Menno van Coehoornweg 22 Wijckel

Voor schitterende vergezichten en prachtige plannen

Koop een boerderij en je krijgt een levend geschiedenisboek. Dat geldt ook voor deze karakteristieke Friese stelpboerderij uit 1870. Deze boerderij is gelegen in Wijckel. Het dorp Wijckel ligt in de voormalige gemeente Gaasterland in de Friese zuidwesthoek. Wat een historie! Als je de petroleumstellen in de keuken van het aangrenzende bakhuisje ziet staan, is het net of je even terug in de tijd stapt. Het was destijds de favoriete ruimte van het gezin van de huidige bewoner van de boerderij.

Perceelgrootte is circa 3.225 m². Tevens bestaat de mogelijkheid om circa weiland 19.155 m² bij te kopen. Daardoor is het ook een geweldige locatie voor bijvoorbeeld dierenliefhebbers.

In de boerderij zijn nog tal van authentieke elementen aanwezig, zoals glas-in-lood ramen en deuren, estriken vloer in de kelder en balkenplafonds. En niet te vergeten natuurlijk het imposante gebint van de grote schuur. Er moet wel flink wat gebeuren om de boerderij te voorzien van hedendaags wooncomfort, dus handen-uit-de-mouwen-stekers en plannenmakers komen goed aan hun trekken.

Het geheel heeft een agrarische bestemming, mogelijk leent de boerderij zich onder meer voor een combinatie van wonen en werken. Andere gebruiksmogelijkheden zijn ook denkbaar. Zo kan de schuur geschikt worden gemaakt voor woning, kantoor, praktijkruimte of galerie en het bakhuisje wellicht voor Bêd en Brochje. Dat maakt wellicht zakelijke toepassingen mogelijk, maar ook dubbele bewoning of mantelzorg.

NB: informeert u zelf bij de gemeente De Fryske Marren of deze functies zijn toegestaan binnen het bestemmingsplan.

Begane grond en verdieping

De entree van de boerderij bevindt zich in het later gebouwde verbindingsstuk tussen het voorhuis en het bakhuisje. Hier is ook de toegang tot een van de twee provisiekelders. Via de keuken komt u in de gang, die toegang geeft tot de drie vertrekken in het voorhuis en tot de badkamer. De keuken beschikt over een balkenplafond en vanuit de keuken komt u bij de trapopgang naar de eerste verdieping.

Twee ruimten zijn in gebruik als woonkamer en de derde als slaapkamer (met wastafel). Hier vindt u ook drie authentieke vaste kasten, deels voormalige bedstee. Onder deze kasten bevindt zich de tweede provisiekelder. In de ruime badkamer vindt u een toilet, grote inloopdouche, wastafel en bad. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. De combinatie badkamer-slaapkamer maakt levensloopbestendig wonen mogelijk. Op de verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en enkele vaste kasten. Door een van de slaapkamers loopt een rookkanaal. Leuke anekdote: via de vluchtdeur op de overloop bereikt u de schuur.

Bakhuisje

Ook van het bakhuisje is de entree gelegen in het verbindingsstuk tussen beide gebouwen. In het bakhuisje bevindt zich een keuken, een bijkeuken, een toilet en een badkamer met lavet.
Ook in de bijkeuken zit een buitendeur. De bijbehorende zolder is toegankelijk via een losse trap.

Schuur

De grote schuur is circa 310 m² groot en heeft nog grotendeels de oorspronkelijke indeling: een deel voor de koeien, een deel voor opslag, een grote zolder en een vide-gedeelte.

Buitenruimte

De oppervlakte van het perceel is groot genoeg voor diverse gebruiksfuncties. Hebt u paarden of hebt u ze altijd al gewild? Of zin in wat kleinvee? Ruimte te over. Net als voor bijvoorbeeld een moes- en/of siertuin. De bioloods op het terrein (asbest) dient als garage en opslag. Eraan vast zit een overkapping.

Ligging

De bossen (het Van Coehoornbos ligt op loopafstand), het water en de natuurgebieden van Zuidwest-Friesland bieden alle mogelijkheden om u (actief) te ontspannen. Alles ligt binnen handbereik. Van wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, tot (kite)surfen, zeilen en motorbootvaren. Vanaf het achtererf ziet u ’s zomers de witte zeiltjes van de boten op het Slotermeer. In de directe omgeving liggen zeven van de elf Friese steden, waaronder Sloten, Stavoren en Workum. De boerderij ligt halverwege tussen Sloten en Balk. In Balk (7 minuten) vindt u (basis)onderwijs-, winkel-, horeca- en overige voorzieningen. Er zijn rechtstreekse openbaar vervoerverbindingen met Sneek en Lemmer en aansluitingen naar Heerenveen/Groningen en Lelystad. Er is een goede verbinding met de Randstad, via 12 km autoweg bereikt u de oprit van de A6.

Kenmerken

 • Bouwjaar 1870
 • Woonoppervlakte 221 m²
 • Inhoud circa 3.170 m³
 • Perceelgrootte 3.225 m²
 • Verwarming d.m.v. gaskachels
 • Vloerverwarming badkamer
 • Aangesloten op riolering
 • Krachtstroom
 • Gedeeltelijk dubbelglas
 • Kabelaansluiting
 • Aanleg glasvezel mogelijk

Bijzonderheden

 • In overleg kan tot circa 19.155 m2 weiland bijgekocht worden
 • Exacte kavelgrootte wordt naderhand door het Kadaster bepaald (voor rekening koper), boven- en of ondermaat wordt niet verrekend
 • In en om de boerderij is asbest aanwezig
 • Gierkelder en mestplaat aanwezig
 • Er rust een agrarische bestemming op het object. Eventuele wijziging van de bestemming is voor rekening en risico van de koper
 • Informeert u zelf bij de gemeente De Fryske Marren of uw plannen zijn toegestaan binnen het bestemmingsplan
 • De overdracht vindt plaats via Riemersma Notariaat in Balk

Dronevideo

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:221m²
Inhoud:3.170m³
Perceelgrootte:3.225 m² (meer land bij kopen is mogelijk)
Bouwjaar:1870
Energielabel:G
Slaapkamers:4
Badkamers:2
Externe bergruimte:Schuur/garage (72m²)
Verwarming:Gaskachels + vloerwarming badkamer
Warm water:Boiler
Isolatie:Gedeeltelijk dubbelglas
Aanvaarding:Zo spoedig mogelijk

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Garyp

Sigerswâld 15 Garyp

€ 1.150.000,- k.k.
Driezum

De Steech 13 Driezum

Prijs op aanvraag
Gorredijk

Hegedyk 16A Gorredijk

Prijs op aanvraag

Scheen 36 Joure

Prijs op aanvraag

Nijewei 110 Gorredijk

€ 495.000,- k.k.