Boarnburgumer Heawei 5 De Veenhoop

Woonboerderij met mix-and-match concept

Vrijheid is het kernwoord dat past bij deze woonboerderij in het veenweidegebied ten westen van Drachten, nabij natuurgebied ‘De Alde Feanen’. Vrijheid qua ligging, maar ook de vrijheid voor een invulling op maat, want daar bieden woning, erf en grond alle ruimte voor. Mix-and-match in De Veenhoop dus.

De voormalige stal ligt te wachten op een nieuwe functie en ook de buitenruimte biedt tal van mogelijkheden. Het uitzicht is weids naar alle kanten: weilanden met koeien, het Polderhoofdkanaal dat binnenkort wordt heropend voor de recreatietoervaart, de prachtige wolkenluchten overdag en de indrukwekkende sterrenhemel ‘s nachts. De hectiek van de stad is enerzijds op afstand, anderzijds zijn Drachten, Leeuwarden en Groningen via de A7 en de A32 snel te bereiken.

Het voorhuis van de boerderij is eenvoudig, maar wel van alle gemakken voorzien. De voormalige stal van ca. 210m² is nog niet ingericht. De fundering voor een nieuwe invulling is letterlijk en figuurlijk gelegd waardoor dit deel van de boerderij door de koper geheel zelf is in te richten. Volop kans dus om prachtige ideeën ten uitvoer te brengen, op het gebied van wonen, werk, hobby, zorg, kunst of ambacht.

In totaal beslaat het perceel ruim 3 ha. Daarvan is nu ca. 5.000 m² te koop, maar meer land kopen kan ook. Tevens is het mogelijk om een stuk grasland van ca. 400 m² gelegen aan het Polderhoofdkanaal bij te kopen. Een aanbod op maat dus, geschikt voor kleinere of grotere plannen.

Begane grond
Lange gang over de hele breedte van het voorhuis, met toegang tot woonkamer, eenvoudige woonkeuken, kelder, slaapkamer en badkamer. De voormalige stal die aan het voorhuis is vast gebouwd, is van binnen nog niet afgebouwd. Het casco beschikt over de originele balkenconstructie en is in 2011 tot op de tweede harde laag gefundeerd met heipalen. Een vloer is nog niet gestort, zodat het leidingwerk geheel naar wens kan worden ingedeeld. Een nieuwe betonvloer voor de schuur is begroot op ca. € 13.000,-.

Verdieping
Kantoor c.q. slaapkamer en tweede slaapkamer. Tevens een zolderverdieping voor opslag.

Buitenruimte
Mooie authentieke elementen zijn een regenwaterput en stookhuisje.
Tegen het achterste deel van de schuur zijn twee bijgebouwen/schuren gebouwd van ca. 84m². Deze moeten worden opgeknapt. Hetzelfde geldt voor enkele andere bijgebouwtjes waaronder een chalet/tuinhuis.

Kenmerken.

Vraagprijs:325.000,- k.k.
Woonoppervlakte:104m²
Inhoud:1500m³
Perceelgrootte:5000m²
Bouwjaar:1929
Slaapkamers:3
Badkamers:1
Externe bergruimte:Aangebouwde schuren ca 84m²
Verwarming:C.V. Nefit Ecomline 2011
Isolatie:dakisolatie, gedeeltelijk dubbelglas
Aanvaarding:In overleg
Bijzonderheden:

De woonboerderij is voorzien van nieuwe dakpannen, dakkapel, dakisolatie en grote ramen in het dak van de voormalige stal.
De voormalige stal is in 2011 gefundeerd tot op de tweede harde laag met heipalen.
Alle ramen zijn voorzien van horren.
Krachtstroom.
Diverse bijgebouwtjes o.a. chalet c.q. tuinhuis.
Ligging op ca. 300 meter van het Polderhoofdkanaal.
Ligging vlakbij het Friese merengebied en de jachthaven van De Veenhoop, waar o.a. in het zomerseizoen ook de strijd tussen de skûtsjes van dichtbij te bekijken is.
Ligging Drachten op ca. 10 autominuten, Leeuwarden en Groningen op ca. een half uur.

 

Ja, ik heb interesse.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.