Mijn Buitenplaats

Handelen in geluk


Even voorstellen: Beke Hendriksma, makelaar voor landelijk en bijzonder wonen in Friesland. Mensen nemen mij mee in hun woondromen en ik mag helpen om ze uit te voeren.

  1. Handelen In Geluk

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

3 min leestijd

Dat is toch prachtig? Ik vind het ook een eer, want het betekent dat mijn klanten mij vertrouwen. Dat ze weten dat ik al mijn vakmanschap inzet om hun droomhuis te vinden of hun woning te verkopen. Of zelfs allebei! Al mijn werkzaamheden draaien daar om.

Mensen helpen gelukkig te worden op een nieuwe plek is dan ook mijn drijfveer. Mijn Buitenplaats Makelaardij bemiddelt en adviseert bij de verkoop en aankoop van landelijke en bijzondere woningen in Friesland. Een bijzondere woning of een plek die net dat extraatje heeft, laat mijn makelaarshart sneller kloppen. Dat kan een woonboerderij zijn, een jaren 30-woning, een herenhuis, een landhuis of een dorps-/stadsvilla. Of de architectuur, de unieke locatie of de mogelijkheden die ik in een huis of zelfs een bouwval zie.

Wanneer ik mijn klanten hoor vertellen over hun woonwensen, denk ik vaak terug aan een zwanennest dat ik een paar jaar geleden in de Amsterdamse binnenstad zag. Midden in de gracht had een zwanenmoeder een nest gemaakt van afval. Chipszakken, flesjes, doppen, piepschuim, noem maar op. Schrijnend natuurlijk. Maar ook heel mooi: de sterke behoefte aan een eigen plek en de moeite die we daarvoor willen doen. Met veel plezier ondersteun ik daarbij. Want het is mijn vak goed te zijn in wat u maar enkele malen in uw leven doet.

"Je lag bij mij in een doosje..."

Dit antwoord gaf een nieuwe klant mij toen ik vroeg waarom ze juist mij als makelaar had gekozen. Zij vertelde me dat ze zo’n drie jaar geleden een advertentie van mij had gelezen in een groot landelijk dagblad. Iets in die advertentie had haar getroffen. Ze keek op mijn website, las wie ik ben, hoe ik werk, wat ik mooi vind en bekeek alle foto’s. Die combinatie sprak haar zo aan, dat ze de moeite nam om de advertentie uit te knippen en die vervolgens te bewaren in een mooi doosje dat ze na drie jaar nog precies terug wist te vinden. Want ergens in haar hoofd en in haar hart had zich een wens genesteld: buiten wonen, op het Friese platteland, in een sfeervolle woning.

Ik was erg blij met haar verhaal. Want ik heb lang nagedacht over mijn website. Over de uitstraling, de tekst en de foto’s. Alles moest kloppen met mijn drijfveer: het vervullen van woondromen. Om dat goed te kunnen doen, heb ik het vertrouwen nodig van mijn klanten. Het vertrouwen dat ik ervoor zal zorgen dat hun droom uitkomt. Een woning die precies past, de plek die ze zochten, een prijs die de juiste is. In die mix van emoties en feitelijkheden doe ik mijn werk. Daarom is het des te belangrijker dat de combinatie van klant en makelaar klopt. Wanneer iemand dan zegt: “Jij lag bij mij in een doosje”, weet ik dat ik het goed gedaan heb.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats