Mijn Buitenplaats

Kronkel


Kent u Simon Carmiggelt nog? Met zijn ‘Kronkels’? Daar moest ik aan denken toen ik de volgende opmerking hoorde:

  1. Kronkel

1 juni, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

2 min leestijd

“Voor mij heeft een aankoopmakelaar geen nut. Onderhandelen kan ik zelf wel. Ik besteed dat geld liever aan het huis dat ik koop.” Mijn makelaarshart wordt daar heel onrustig van. Oneerbiedig gezegd: voor mijn gevoel zit in die redenering een gedachtenkronkel. Waarom? Een aankoopmakelaar verdient zichzelf terug. Je geeft inderdaad geld uit, maar wat je ervoor terugkrijgt heeft een grotere waarde. In geld, in zekerheid, in tijd en in gemak.

Soms moet je geld uitgeven om te kunnen besparen. Een aankoopmakelaar inschakelen is daar een mooi voorbeeld van. Enerzijds leg ik dit graag uit en anderzijds doe ik het met schroom, want ik houd er niet van om mezelf aan te prijzen zoals ‘wij van WC-eend’ dat doen in de bekende WC-eend reclame.  Maar ik ben er zo van overtuigd dat het in dit geval nodig is, dat ik het toch doe. Vanuit de drijfveer om mijn klanten gelukkig te zien in hun nieuwe huis.

Een huis kopen doe je hooguit enkele malen in je leven. Je krijgt er dus nauwelijks ervaring in, terwijl het gaat om beslissingen met langdurige financiële consequenties. Een aankoopmakelaar kan deskundig begeleiden in alle stappen bij het kopen van een huis. Zoeken, bezichtigen, onderhandelen en afhandelen. Hij of zij kent de markt, heeft bouwkundig inzicht, is een ervaren onderhandelaar, kent gemeentelijke regelgeving, is op de hoogte van juridische aspecten en bespaart de koper tijd. De toegevoegde waarde overtreft de kosten. En om dat te zien is vaak even een extra stukje informatie nodig, dat ik graag geef.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats