Deelenweg 3 Gersloot

Karakteristiek + groot + vrijheid = onbegrensde mogelijkheden

Via de toegangsweg tussen met riet begroeide sloten komt de deels in het groen verscholen boerderij steeds dichterbij. Na een bocht in de oprijlaan, indrukwekkend begroeid met groot hoefblad, laat de karakteristieke boerderij zich in alle glorie zien. De statige stelpboerderij ligt iets hoger dan de omliggende landerijen en biedt een prachtig uitzicht op een natuurstrook.
De ruime boerderij en erf lenen zich voor diverse combinaties van wonen, werken, zorg, bed & breakfast, hobby etc.

De huidige eigenaren kochten de boerderij ca. 30 jaar geleden. Bij de verbouwingen beperkten zij zich niet tot de binnenkant, maar ze brachten ook constructieve verbeteringen aan.  Aan de  energiehuishouding werd eveneens veel aandacht besteed. Aangebracht werd HR++ glas,  muurisolatie rondom, vloer- en plafondisolatie en zonnepanelen. Binnen zijn nog veel paneeldeuren intact, evenals de balkenconstructie en de originele schouwen.
Kortom, de bewoners pasten de boerderij aan de eisen van de huidige tijd aan, met respect voor de constructie en eigenschappen van de stelpboerderij die zo kenmerkend is voor het Friese platteland.

Indeling
Het leef- en werkgedeelte is gerealiseerd op de begane grond en omvat een woongedeelte, een werkgedeelte, een gastenverblijf en opslag-/hobbyruimte.

Woongedeelte
De zeer ruime woonkamer heeft twee authentieke schouwen, een origineel balkenplafond, paneeldeuren en tuindeuren. De grote woonkeuken met inbouwapparatuur (vernieuwd in 2013)  grenst aan de woonkamer. Vanuit de kamer en de keuken is het uitzicht weids en vrij en laat zien hoe mooi de boerderij te midden van de landerijen ligt. Naast de woonkamer ligt de opkamer. Daaronder ligt de vroegere melkkelder, ruim genoeg voor een voedselvoorraad voor een jaar, zoals dat in vroeger tijden gebruikelijk was. De master bedroom beschikt over een inloopkast met aansluitend een badkamer voorzien van douche en toilet.

Werkgedeelte
In de voormalige schuur/stal in het achterste deel van de boerderij bevinden zich een kantoorruimte, vergaderruimte en pantry, berging en hobbyruimte met krachtstroom.

Gastenverblijf
Eveneens in het achterste deel van de boerderij is een gastenverblijf bestaande uit een woonkamer inclusief keuken, slaapkamer en badkamer met douche en toilet. Deze ruimte kan worden gebruikt als logeerruimte, bed & breakfastaccommodatie of als kangoeroewoning.

Opslag- en hobbyruimte
De rest van de schuur biedt voldoende ruimte voor opslag en/of hobby en beschikt over krachtstroom. In aanvulling daarop biedt ook de vide van de schuur nog zeeën van ruimte. Overigens deelt u de ruimte met een heel speciale bewoner: een uil heeft er zijn thuisbasis.

Verdieping
Op de eerste verdieping in het voorhuis bevinden zich vier slaapkamers. Deze zijn nog in de staat waarin zij verkeerden toen de huidige bewoners de boerderij kochten en bieden dus alle gelegenheid voor de invulling van eigen plannen.

Erf en tuin
Op het erf staat een stenen garage met een op afstand bedienbare deur en een aansluitende carport.
De tuin heeft een beschutte ligging, is uitstekend verzorgd en met kennis van zaken aangelegd. U vindt er kleurige borders, diverse terrassen, gazon, fruitbomen en een vijver.
Het geheel wordt omzoomd door diverse bomen en een boomsingel aan de noordoost zijde.

 

 

 

Kenmerken.

Vraagprijs:475.000,- k.k.
Woonoppervlakte:545m²
Inhoud:3225m³
Perceelgrootte:6940m²
Bouwjaar:Circa 1906
Energielabel:C
Garage:garage en carport
Slaapkamers:6
Badkamers:2
Verwarming:C.V. Remeha 1999 eigendom
Warm water:Boiler huur, quooker
Isolatie:Vloer- en muurisolatie, dubbel glas HR++
Aanvaarding:In overleg
Bijzonderheden:

De boerderij ligt vlakbij natuurgebied De Deelen. De A7 ligt op 5 autominuten, waardoor Heerenveen en Drachten binnen 15 minuten bereikbaar zijn, Leeuwarden in 25 minuten, Groningen in minder dan drie kwartier en Amsterdam in vijf kwartier.
Het bestemmingsplan geeft Wonen, categorie V aan. Voor specifieke wensen kan de gemeente worden geraadpleegd.

 • De geasfalteerde oprijlaan is eigendom.
 • De boerderij beschikt over een kelder en over tal van andere authentieke details: schouwen, paneeldeuren, balkenplafond, estrikken in kelder etc.
 • Isolatie: geïsoleerde spouwmuren, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbele beglazing HR++.
 • Zonnepanelen.
 • Energielabel C
 • De centrale verwarming is in drie ‘groepen’ verdeeld (woonhuis, kantoor, gastenverblijf) met elk een eigen thermostaat zodat deze apart zijn te regelen.
 • Een boiler regelt de warmwatervoorziening. In de keuken is een quooker aanwezig.
 • Het gastenverblijf beschikt over een close-in boiler.
 • Een gasaansluiting is niet aanwezig. De boerderij beschikt over een propaangastank.
 • Riolering is aanwezig.
 • De boerderij is voorzien van een schotelantenne.
 • Bliksemafleider.
 • Ulebord.
 • Het perceel heeft 5 parkeerplaatsen.
 • De herinrichtingsrente als gevolg van de ruilverkaveling bedraagt € 137,50 per jaar, eindjaar 2018.

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.