Verkocht
binnenfoto_breewei17_01.jpg

Tijnje

Breewei 17
  1. Breewei 17 Tijnje

Breewei 17, Tijnje


155 m² wonen
549 m² perceel
4 slaapkamers

In het dorp en toch vrij uitzicht

Liefhebbers van het buitenleven heb je in soorten en maten. Voor de een is het meest afgelegen plekje nog te dicht bij de bewoonde wereld, voor de ander is een combinatie met de levendigheid van een dorp ideaal. Van het laatste is dit ruime gezinshuis aan de rand van Tijnje een prachtig voorbeeld. De woning is gebouwd in het voorjaar van 1937. Van dit feit getuigt de prachtige ingemetselde gedenksteen, die daarmee niet alleen een eerbetoon is aan de eerste-steen-legger, maar ook aan het degelijke vakmanschap van die tijd.

Oorspronkelijke details

In 2005 is de woning vergroot op een manier die helemaal recht doet aan dat vakmanschap. Baksteen, gootwerk, dakpannen: alles past precies in die kenmerkende bouwstijl van de jaren dertig. Het toch al ruime huis is daardoor nog een stuk groter geworden en biedt zowel op de begane grond als op de verdieping veel wooncomfort. Glas-in-lood bovenraampjes in de kamer, paneeldeuren en balkenplafonds in de kamers zijn voorbeelden van de met zorg in stand gehouden oorspronkelijke elementen. De woning is uitstekend onderhouden en tot in de puntjes verzorgd.

Vrijheid en dorpsgevoel

Aan de achterkant van de woning ervaart u het echte buitengevoel: vrij uitzicht over de weilanden en veel ruimte. Het stuk grond dat aansluit op de tuin en dat de eigenaren er later bijgekocht hebben, is ingericht als speelweide. Liever konijnen, kippen of een geit? Ruimte genoeg! Tijnje heeft een rijk verenigingsleven, beschikt over twee basisscholen, een apotheekhoudende huisarts en voor de dagelijkse boodschappen kunt terecht in Gorredijk. In enkele minuten zit u op de A7. Heerenveen en Drachten liggen op 10 autominuten. Het natuurgebied De Deelen ligt op enkele kilometers.

Begane grond

De entree van de woning is gelegen aan de zijkant, waardoor de woonkamer zich uitstrekt over de hele breedte van het voorste deel van het huis. In de hal is het glas-in-lood rond de voordeur nog origineel. In de kamer zijn de glas-in-loodramen uitgevoerd als dubbel glas. De toegang tot de kelder bevindt zich in het achterste deel van de kamer. Voor de verbouwing bevond zich hier de keuken. Nu ligt deze achter de L-vormige woonkamer. De ruime woonkeuken beschikt over diverse inbouwapparatuur en heeft tuindeuren die toegang geven tot het terras. De zonwering (ter overname) aan de achterzijde van het huis is elektrisch bediend. In de bijkeuken is plaats voor het witgoed en er is tevens een extra doucheruimte aanwezig.

Verdieping

De eerste verdieping heeft vier (slaap)kamers en een badkamer. Door de aanbouw van 2005 kon er een grote, extra slaapkamer met grote raampartijen worden gerealiseerd aan de achterzijde van het huis. Ziet u het al voor zich? Genietend van het weidse uitzicht, met de krant en een ontbijtje? In deze kamer is tevens een kastenwand ingebouwd. De luxe badkamer beschikt over douche, bad, toilet en wastafel. De tweede verdieping bestaat uit een bergzolder.

Bijgebouwen

De vrijstaande garage is gebouwd in dezelfde stijl als de woning en beschikt over verschillende raampartijen en een loopdeur naar de tuin. In het achterste deel van de tuin staat een tuinhuisje.

Bijzonderheden

Vloer-, muur en glasisolatie, deels dakisolatie

In 2005 zijn lattenwerk en dakpannen vervangen

Extra douche in de bijkeuken

Authentieke details als balkenplafond, paneeldeuren, lambrisering

Origineel glas-in-lood in de hal, glas-in-lood kamer uitgevoerd als dubbel glas

Kelder

Tuin op het zuidwesten

Schuur/garage in zelfde bouwstijl als huis

Elektra in 2005 uitgebreid en vernieuwd

CV Nefit 2012

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeNefit
Leeftijd CV-ketel2012
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats