Mientwei 9 Rijs

Laat op deze mooie plek uw fantasie borrelen

Deze bijzondere combinatie van locatie en pand zal uw fantasie zeker weten te prikkelen. Bij het dorpje Rijs, in het landschappelijk zeer fraaie Gaasterland, staat dit voormalige restaurant te wachten op nieuwe eigenaren die hier hun plannen willen verwezenlijken. Het pand heeft een woonbestemming.

Het is een pand met een levendige historie, veel mogelijkheden, grenzend aan de bossen en vrij uitzicht over het glooiende landschap. Het IJsselmeer is vlakbij, net als meerdere natuurgebieden, meren en gezellige dorpen en stadjes.

Door de oogharen

Gaat u er even rustig voor zitten, sluit de ogen en droom weg … Hoe ziet uw ideale invulling eruit? Laat uw fantasie vooral de vrije loop! Ziet u door uw oogharen al een royale woonkeuken voor zich, gevuld met de gezellige geluiden van een genietend gezelschap aan een lange eettafel? Of een lekkere werkplek, een riante living of de hobbyruimte die u altijd al had willen hebben? Er zijn tal van mogelijkheden voor een invulling met verschillende functies en indelingen. Toch nog een beetje extra inspiratie nodig? De artist impressions* laten zien hoe u een ruimte een heel nieuwe uitstraling geeft door een andere sfeer, indeling of functie te creëren. Ze brengen u ongetwijfeld op nog heel andere ideeën! Voor een uitgebreidere presentatie en inspiratie bezoekt u de website van Mijn Buitenplaats Makelaardij.

Verrassing

Had u de wijnkelder trouwens al ontdekt op de foto’s? Die zit niet in het pand, maar ligt in de besloten achtertuin, deels ondergronds. Het is het stenen bouwwerkje met dat eigenzinnige dakje dat deels in een verhoging in de tuin is ingebouwd. Weet u al wat ú ermee gaat doen?

Belangrijk: de ‘basics’

Het pand bestond oorspronkelijk uit twee woningen en is in de loop van de jaren flink uitgebreid. De ruimtes beneden zijn groot en de serre vormt een zonnige uitbreiding aan de zij- en achterkant. Het pand is solide gebouwd en vormt een basis voor verdere verbouwingen.

Ligging

De bossen, het water en de natuurgebieden van Zuidwest-Friesland bieden alle mogelijkheden om u (actief) te ontspannen. En alles is binnen handbereik. Van wandelen, fietsen, paardrijden en golfen, tot (kite)surfen, zeilen en motorbootvaren. In de directe omgeving liggen ook nog eens zeven van de elf Friese steden, waaronder Sloten, Stavoren en Workum. Het pand ligt op vijf minuten van het dorp Oudemirdum, waar u basisonderwijs vindt en winkel-, horeca- en toeristische voorzieningen. Balk (10 minuten) is wat groter en heeft o.a. ook voortgezet onderwijs. In dertig autominuten bent u in Sneek en in anderhalf uur in Amsterdam.

*Artist impressions

De artist impressions zijn afbeeldingen die gemaakt zijn om een idee te geven van een mogelijke inrichting. Ze zijn bedoeld ter illustratie van de mogelijkheden en om u te inspireren. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Informeert u zelf bij de gemeente of uw voorgenomen plannen zijn toegestaan binnen het bestemmingsplan.

De verkoper heeft niet zelf in het pand gewoond. Daarom is niet alle informatie voorhanden. De koopakte zal hierop worden aangepast met o.a. een niet-bewoningsclausule. Dit houdt in dat verkoper niet op de hoogte is van mogelijke gebreken en daarvoor niet aansprakelijk kan worden gesteld.

Kenmerken

 • Bouwjaar 1900
 • Woonoppervlakte 414m2
 • Inhoud 1577m3
 • Perceelgrootte 1.790m2
 • Unieke locatie
 • Dakisolatie, gedeeltelijk muur- en vloerisolatie
 • Volledige isolerende beglazing
 • Vrij uitzicht
 • Tuin op het zuiden
 • Aangesloten op glasvezel
 • Recht van overpad
 • Woonbestemming

Dronevideo

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD
Woonoppervlakte:414m²
Inhoud:1.577m³
Perceelgrootte:1.790m²
Bouwjaar:1900
Energielabel:C
Slaapkamers:4
Badkamers:1
Externe bergruimte:23,4 + 13,7 + 3,7 = totaal 40,8 m2
Verwarming:ATAG CV-ketel circa 2012
Isolatie:Dakisolatie, muren en vloer deels. Volledig dubbelbeglazing.

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Garyp

Sigerswâld 15 Garyp

€ 1.150.000,- k.k.
Driezum

De Steech 13 Driezum

Prijs op aanvraag
Gorredijk

Hegedyk 16A Gorredijk

Prijs op aanvraag

Scheen 36 Joure

Prijs op aanvraag

Nijewei 110 Gorredijk

€ 495.000,- k.k.