Verkocht
binnenfoto_compagnonsfeart40_buiten_24.jpg

Hemrik

Compagnonsfeart 40
  1. Compagnonsfeart 40 Hemrik

Compagnonsfeart 40, Hemrik


278 m² wonen
3.470 m² perceel
3 slaapkamers

Kijken, maar niet bekeken worden

Op prettige afstand van de weg en aan de stille kant van de vaart ligt deze woonboerderij die met zorg en gevoel voor precisie is verbouwd. Ruimte en mogelijkheden zijn de begrippen die meteen opborrelen bij deze combinatie van woning, perceel en ligging. De Compagnonsvaart waar u vanuit de kamer op uitkijkt, stamt uit de 17e eeuw, toen begonnen werd met de ontginning van het veen in dit gebied. Aan de beroepsvaart is al lang een einde gekomen, tegenwoordig is het de recreatievaart die in het zomerseizoen in alle rust voorbijvaart. Genietend van de natuur, de ruimte en het afwisselende landschap waar u iedere dag middenin zit.

De boerderij stamt uit 1915 en is vanaf 2008 grondig en degelijk verbouwd, met behoud en herstel van de oorspronkelijke eigenschappen zoals balkenplafonds, paneeldeuren, lambrisering en natuurlijk het imposante gebint. Het afwerkingsniveau is hoog. Het houtwerk zit superstrak in de verf en binnen zijn wanden en plafonds gespoten, wat zorgt voor een luxe uitstraling. De woning is bijzonder geschikt voor de combinatie wonen en werken. Andere mogelijkheden zijn er ook genoeg, want er is vergunning voor het realiseren van een badkamer en twee (slaap)kamers op de benedenverdieping en ook op de zolder van de stal is ruimte voor uitbreiding.

Vanaf het terras ziet u de jonge ooievaars met tientallen achter de trekker aan lopen voor voedsel wanneer de boer het naastgelegen grasland maait. Ook reeën zijn regelmatig te spotten. Het perceel beschikt verder over een moestuin met kas, een speelgedeelte, een beschut stukje met bomen en genoeg ruimte voor een andere invulling naar wens. Hemrik heeft een actief verenigingsleven en de dagelijkse boodschappen doet u in Wijnjewoude (5 autominuten) of Gorredijk (10 autominuten). In Drachten bent u in een kwartier en in tien minuten zit u op de A7, zodat u in ruim een half uur in Groningen bent. De afwisseling van weiland, bos, bouwland en water zorgt voor veel afwisseling, ook in flora en fauna. Kortom, het is een plek waar alle ruimte is voor wonen, werken, spelen, luieren, tuinieren en andere hobby’s.

Begane grond – wonen en werken

Bij binnenkomst zorgt de ruime en luxe entree meteen voor een wow-effect. De vide versterkt het ruimtelijke effect nog eens extra. Wanneer u wonen en werken combineert, is dit meteen een professionele ontvangst. Het voorste deel van de boerderij bestaat uit twee ruimten: het kantoor en de woonkamer. Een wand met ingebouwde kasten en suitedeuren verbinden het kantoor met de woonkamer. De woonkamer is zeer ruim en tevens bijzonder licht door de raampartijen aan voor- en zijkant. Balkenplafonds en paneeldeuren sieren deze ruimten.

De heerlijke, grote leefkeuken is voorzien van een moderne keuken en tuindeuren aan de westzijde. Ziet u zichzelf al zitten, lang natafelend met vrienden aan een lange, robuuste tafel? Op mooie zomeravonden de gesprekken verplaatsend naar de vuurkorf op het aangrenzende terras? De badkamer is voorzien van een zwevend toilet, bad, stortdouche en op maat gemaakt houten badkamermeubel met dubbele wastafel. De bijkeuken biedt de nodige ruimte aan het witgoed. Tevens is hier een sauna en een douche aanwezig. De ruimten op de begane grond beschikken over plavuizen (hal, kantoor en woonkamer) of pvc-tegels (keuken en bijkeuken) en zijn voorzien van vloerverwarming.

Schuur

In het achterste deel van de boerderij bevinden zich de leefkeuken en de bijkeuken. De rest van de ruimte is in gebruik als schuur/opslagruimte. In dit deel is ruimte voor nog twee (slaap)kamers (vergunning) en ook op de zolder zijn mogelijkheden voor uitbreiding. De schuur heeft een rieten dak, dat aan de noord- en oostzijde op korte termijn gerenoveerd moet worden.

Verdieping

De overloop/vide is ruim en heeft een massief Frans grenenvloer. De balkenconstructie is ook hier goed zichtbaar. De drie slaapkamers zijn eveneens ruim en tot in de puntjes afgewerkt. Ze zijn alle drie voorzien van een climate controlsysteem.

Bijzonderheden

• Gebouwd in 1915

• Vanaf 2008 ingrijpend en degelijk verbouwd

• CV Remeha Quinta 2003 met externe boiler

• Drie slaapkamers voorzien van een climate controlsysteem

• Muurisolatie, glas- en vloerisolatie

• Nieuwe meterkast in 2013, voorhuis nieuw elektra

• Aangesloten op riool

• Schotelantenne

• Ulebord

• Balkenplafonds, paneeldeuren, lambrisering

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming
Warm waterCentrale verwarming, Gasboiler
CV-ketel typeRemeha Quinta 45
Leeftijd CV-ketel2003
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats