VerkochtStille verkoop
buitenfoto de steech 13-4.jpg

Driezum

De Steech 13€ 700.000,- k.k.
  1. De Steech 13 Driezum

Een woonboerderij om door een ringetje te halen


188 m² wonen
1.085 m² perceel
5 slaapkamers
A

Heel verrassend: deze woonboerderij in Driezum bij Dokkum ademt in alles de sfeer van vroeger, terwijl ze dateert van 2015. De bouwstijl, metselwerk, balkenplafond en ûleboerden doen denken aan de boerderijen zoals die vroeger werden gebouwd. Het gebruik van moderne technieken en het hoge afwerkingsniveau in combinatie met energielabel A, maken deze woning echter helemaal instapklaar. Volop ruimte is er ook, zowel binnen als buiten. Het perceel is 1.085 m2, de woning heeft vijf slaapkamers én beschikt over een groot bijgebouw (95 m2!) dat voor diverse doeleinden geschikt is. De woonboerderij ligt bovendien aan een doodlopend weggetje aan de rand van het dorp, zodat u een heerlijk uitzicht hebt over de landerijen.

Optimaal wooncomfort
Het gebruik van moderne technieken en hoogwaardige, duurzame materialen zorgt voor optimaal wooncomfort en maakt het onderhoud gemakkelijker. De woning is uitstekend geïsoleerd en heeft spouwmuren, vloer-, muur- en dakisolatie en dubbele beglazing. Voor de kozijnen is merantihout gebruikt en de dakkapellen zijn deels van kunststof. De woning beschikt over een open haard en vloerverwarming op de begane grond en in de badkamer. Tevens is er een glasvezelaansluiting. Bijzonder detail: de koperen regenwaterafvoeren met dito vergaarbakken. Tot slot is het perceel voorzien van onderhoudsvrije betonnen walbeschoeiing.

Ligging
De woonboerderij ligt aan de rand van Driezum. Het dorp heeft een kleine duizend inwoners. Basisonderwijs is aanwezig in het tweelingdorp Wâlterswâld. In het nabijgelegen Damwâld en Dokkum (beide binnen tien autominuten te bereiken) kunt u terecht voor meer winkel-, onderwijs-, sport-, cultuur- en horecavoorzieningen. Recreatiemogelijkheden zijn er volop. Net buiten Driezum ligt Rinsma State, een adellijk landhuis met daaromheen het Driezumer Bos. Erachter ligt recreatie- en natuurterrein Rinsmapôle. Het nabijgelegen Nationaal Park Lauwersmeer heeft tal van recreatiemogelijkheden. U bent er in twintig autominuten. Drachten en Leeuwarden bereikt u binnen een half uur en Groningen in drie kwartier.

Begane grond
Via de zij-entree komt u in de hal met toilet, trapkast, voorraadkast en trapopgang. De woonkamer ligt aan de voorkant van de woning en heeft een balkenplafond en een schouw met rookkanaal. De kamer is van de woonkeuken gescheiden door suitedeuren. In de ruime en lichte woonkeuken waant u zich al bijna buiten, door het vrije uitzicht en door de tuindeuren die toegang geven tot het terras. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, heeft een kookeiland en beschikt over een zespits Boretti gasfornuis. In de bijkeuken vindt u een extra aanrecht en is ruimte voor opslag. Ook is hier de achter-entree.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot vier slaapkamers, badkamer en twee vaste kasten. Sfeervol detail: het gebint in de badkamer. De luxe badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, toilet en badkamermeubel met dubbele wastafel.

Tweede verdieping
Via een vaste trap op de overloop komt u op de tweede verdieping, met bergruimte achter het knieschot. Hier vindt u de vijfde slaapkamer, eveneens met bergruimte achter het knieschot.

Bijgebouw
Aan de zuidzijde van de woning is een vrijstaande houten schuur (95 m2) gerealiseerd. Opvallend zijn de stalen constructie, gevlinderde betonvloer, de vrije overspanning en doorrijhoogte (…). Dit laatste maakt het parkeren/stallen van een camper, caravan of boot mogelijk. Aanwezig is een krachtstroomaansluiting, waterleiding en riolering. De schuur beschikt tevens over vloerisolatie en dubbele beglazing en heeft een zolder en twee dakkapellen. Dit biedt mogelijkheden om de ruimte op verschillende manieren in te delen.

Buitenruimte
De ruime tuin is gelegen rondom de hele woning en bestaat uit een groot gazon, met wilgen aan de waterkant. Aan de zuidzijde ligt een ruim terras, voorzien van een pergola die gebouwd is van oude meerpalen. Een houtopslag en een kleine houten berging completeren het geheel.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma
Ik heb interesse

Kenmerken


Overdracht

Statusbeschikbaar
Vraagprijs€ 700.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
A
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Volledig geïsoleerd, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRehema Tzerra M39C
Leeftijd CV-ketel2015
EigendomEigendom

Ligging


Interesse? Neem contact op.


buitenfoto de steech 13-4.jpg
De Steech 13€ 700.000,- k.k.

Of bel

0513 462 258
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats