Beschikbaar
boschoordweg 26, boijl-7.jpg

Boijl

Boschoordweg 26€ 795.000,- k.k.
  1. Boschoordweg 26 Boijl

Boshuis zoekt boswachter


216 m² wonen
7.060 m² perceel
3 slaapkamers
B

Boshuis zoekt boswachter

Een echt boshuis, dat kunnen we deze woning die ooit begon als boerderij, wel noemen. Het is een bijzondere combinatie: een stoer gebint in een decor van lommerrijk groen, op de grens van open landbouwgebied en de uitgestrekte bos-, heide- en stuifzandgebieden van nationaal park het Drents-Friese Wold. De huidige eigenaren zijn terecht trots op hun eigen stukje bos. U vindt er onder andere eiken, (rode) beuken, kastanjes en diverse soorten naaldbomen. En laten we ook de indrukwekkende rododendrons niet vergeten die de woning omzomen. Een echte bosvijver completeert het geheel.

De woning stamt uit 1936 en is in 1967 uitgebreid met een zijvleugel. In combinatie met het grote woonoppervlak biedt dit mogelijkheden voor o.a. mantelzorg. De woning is levensloopbestendig door een slaap- en badkamer op de begane grond. De begane grond is drempelloos. Op het terrein zijn enkele bijgebouwen aanwezig, o.a. voor houtopslag.

Energievoorziening

In de huidige tijd wordt een duurzame energievoorziening en een energierekening die binnen de perken blijft steeds belangrijker. Deze comfortabele woning is goed geïsoleerd en beschikt over energielabel B. Voor het verwarmen van de woning kan de koper kiezen uit twee systemen: cv (gas) of houtvergasser. Deze laatste methode is oorspronkelijk afkomstig uit de industrie, maar wordt steeds meer toegepast in woningen. Een houtvergasser maakt optimaal gebruik van zijn brandstof, heeft een rendement tot wel 95%, is CO2-neutraal en produceert 80% minder fijnstof dan een houtkachel. Een lage energierekening is het gevolg.

Indeling hoofdgebouw

Wanneer u via de entree de ruime woonkamer binnenkomt, springt meteen het stoere gebint in het oog. In combinatie met de vide en de lichte kleuren geeft dit een ruimtelijk effect. De kamer heeft openslaande deuren naar de tuin aan de voorzijde en een houtkachel met een betegelde schouw. De kamer staat in verbinding met de grote woonkeuken die van alle gemakken is voorzien. De moderne badkamer is ruim, en is voorzien van een ligbad, royale inloopdouche, toilet en badkamermeubel.

De grote slaapkamer vormt de verbinding tussen het oorspronkelijke woonhuis en de aangebouwde vleugel. Er zit geen plafond in de slaapkamer, zodat de opvallende dakvorm extra tot zijn recht komt. Een kastenwand zorgt voor de nodige opbergruimte. Op de begane grond vindt u verder nog de bijkeuken met houtvergasser en ruimte voor een witgoedopstelling. De begane grond is voorzien van vloerverwarming.

De open trap naar de verdieping bevindt zich in de woonkamer en komt uit op de vide. Op deze verdieping vindt u een grote slaapkamer. In het gedeelte van de verdieping dat zich boven de bijkeuken bevindt, staan de warmwatertanks die horen bij de houtvergasser.

Indeling zijvleugel

De begane grond bestaat uit twee ruimtes die naar behoefte kunnen worden ingericht. In de kleinste ruimte bevindt zich de open trap naar de verdieping. De grootste ruimte heeft de functie van woonkamer en beschikt over openslaande deuren naar de tuin aan de voorkant. Verder vindt u in dit deel van de woning een toilet en een badkamer. Deze is voorzien van een wastafel en een ruime inloopdouche. De grote zolderverdieping kan naar wens worden ingericht.

Buitenruimte

Het toegangspad/de oprit heeft bij de weg een hek. Aan het eind van het pad is een carport, met verder naar achter op het perceel enkele bijgebouwen, waaronder een bergschuurtje en een houtopslag. Aan de voorzijde van de woning is het perceel open gehouden, hier vindt u de tuin en kunt u lekker van de zon genieten. De rest van de buitenruimte bestaat uit bos, paden en een vijver. Aan de achterzijde van de tuin kijkt u uit over de weilanden.

Ligging

De woning ligt in het buitengebied van Boijl, op de grens van Friesland en Drenthe. De straatnaam geeft de relatie al aan met het naburige buurtschap Boschoord. De oorsprong hiervan hangt samen met de Maatschappij van Weldadigheid, die in 1818 werd opgericht door generaal Johannes van den Bosch. Het was een van de zeven koloniën van deze organisatie, waarvan de bekendste Veenhuizen is. De Koloniën van Weldadigheid hebben de Unesco Werelderfgoedstatus. Boijl (zeven fietsminuten) beschikt over basisvoorzieningen zoals basisonderwijs en sportvoorzieningen. Noordwolde heeft een uitgebreider voorzieningenniveau en ligt op tien autominuten. De N381 en de A32 bereikt u in vijftien tot twintig autominuten. Met haar eigen stukje bos sluit de woning naadloos aan bij de uitgestrekte bos- en natuurgebieden van en rond het nationaal park Drents-Friese Wold. Een grote variatie aan natuurschoon en wandel-, fiets- en ruiterpaden vindt u hier dus te over.

Wanneer u verbouwplannen hebt of plannen voor een nieuwe invulling van de aangebouwde vleugel, is het raadzaam bij de gemeente Weststellingwerf te informeren naar de mogelijkheden en/of bezoekt u de website omgevingswet.overheid.nl.

Kenmerken


Overdracht

Statusbeschikbaar
Vraagprijs€ 795.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Energie

Energielabel
B
IsolatieDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming, Elektrische boiler
CV-ketel typeNefitLine HR
Leeftijd CV-ketel2008
EigendomEigendom

Ligging


Interesse? Neem contact op.


boschoordweg 26, boijl-7.jpg
Boschoordweg 26€ 795.000,- k.k.

Of bel

0513 462 258
Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats