't Hou 22 Langezwaag

Statige en voorname woning met veel eyecatchers

Trots staat dit bijzondere en ruime huis in Langezwaag te pronken in het gazon, geflankeerd door rode beuken. Een mengeling van bouwstijlen uit de 19e en begin 20e eeuw waarin kenmerken zowel binnen als buiten nog terug te vinden zijn, zoals het vierkante grondvlak, de opvallende en rijkversierde middenpartij tot het afgeknotte schilddak. Bijzonder detail: de kleurige tegeltjes onder de zogeheten ‘ontlastingsbogen’ boven de ramen.

Binnen hebben de vestibuledeuren nog het oorspronkelijke rijkgedecoreerde geslepen glas en treft u onder andere paneeldeuren, een kamer en suite, balkenplafonds en een heel bijzondere tegelvloer aan. Kortom, liefhebbers van cultureel erfgoed komen hier helemaal aan hun trekken. Aan de achterzijde van de woning ligt een ijsbaan, omringd door weilanden, waardoor u een groen en weids uitzicht hebt dat zich kilometers ver uitstrekt.

Begane grond

De voordeur is voorzien van siersmeedwerk en geeft toegang tot de gang met kamers aan beide zijden. Opvallend zijn de gehoute paneeldeuren en de gemarmerde trap. Deze oude verftechniek vereist veel vakmanschap en werd gebruikt om duurdere hout- en steensoorten te imiteren. Aan de linkerzijde bevindt zich een kamer en suite met een rookkanaal met gaskachel in de voorste kamer, schuifdeuren in combinatie met vaste kasten en tuindeuren in de achterste kamer.

Aan de rechterzijde van de gang zijn de eetkamer en de keuken gelegen. In deze kamer met het balkenplafond in het zicht is een rookkanaal met schouw en houtkachel aanwezig. In de keuken ligt nog de oorspronkelijke, bijzondere tegelvloer. De keuken is vernieuwd in 2017. Hier is ook de toegang tot de grote kelder. Ruimte genoeg voor al uw jams en weckgroenten!
Op de begane grond bevinden zich verder de achteringang en het toilet.

Verdieping

Via de brede trap komt u op de ruime overloop. Op de verdieping liggen vier slaapkamers en een badkamer met douche, ligbad, wastafel en toilet. Twee slaapkamers beschikken over een wastafel. Alle vier kamers hebben vaste kasten en veel bergruimte. De kleinste slaapkamer bereikt u via de grootste. De kamers zijn ruim en beschikken over veel stahoogte door de bijzondere dakvorm. De wanden zijn niet dragend, waardoor de verdieping ook anders ingedeeld kan worden.

Buitenruimte

De tuin wordt gekenmerkt door gras en enkele majestueuze rode beuken. Aan de achterzijde van de woning is een kleine garage met overkapping aangebouwd. In de achtertuin is circa vijf jaar geleden een houten schuur gerealiseerd.

Langezwaag heeft een rijk verenigingsleven en ligt tussen Heerenveen en Drachten. In ruim vijf autominuten bent u op de A7, binnen een kwartier in Heerenveen en binnen twintig minuten in Drachten.

Drone video

Bijzonderheden

 • Bouwjaar 1907
 • Perceel 1.270m2
 • Woonoppervlakte 170m2
 • Inhoud 700m3
 • Stijlvol en origineel (onaangetast)
 • Keuken 2017 met inbouwapparatuur
 • Authentieke kenmerken
 • Daalderop c.v. ketel 2003
 • Deels voorzetramen
 • Vrij uitzicht

Overig

De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond. Daarom is niet alle informatie voorhanden. De koopakte zal hierop worden aangepast met o.a. een niet bewoningsclausule. Dit houdt in dat verkoper mogelijk niet op de hoogte is van bepaalde gebreken en daarvoor niet aansprakelijk kan worden gesteld. Ook o.a. een ouderdoms-, asbest- en funderingsclausule maken onderdeel uit van de koopovereenkomst.

Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen is het raadzaam eerst bij de gemeente Opsterland te informeren naar de mogelijkheden en dat geldt ook voor uitbreidingsplannen.

In verband met een nalatenschap zal de overdracht plaatsvinden via de notaris van de erven.

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:170m²
Inhoud:700m³
Perceelgrootte:1.270m²
Bouwjaar:1907
Energielabel:G
Slaapkamers:4
Badkamers:1
Externe bergruimte:Houten berging (11m²)
Verwarming:Daalderop c.v.-ketel 2003
Isolatie:Deels voorzetramen

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.