Verkocht
6. compagnonsfeart 20 lippenhuizen (buiten).jpg

Lippenhuizen

Compagnonsfeart 20
  1. Compagnonsfeart 20 Lippenhuizen

Comfortabel buiten wonen op een prachtige locatie


202 m² wonen
1.850 m² perceel
4 slaapkamers

Precies bij deze woonboerderij aan de Compagnonsfeart gaat de verharde weg over in een pad. Behalve wandelaars en fietsers is er dus nagenoeg geen doorgaand verkeer. Buren zijn er aan die kant evenmin. Vanuit de tuin hebt u dan ook een eindeloos uitzicht over de weilanden. Het perceel is 1.850 m2 groot, dus volop privacy in de grote achtertuin, met ruimte te over voor kinderen om te spelen, al dan niet in combinatie met een sier- en/of moestuin. De knusse overkapping staat garant voor vele uren buitenplezier, zowel zomers als in het voor- en najaar, want u zit er heerlijk beschut.

Modern wooncomfort
De woonboerderij uit 1910 heeft vier slaapkamers. Twee daarvan, plus een badkamer, liggen op de begane grond. De boerderij is in de loop der jaren gemoderniseerd. Specifieke bouwkundige boerderijkenmerken zoals het stoere gebint en de stalraampjes bleven daarbij behouden. De boerderij kreeg o.a. een nieuw dak en er werd een nieuwe muur om de boerderij gebouwd. Bij de verbouwingen werd de nodige aandacht besteed aan isolatie, o.a. van vloer, muur en dak. Zowel binnen als buiten is alles prima onderhouden. De woning beschikt over glasvezel, wat ook thuiswerken met snel internet mogelijk maakt. Op het bijgebouw zijn twaalf zonnepanelen geplaatst.

Begane grond
Via de entree komt u in de royale hal met gebint en stoere open trap naar de verdieping. Een vide geeft het geheel nog een extra ruimtelijk effect. Een strakke schuifdeur van glas geeft toegang tot de grote woon- en eetkamer met aansluitende keuken. Ook hier ziet u het gebint terug en deels een balkenplafond. De ruimte is heerlijk licht door de vele raampartijen en de tuindeuren in het eetkamerdeel. Er is een speelhoek en een halfopen keuken. Vloerverwarming en een grote houtkachel zorgen voor een behaaglijk leefklimaat. Aan de achterzijde van de woning liggen twee ruime (slaap)kamers. Hier is ook een achteringang. De badkamer beschikt over twee wastafels, een bad en een douche. Tevens vindt u op de begane grond een toilet en een bijkeuken. Via de bijkeuken komt u in de grote garage/schuur. Deze beschikt over een ruime bergzolder.

Eerste verdieping
Ook hier ziet u, op de overloop en in de slaapkamers, het sfeervolle gebint terug. Er zijn twee slaapkamers. De royale master bedroom beschikt tevens over een garderobe/inloopkast in de nok van het voorhuis.

Tweede verdieping
Bergruimte.

Buitenruimte
Een mooie solitaire boom, strakke haagjes en speelse sierbestrating domineren het voorerf. Er is voldoende ruimte om meerdere auto’s te parkeren. De grote garage/schuur biedt ruimte voor een auto en/of opslag en heeft een bergzolder. Achter het huis is een ruim terras. Ook hier sierbestrating en perkjes met haagjes. Verder is de tuin open gehouden om volop te kunnen genieten van het vrije uitzicht over de aangrenzende weilanden. Verder een royaal houten bijgebouw met aansluitend een veranda.

Ligging
De woonboerderij ligt net buiten Lippenhuizen en ook vlak bij Jubbega en Gorredijk. Basisscholen vindt u in al deze kernen. Jubbega beschikt over een basisaanbod aan winkel- en sportvoorzieningen. Gorredijk heeft een centrumfunctie voor de omgeving en beschikt daardoor over een ruim en gevarieerd aanbod aan voorzieningen, o.a. op het gebied van winkels, onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs), horeca, sport, cultuur en toerisme en recreatie. De Compagnonsfeart is onderdeel van de Turfroute, een cultuurhistorische vaarroute voor kleine (motor)boten. Wandel-, fiets- en ruiterroutes vindt u volop in de bossen, natuurgebieden en heidevelden vlakbij. In Lippenhuizen en Jubbega bent u binnen vijf auto- of tien fietsminuten. Gorredijk ligt op vijf kilometer afstand, ofwel ca. tien auto- of vijftien fietsminuten. Op de A7 bent u met de auto in tien minuten.

Bijzonderheden

  • Dak-, muur- en vloerisolatie, HR++ dubbele beglazing (deels)

  • 12 zonnepanelen, opbrengst ca. 2.500 KWh

  • Energielabel A

  • Glasvezel

U bent van harte uitgenodigd om de woning te bezichtigen. Indien gewenst, kunt u uw eigen (aankoop)makelaar meebrengen.

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel13-01-2029
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha Avanta CW5
Leeftijd CV-ketel2019

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats