Lippenhuizen

Jaren ’30-charme in een “oud-ontmoet-nieuw” jasje

Deze charmante woning is in 2002 flink uitgebreid, waardoor op de begane grond en op de verdieping veel extra leefruimte werd gerealiseerd. De aanbouw past qua stijl goed bij de kenmerkende bouw van de jaren ’30. De woning heeft vier ruime slaapkamers, een tuin op het zuiden met vrij uitzicht over de weilanden en een groot (65 m2) geïsoleerd bijgebouw dat geschikt is voor diverse doeleinden.

De woning is gebouwd in 1936, wat u o.a. terugziet in de dakvorm (afgeknot schilddak), het fraaie metselwerk boven de ramen en voordeur, de balkenplafonds en de suitedeuren tussen de kamers. Het huis ligt net buiten Lippenhuizen, aan de rand van Gorredijk, waar u een uitgebreid aanbod aan winkel-, onderwijs-, horeca-, sport- en cultuurvoorzieningen vindt. U bent er in enkele autominuten en op de fiets binnen tien minuten. Bos- en natuurgebieden, bijvoorbeeld rond Beetsterzwaag, vindt u eveneens op korte afstand. De A7 ligt op ruim vijf autominuten. Zo woont u dus heerlijk landelijk en hebt u toch de voorzieningen en infrastructuur binnen handbereik.

Begane grond

De zij-entree geeft toegang tot de gang met trap, toilet en badkamer en tot de woonvertrekken. De voorste kamer heeft grote ramen en een fraaie schouw. Sfeervolle suitedeuren vormen de verbinding met de eetkamer met erker. Beide kamers hebben een balkenplafond, paneeldeuren en sierlijke deurposten. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche en dubbele wastafel en is toe aan renovatie.

De moderne en luxe keuken maakt deel uit van de aanbouw, is ca. vijf jaar oud en heeft vloerverwarming. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een stoomoven en een magnetron/ovencombinatie. De toegang tot de kelder vindt u hier ook; een heerlijke ruimte voor de koele opslag van uw voorraad.

Aan de achterzijde van de woning is eveneens een entree. Hier is een tweede toilet. Via de ruime entree komt u in de keuken. De keuken geeft toegang tot het volgende deel van de aanbouw: de grote en lichte woonkamer. Door de grote ramen en tuindeuren op het zuiden, in combinatie met het vrije uitzicht, geniet u ook hier heerlijk van het buitenleven. De aanbouw is voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie en dubbele beglazing.

Verdieping

Ook op de verdieping komt de ruimtewinst door de aanbouw goed tot zijn recht: u vindt hier vier ruime slaapkamers: twee boven de oorspronkelijke woning en twee boven de aanbouw. De kamers boven het ‘voorhuis’ beschikken over inbouwkasten.

Buitenruimte

De grote tuin ligt op het zuiden en biedt volop privacy. De tuin is deels betegeld en heeft een groot gazon en diverse zitjes en compartimenten. Er is een groot bijgebouw (65m2). Het gebouw is geïsoleerd en beschikt over een kantoor en een deels beloopbare zolder, wat de ruimte geschikt maakt voor uiteenlopende doeleinden.

Kenmerken

 • Bouwjaar 1936 uitbreiding 2002
 • Woonoppervlakte 173 m2
 • Inhoud 661 m2
 • Perceelgrootte 836 m2
 • Energielabel E
 • Volledige isolatie aanbouw
 • Gedeeltelijke isolatie oorspronkelijk bouwjaar
 • Geïsoleerde schuur met deels beloopbare zolder, overhead- en extra loopdeuren
 • ABW CV-ketel 2002
 • Recht van overpad via huisnummer 23
 • Voormalige ondergrondse petroleumtank ter plaatse van parkeerplaats. Is deels afgevuld met schoon puin. Recent bodemonderzoek d.d. 4 april 2022

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:173 m2
Inhoud:661 m3
Perceelgrootte:836 m2
Bouwjaar:1936
Energielabel:E
Slaapkamers:4
Externe bergruimte:78 m2
Verwarming:AWB CV-ketel (2002)
Isolatie:Volledige isolatie aanbouw, gedeeltelijke isolatie oorspronkelijk bouwjaar
Aanvaarding:In overleg

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.