Weversbuurt 8 Katlijk

Gezocht: mensen met plannen

Kunt u dat ook, door de oogharen kijken? Mooi, dan bent u een plannenmaker! Gaat u uw droom verwezenlijken in deze kop-rompboerderij ten oosten van Heerenveen, aan de rand van Parkgebied Oranjewoud? De boerderij is gebouwd rond 1900, staat op circa 7.300 m2 grond en als u wilt kan er tot 10 ha grond bij gekocht worden. Voordat u erin trekt moet er nog wel het een en ander gebeuren, maar voor een plannenmaker is dat vast geen probleem!

Unieke locatie
In de voortuin heten oude, voorname bomen u welkom. Met gevoel voor historie is de statige boerderij Maria Louise genoemd, naar Prinses Maria Louise van Hessel-Kassel (voor de Friezen: Marijke Muoi) die halverwege de 18e eeuw Landgoed Oranjewoud intensief gebruikte als buitenverblijf. De boerderij heeft volop privacy en biedt vrij uitzicht op de bossen en landerijen van het prachtige coulissen- en landgoederenlandschap, dat een uitgebreid wandel- en fietspadennet heeft.

Sfeerimpressie
Beginnen de ideeën al op te borrelen? Om u op gang te helpen maakten we een sfeerimpressie. Zie het als een blik door de oogharen die laat zien hoe je op een eigentijdse manier de ruimte van zo’n grote boerderij kunt benutten.    

De boerderij heeft een achterentree die toegang geeft tot een halletje. Dit halletje verbindt de romp van de boerderij met het voormalige stookhuisje. Hier bevinden zich de keuken en een eenvoudige douchegelegenheid. Er zijn twee woonkamers, waarvan een in de kop van de boerderij. Onder het voorhuis ligt een grote kelder.

De romp bevat verder een kantoor en een badkamer met ligbad en toilet. De woonruimte is uitgebouwd in de voormalige veestalling, waar een gang en drie slaapkamers zijn gerealiseerd. Op de verdieping bevinden zich een overloop met cv-ruimte en een slaapkamer.

Tot voor kort was de boerderij in gebruik als veehouderijbedrijf. Alle bedrijfsgebouwen zijn inmiddels afgebroken en opgeruimd, zodat ook het erf vrij is om naar wens in te richten.

In geval van een aanpassing van de functie van de boerderij en of bouwplannen valt een toets aan het bestemmingsplan onder de verantwoordelijkheid van de koper.

Ligging
De boerderij ligt aan een rustige landweg 1 km buiten de bebouwde kom van Katlijk. De A7 ligt op een afstand van 5 kilometer waardoor Heerenveen in 10, Leeuwarden in 30 en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. Amsterdam ligt op 5 kwartier afstand.

Bijzonderheden

  • Jaarlijkse herinrichtingrente € 333,12, eindjaar 2024
  • Nagenoeg geen isolatie
  • Opstalrecht nutsvoorziening
  • Slechte staat van onderhoud
  • Aangesloten op riolering
  • C.V. ketel 1976, geiser 2016
  • Gas, water en elektra aanwezig
  • Agrarische bestemming (agrarisch gebied 2)
  • In de koopovereenkomst wordt een asbest-, ouderdomclausule en een niet-bewoningsclausule opgenomen

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:170m²
Inhoud:3450m³
Perceelgrootte:7320m²
Bouwjaar:Circa 1900
Energielabel:Voorlopig G
Slaapkamers:4
Badkamers:2
Externe bergruimte:1 schuurtje
Verwarming:C.V. ketel 1976 Geiser 2016
Isolatie:Nihil
Aanvaarding:In overleg

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.