Riperwei 31 Tijnje

Oud + nieuw maakt twee-in-één

Bij deze woning is de aanbouw groter dan het oorspronkelijke huis en dat zorgt voor een bijzonder geheel én voor meerdere gebruiksmogelijkheden. De oorspronkelijke woning is een turfmakershuisje, gebouwd rond 1872. Een huisje met geschiedenis dus! Denk je eens in hoe het was om zo te wonen. Dat we nu veel langer zijn, zie je bijvoorbeeld aan de dakgoten. Je kunt ze bij wijze van spreken schoonmaken zonder dat je een ladder nodig hebt! Inmiddels is de woning natuurlijk al lang aangepast aan de huidige tijd en is het een bijzonder comfortabel geheel geworden.

Twee-in-een
In 1991 is onder architectuur een uitbreiding gerealiseerd die het woonoppervlak meer dan verdubbelde. Zo ontstonden er eigenlijk twee woningen. Op dit moment is het oudste deel in gebruik als bed & breakfast en het nieuwste als woonruimte. Andere gebruiksmogelijkheden zijn bijvoorbeeld wonen en werken of wonen en (mantel)zorg, want beide delen zijn zelfstandig te bewonen en voorzien van leef-, slaap-, kook- en sanitairvoorzieningen. De woningen hebben ieder hun eigen voor- en achterdeur. De binnenverbinding kan worden afgesloten. Woningen en tuin zijn uitstekend onderhouden.

Nieuwste deel/aanbouw
De ruime entree heeft inbouwkasten en een garderobekast en geeft toegang tot keuken, woonkamer en toilet. De lichte, zonnige woonkamer biedt aan twee kanten vrij uitzicht op de weilanden en is aan de lange kant voorzien van een glazen (schuif)pui. Op de begane grond zijn verder de keuken, de slaapkamer en de luxe badkamer gelegen, zodat wonen op begane grond mogelijk is. Bovendien zijn geen drempels aanwezig.

Keuken en slaapkamer hebben toegang tot de tuin en een van de terrassen. De ‘en suite’ badkamer is voorzien van een bubbelbad, aparte douche en steigerhouten badkamermeubel met natuurstenen wasbakken. De begane grond is voorzien van vloerverwarming en de woonkamer heeft een rookkanaal voor een houtkachel. De kamer heeft geen plafond, maar een vide met kastenwand. Een houten trap in de kamer geeft toegang tot deze vide/verdieping, waar tevens een slaapkamer en bergruimte zijn gelegen.

Oudste deel/oorspronkelijke woning
De entree van dit woningdeel is gelegen in het verbindingsstuk tussen de oude en de nieuwe woning. Ook aan de achterzijde is een ingang. De woning heeft een gecombineerd ruim en comfortabel leef- en slaapgedeelte met vloerverwarming, een keuken met zit-/eetgedeelte en een badkamer. Ook hier zijn geen drempels. Boven de kamers ligt een bergzolder.

Buitenruimte
De ruime, goed verzorgde tuin biedt veel privacy, ligt op de zon, heeft verschillende zithoekjes/terrassen en biedt uitzicht op de weilanden. Ziet u zichzelf al genieten van de rust, ruimte, het duister en de sterrenhemel? Ook het turfmakershuisje beschikt over een eigen beschut zitje met uitzicht over de weilanden, zodat alle gebruikers privacy hebben.

Er is een vrijstaande garage met (smeer)kelder en ruime bergzolder. Er zijn twee hokken voor houtopslag, die ook als zitje of opslagruimte kunnen worden gebruikt. Het halfverharde erf beschikt over parkeergelegenheid voor drie tot vier auto’s.

Ligging
De woning ligt aan een rustige landweg 2,5 km buiten de bebouwde kom van Tijnje, waar u terecht kunt voor een rijk verenigingsleven en basisscholen. De A7 ligt op enkele kilometers afstand, waardoor Heerenveen in 15, Leeuwarden in 30 en Zwolle en Groningen in 45 autominuten te bereiken zijn. Amsterdam ligt op 5 kwartier afstand.

Bijzonderheden

  • Vloerverwarming (behalve in keuken en badkamer oudste deel)
  • Goede isolatie
  • Drempelloze woning
  • Buitenschilderwerk 2015
  • Badkamers in 2015/2016 opnieuw betegeld en voorzien van nieuw sanitair
  • Elektra uitgebreid B&B
  • Niet aangesloten op riool

In geval van een aanpassing van de functie van de woning valt een toets aan het bestemmingsplan onder de verantwoordelijkheid van de koper.

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:150m² 
Inhoud:565m³
Perceelgrootte:1210m² 
Bouwjaar:Oorspronkelijk 1872, verbouwd vanaf 1991
Garage:1
Slaapkamers:3
Badkamers:2
Verwarming:C.V. Remeha Avante 2017
Isolatie:Volledige isolatie, grotendeels dubbelglas
Aanvaarding:In overleg

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.