Verkocht
binnenfoto_destreek11_03.jpg

Alde Leie

De Streek 11
  1. De Streek 11 Alde Leie

De Streek 11, Alde Leie


232,6 m² wonen
1.166 m² perceel
2 slaapkamers

Comfortabele dorpsboerderij zoekt nieuwe bewoners

De voordelen van het buiten wonen gecombineerd met de gemakken van een dorpsgemeenschap. Dat biedt deze perfect onderhouden dorpsboerderij met fraaie tuin in Alde Leie, gebouwd omstreeks 1900. De ruime woning biedt veel mogelijkheden. Zo heeft de huidige eigenares er een naaiatelier, maar dubbele bewoning is ook een optie, net als een bed & breakfast. Liever alle ruimte lekker zelf invullen? Dat kan natuurlijk ook!

Hoog afwerkingsniveau

Veel zorg is er door de eigenaren altijd besteed aan het onderhoud. Zo zit het houtwerk binnen en buiten strak in de verf en is alles tot in de puntjes afgewerkt. De buitenkant is in 2015 voor het laatst geschilderd en in 2010 is het hele dak voorzien van nieuw dakbeschot en pannen. De tuin is met zorg aangelegd, heeft verschillende terrassen en biedt veel privacy.

Elfstedenroute

De boerderij is gelegen aan de Leister Feart, die onderdeel is van de Elfstedenroute. Sinds een aantal jaren is deze vaart ook geschikt gemaakt voor de (kleinere) recreatievaart en dat zorgt voor een prettige zomerse bedrijvigheid. Alde Leie beschikt over een klein haventje met helling.

Voorzieningen

Het dorp heeft een dorpshuis en kent een actief verenigingsleven. Winkel- en onderwijsvoorzieningen zijn aanwezig in Vrouwenparochie en Oude Bildtzijl (basisonderwijs), voortgezet onderwijs is in St. Annaparochie, allemaal op enkele kilometers afstand. Er is een goede busverbinding met Leeuwarden, dat op ca. 20 autominuten ligt. De Waddenzeedijk ligt op enkele kilometers, met o.a. het buitendijkse natuurgebied ‘Noarderleech’, met bezoekerscentrum.

Begane grond

De boerderij heeft een entree aan de voor- én aan de zijkant. Beide geven toegang tot een eigen gang die de vertrekken met elkaar verbindt. De entree aan de voorzijde heeft mooie ‘homeie’, Fries voor stevige toegangspalen. In het voorhuis bevindt zich een ruime woonkamer met authentiek balkenplafond van extra dikke balken, een houten vloer en een fraaie schouw met gaskachel. Ernaast ligt een smaakvolle keuken. De gang en de keuken aan de voorzijde hebben nog de oorspronkelijke estrikken.

De badkamer met ligbad, separate douche en aangrenzende sauna bevindt zich ook op de begane grond, net als een tweede keuken. De beide laatste vertrekken zijn gelegen in het achterhuis (de voormalige schuur). Hier bevindt zich ook het atelier, met toegang tot de eerste verdieping en uitzicht op de tuin. Aan de achterzijde van het achterhuis is nog een extra woonvertrek gelegen. Dit is ingericht als tuinkamer/serre. Tot slot ligt centraal in het achterhuis een grote werkplaats. Vloerverwarming is aanwezig in atelier, serre en keuken.

Verdiepingen

Twee trappen geven toegang tot de eerste verdieping, vanuit de gang in het voorhuis en vanuit het atelier in het achterhuis. Deze laatste komt uit in de grote woonkamer die als een soort vide in open verbinding staat met het atelier. Verder liggen op de verdieping twee slaapkamers. Zowel boven het voorhuis als boven het achterhuis is een zolder gelegen die via vaste trappen bereikbaar zijn.

Bijgebouwen

Aan de zijkant van de boerderij is een inpandige schuur/garage die tevens toegang geeft tot de werkplaats. Aan de achterzijde van de boerderij is een veranda gebouwd. Een tuinhuisje om fietsen en tuinmeubilair op te bergen, heeft een mooi plekje in de tuin gevonden.

Bijzonderheden

• Schilderwerk buitenom in 2015

• Aangesloten op de riolering

• Vloerverwarming in atelier, serre en keuken

• Nieuw dakbeschot en pannen in 2010

• Ulebord

• Gelegen aan de Elfsteden(vaar)route

• Waddenzeedijk met natuurgebied Noarderleech nabij

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming,
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha Calenta
Leeftijd CV-ketel2011
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats