Verkocht
1. de streek 11 terwispel (buiten).jpg

Terwispel

De Streek 11
  1. De Streek 11 Terwispel

De Streek 11, Terwispel


185 m² wonen
5.710 m² perceel
4 slaapkamers
C

Volop ruimte en privacy in het groen

In deze verzorgde boerderijwoning in Terwispel woont u heerlijk landelijk, bent u toch vlakbij de voorzieningen en zit u in enkele minuten op de snelweg. Binnen hebt u alle ruimte en buiten nog veel meer, want het perceel is maar liefst ruim 5.710 m2 groot. Het is hier volop genieten van het uitzicht, de rust en de privacy. Aan de voorkant kijkt u uit op de weilanden en de koeien, aan de achterkant mag u zelf bepalen wat uw uitzicht wordt: blijft het grasland, wordt het een moes- of siertuin, komt er wat kleinvee of een pony? Er is hier alle ruimte om uw buitenwoonwensen in te vullen. Het bosje van Staatsbosbeheer vormt een mooie groene achtergrond. Vanuit uw tuin loopt u er zo in.

De boerderijwoning dateert van 1935, maar ziet er veel jonger uit door een ingrijpende verbouwing en uitbreiding in 2003. Bovendien is er altijd bijzonder goed op gepast. De woning ziet eruit om door een ringetje te halen. Verder is de ruimte optimaal benut, waardoor er op de eerste verdieping maar liefst vier ruime slaapkamers zijn. De woning is goed geïsoleerd en wanneer u in aanvulling daarop kiest voor zonnepanelen, heeft dat uiteraard nog een extra positief effect op uw energiehuishouding.

Ligging

Terwispel is een klein en gemoedelijk dorp met een actief verenigingsleven. Er is basisonderwijs aanwezig en voor de dagelijkse boodschappen, winkel-, sport-, horeca- en culturele voorzieningen kunt u terecht in Gorredijk (2 km). Ook voortgezet onderwijs vindt u hier. Op de fiets bent u er in een kwartiertje. De A7 ligt op enkele autominuten afstand, waardoor Heerenveen in 15, Leeuwarden in 30 en Zwolle en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. In Amsterdam bent u in vijf kwartier.

Indeling

De royale entree geeft toegang tot de ruime woonkamer in het voorste gedeelte van de woning en de grote bijkeuken in het achterste deel. U vindt er ook de trapopgang naar de eerste verdieping en een toilet. De lichte woonkamer beschikt over een rookkanaal. Vanuit de kamer komt u in de woonkeuken.

De luxe keuken is in 2020 geheel vernieuwd en heeft o.a. een kookeiland. Via de schuifpui komt u op het terras. Een heerlijk buitenontbijtje is dus zo geregeld! De bijkeuken biedt plaats aan de witgoedopstelling en er is volop bergruimte (o.a. kastenwand). Ook vindt u hier een douche. Tot slot is er op de begane grond een kantoortje, zodat ook ongestoord thuiswerken tot de mogelijkheden behoort.

Op de verdieping vindt u vier ruime slaapkamers en een badkamer (2008). De goed verzorgde badkamer heeft een originele indeling en is voorzien van twee wastafels, een ligbad en een douche. Via een vaste trap komt u op de geheel afgetimmerde ruime zolder met dakraam, die voor meerdere doelen geschikt is of eenvoudig geschikt gemaakt kan worden (bijv. slaap-, werk- of hobbyruimte).

Buitenruimte

Naast de grote achtertuin en het weiland achter het huis, beschikt de woning ook over een voor- en zijtuin, omgeven door heggen. De oprit biedt ruimte aan meerdere auto’s. Er is een groot terras achter het huis en ook rondom zijn er diverse plekjes om heerlijk te zitten. De grote garage/schuur is (78m2) van binnenuit bereikbaar en biedt de mogelijkheid om een deel ervan te verbouwen tot slaapkamer en badkamer, wat de woning levensloopbestendig maakt. Ook houdt u dan nog genoeg bergruimte over.

Op het terrein vindt u verder een overkapping/bergruimte, tweemaal een houtopslag en (de restanten van) een hok. Nadeel: het hok heeft duidelijk betere tijden gekend. Voordeel: stormschade was de aanleiding om het dak dat asbest bevatte, te verwijderen. U beschikt hiermee over een bouwvlak dat u eventueel kunt benutten voor een nieuwe invulling.

Kenmerken

• Woonoppervlakte 185 m2

• Inhoud 995 m3

• Perceelgrootte 5.710 m2

• Garage/werkplaats 78 m2

• Goed onderhouden

• Moderne luxe keuken 2020

• Vrij uitzicht

• Privacy

• Energielabel C

• Krachtstroom

• Glasvezel

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
C
Datum energielabel01-06-2032
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit HR32 Excellent
Leeftijd CV-ketel2001
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats