Sotterumerdijk 5 Cornwerd

Grote verrassing in een bijzonder landschap

Gelegen aan de zeedijk bij Cornwerd, een paar stappen van het IJsselmeer vandaan, ligt deze verrassende woning. Het is een ruim, licht, comfortabel en stoer huis. Het oudste deel stamt uit 1895 en het woonoppervlak is in 2016 bijna in omvang verdubbeld. Door het vele glas en de handig geplaatste dakramen geniet u niet alleen buiten van de natuur en het komen en gaan van de seizoenen, maar ervaart u ook binnen de weidsheid van het omringende landschap. De woning ligt op een perceel van 780 m2.

Buiten wonen pur sang

Helemaal middenin de natuur waant u zich in de tuin, op het terras en in de knusse, met houtkachel verwarmde tuinkamer/veranda. Enerzijds is er het uitzicht, de ruimte en de stilte, anderzijds de vogels in de natuurgebieden en -reservaten langs de IJsselmeerkust. Het robuuste materiaalgebruik in de woning sluit hier helemaal bij aan.

Ligging

De woning ligt aan de IJsselmeerdijk, in het buitengebied van Cornwerd. Op de fiets bent u in tien minuten in Makkum, waar u scholen, winkels en horecavoorzieningen vindt. In vijf autominuten zit u op de Afsluitdijk, zodat u in ca. een uur in Amsterdam bent. Watersportplaats Makkum beschikt over diverse toeristische voorzieningen. De Makkumerwaarden, de eilanden voor de IJsselmeerkust, zijn uitgestrekte natuur- en vogelgebieden.

Begane grond

De woonkamer met balkenplafond ligt in het oudste gedeelte van de woning en gaat over in de aanbouw aan de achterkant, waar de grote woonkeuken is gelegen. De hele gevel van dit deel bestaat uit glas/tuindeuren, waardoor de ruimte heel licht is. De begane grond heeft vloerverwarming en er is een gaskachel.

De robuuste keuken heeft een bar en biedt ruimte aan een eettafel. Een extra ruimtelijk effect ontstaat door het zicht op de vide van de eerste verdieping.  Op de begane grond bevinden zich tevens een slaapkamer, inloopkast, badkamer, bijkeuken en toilet. De badkamer is voorzien van een ligbad/whirlpool, inloopdouche en dubbele wastafel.

Verdieping

Op de verdieping bevinden zich een vide en twee slaapkamers, waarvan een beschikt over een wastafel. De vide is nu ingericht als werkplek. De dakramen zijn zo geplaatst dat u ook vanaf hier al zittend kunt genieten van het weidse uitzicht.

Buitenruimte

Aan de achterkant grenst het perceel aan kleinschalig open vaarwater. Hier ligt een kleine aanlegsteiger. Ook is er een zitje bij het water. Leuk detail: een vlot met trektouw om aan de andere kant te komen. Een groter terras ligt aan de zijkant van de woning. Op het terrein staat een houten schuur en een deel van het perceel is nu ingericht voor ganzen, eenden en kippen.

Bijzonderheden

  • Woonoppervlakte 172m2
  • Inhoud 624m3
  • Perceelgrootte 750m2
  • Bouwjaar 1895, vanaf 2016 verbouwd
  • CV Nefit 2009 (brander vernieuwd in 2018)
  • Aangesloten op septictank (vernieuwd in 2016)
  • Begane grond vloerverwarming
  • Slapen en baden begane grond
  • Weids uitzicht

Drone video

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:172m²
Inhoud:624m³
Perceelgrootte:780m²
Bouwjaar:1895 verbouwd 2016
Slaapkamers:3
Badkamers:1
Externe bergruimte:Houten berging (10m²)
Verwarming:Nefit 2009 (2018 brander vernieuwd)
Isolatie:Vloer-muur- en dakisolatie. Dubbel glas

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.