel, zodat de woning levensloopbestendig is. Grote investeringen zoals walbeschoeiing, een nieuwe keuken en buitenschilderwerk zijn zeer recent gedaan, zodat u zich daar voorlopig geen zorgen over hoeft te maken. De woning heeft energielabel D en beschikt over volledig dubbele beglazing en diverse vormen van isolatie. Daarbij is er onlangs (november 2022) een nieuwe CV-ketel geïnstalleerd die tevens hybride is voorbereid. Een mooie basis dus om met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen nog een extra verduurzamingsslag te kunnen maken. Klaar voor de toekomst.

Ligging

Follega ligt in Zuidwest-Friesland, op 2 kilometer van de A6 en op 10 autominuten van Lemmer waardoor de infrastructuur naar alle windrichtingen vlakbij is. Een bushalte vindt u op ca. 100 meter. Lemmer heeft een uitgebreid aanbod aan onderwijs-, winkel, -sport- en horecavoorzieningen en is een belangrijke toegangspoort tot het Friese merengebied en tevens tot al het natuurschoon, toeristische voorzieningen en gezellige dorpen en stadjes van de zuidwesthoek.

Heerenveen bereikt u in 20 minuten, Leeuwarden in 40 minuten en Groningen in circa driekwartier. Zwolle in 50 minuten en Amsterdam ligt op een uurtje rijden afstand.

Begane grond

De zij-entree geeft toegang tot de woonkamer in het voorhuis. Ook vindt u in de hal een toilet en de trapopgang naar de eerste verdieping. De sfeervolle woonkamer is voorzien van een massief houten vloer, een balkenplafond en een betegelde schouw. Vanuit de hal komt u ook in de ruime woonkeuken. Deze keuken dateert van 2018, is uitgevoerd in de stijl van de woning en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Ook hier ligt een massief houten vloer. De lichte woonkeuken is voorzien van een schuifpui. De keuken geeft toegang tot de bijkeuken en tot de kamer met douche en wastafel aan de achterzijde van de woning. Deze kamer heeft openslaande kunststof deuren naar het achterste terras.

Verdiepingen

Op de eerste verdieping liggen drie ruime slaapkamers, een boven het voorhuis en twee boven het achterhuis. Het realiseren van een vierde slaapkamer behoort tot de mogelijkheden. Ook hier is alles uitstekend afgewerkt. Een kunststof dakkapel zorgt voor het nodige licht en ruimte in de badkamer, die is voorzien van bad, douche, toilet en wastafel. Via een vlizotrap komt u op de bergzolder op de tweede verdieping.

Buitenruimte

Net als binnen, is ook buiten alles prima onderhouden en afgewerkt. Aan de woning is een halfdichte carport gebouwd, met aansluitend een berging. Dit geheel is voorzien van o.a. kunststof kozijnen met dubbel glas waardoor er bijvoorbeeld eenvoudig een garage van gemaakt kan worden. De ruime oprit biedt plaats aan meerdere auto’s. Tevens is er nog een losse berging. De terrassen zijn voorzien van sierbestrating. Aan de achterzijde is een overdekt terras gemaakt, zodat u ook bij wat minder mooi weer toch heerlijk buiten kunt zijn. De voor- en zijtuin zijn ingericht met gras, bomen en heggen.

Bijzonderheden

• Vrijstaand

• Privacy

• Voorhuis oorspronkelijk circa 1900, achterhuis 1989

• Levensloopbestendig

• Goed onderhouden

• ATAG CV-ketel (nov. 2022) hybride voorbereid

• Keuken 2018

• Walbeschoeiing vernieuwd 2021

• Buitenom geschilderd 2020

• Centrale ligging t.o.v. uitvalswegen

• Bushalte op 100m afstand

• Blinden (luiken), ûleboerd en boerevlecht metselwerk

• Kortom: verhuisdozen laten komen, inpakken … en gaan!

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
D
Datum energielabel21-04-2025
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeATAG P35C CW5 hybride voorbereid
Leeftijd CV-ketel2022
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats