Verkocht
terband_aengwirderweg_87_001.jpg

Terband

Aengwirderweg 87
  1. Aengwirderweg 87 Terband

Aengwirderweg 87, Terband


374 m² wonen
2.020 m² perceel
5 slaapkamers

Een verrassing verscholen in het groen

Vlakbij Heerenveen en toch helemaal buiten, ligt deze volledig gerenoveerde kopromp-woonboerderij. Met een enorme passie en gevoel voor detail werd de boerderij verbouwd en omgetoverd tot een eigentijdse en comfortabele woning met veel ruimte en dito mogelijkheden. Er is gebruik gemaakt van degelijke materialen en gekozen voor een industriële uitstraling. Het werken met kabelgoten is hier een mooi voorbeeld van. Deze uitstraling en de speelse elementen waarmee dit is gecombineerd, werd consequent doorgevoerd in de hele woning. Zeg nu zelf: een schommel in de woonkamer zie je niet dagelijks!

De woning is goed onderhouden, zowel binnen als buiten. Zelfs het rode snaveltje van het ûleboerd zit goed in de verf. Veel aandacht is besteed aan de lichtval en daar zijn dan ook creatieve oplossingen voor bedacht. De grote woonoppervlakte biedt veel mogelijkheden. Zo kan bijvoorbeeld een gezin hier perfect uit de voeten. Slaap- en/of speel- en/of studeerkamers genoeg en anders is een tussenwandje zo geplaatst.

Er werden verschillende indelingen uitgeprobeerd maar uiteindelijk werd er toch weer gekozen voor de ruimte, want die voelde gewoon goed.

Eyecatcher in de besloten tuin is een enorme, oude, majestueuze kastanje, prachtig in alle seizoenen. Ook de leilinden voor het voorhuis zorgen voor een authentiek en historisch element. Diverse zitjes en doorkijkjes zorgen voor een gevarieerde beleving. De tuin loopt over in het aangrenzende bosperceel van Staatsbosbeheer en dat versterkt het gevoel van rust, privacy en natuur. Reeën zijn dan ook regelmatig te zien.

Ligging

Het is een bijzondere plek: echt buiten, met de vrijheid, de rust en de privacy die daar bij horen. Tegelijkertijd toch dicht bij de voorzieningen van Heerenveen. Op de fiets bent u in een kwartier in hartje centrum en met de auto binnen 10 minuten. Heerenveen heeft een uitgebreid aanbod op het gebied van onderwijs, sport, horeca, cultuur, winkels en gezondheid. Het heeft een treinstation en ligt op het kruispunt van de A32 en de A7. In Groningen bent u in drie kwartier en in Amsterdam-Zuid in anderhalf uur.

Indeling

De begane grond bestaat bijna helemaal uit één geheel. Industriële elementen vormen een sfeervol geheel met de typische boerderijkenmerken zoals de houten balken. In de grote ruimte vinden verschillende functies hun plek: woonkamer, keuken, eetkamer, ‘chillen’, werkkamer, bijkeuken. De wanden zijn afgewerkt in betonlook. Er zijn veel (inbouw)kasten. De begane grond is royaal voorzien van raampartijen en tuindeuren. De tegelvloer heeft vloerverwarming en er zijn twee houtkachels.

Eerste verdieping

Deze woonlaag heeft drie slaapkamers en een grote vide. Ook hier is gezorgd voor veel licht, o.a. door veel en grote dakramen. De masterbedroom is gelegen over de hele breedte van de boerderij en zeer royaal. De ruimte is in tweeën gedeeld met een (gedeeltelijke) tussenwand. De tweede slaapkamer is deels voorzien van een glazen wand die zorgt voor veel licht. Een gordijn waarborgt de privacy. Boven het voorhuis is de derde slaapkamer gelegen. Een badkamer met ligbad, wastafel, inloopdouche en toilet completeert de ruimten op deze verdieping.

Tweede verdieping

Hier bevinden zich de slaapkamers vier en vijf. Licht en ruim, net zoals de rest van de woning.

Buitenruimte

Een groot bijgebouw is deels open en deels ingericht als werkplaats, met erboven nog een bergzolder. Ook hier zien we het gevoel voor detail terug: de vloer is geïsoleerd en gevlinderd, wat het onderhoud eenvoudig maakt. Daarnaast is er nog een grote houtopslag. De woning ligt ca. 200 meter van de openbare weg. Het toegangspad heeft recht van weg.

Bijzonderheden

• Woonoppervlakte 374m2

• Inhoud 1.394m3

• Externe bergruimte 41m2

• Perceelgrootte 2.020m2

• Volledig geïsoleerd

• Vloerverwarming

• CV-ketel Remeha 2008

• Industrieel

• 2x rookkanalen

• Krachtstroom

• In 2018 buitenom geschilderd

• Grote container ter overname

• Houtkachel Jacobus ter overname

Mijn Buitenplaats

Vragen of even binnenkijken?


Jan Douwe Hendriksma

Kenmerken


Overdracht

StatusVerkocht
AanvaardingIn overleg

Energie

Datum energielabel18-01-2024
IsolatieVolledig geïsoleerd
VerwarmingCV ketel, Gedeeltelijk vloerverwarming, Houtkachel
Warm waterCentrale verwarming
CV-ketel typeRemeha
Leeftijd CV-ketel2008
EigendomEigendom

Ligging


Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats