Mijn Buitenplaats

Sprookjes bestaan wel


Er was eens …. een gezin dat verhuisde vanwege het werk van de vader. Een nieuwe woning was snel gekocht, maar voor de oude waren geen kopers. Tot zover geen nieuws.

  1. Sprookjes Bestaan Wel

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

2 min leestijd

Maar let op, het vervolg is verrassend! Ze leefden namelijk nog lang en gelukkig in hun nieuwe huis. Ze verhuurden de oude woning tot er een koper was gevonden. Zo waren ze de dubbele lasten kwijt en daalde het huis niet in waarde omdat het lang onbewoond was.  Eind goed al goed dus.

En gelukkig maar, want dit was een oplossing met veel positieve kanten. Niet alleen voor het gezin en voor de huurders, ook voor de woningmarkt. Er ontstond beweging omdat het gezin de koop aandurfde voordat het de oude woning kwijt was. De verkopers van hun nieuwe huis konden vervolgens ook aan de slag en zo ontstond er een kettingreactie. Daarom is het ook goed dat het gemakkelijker is geworden om een leegstaande koopwoning te verhuren. Nog steeds zit  er een aantal lastige aspecten aan, maar met advies op maat van een makelaar met ervaring in koop én huur, is tijdelijk verhuren zeker het overwegen waard.

Vaak hoor ik mensen over apen en beren rond verhuur. Een veelgehoorde kreet  is ‘koop breekt geen huur’. De uitspraak klopt inderdaad, maar met een goed contract hoeft het geen belemmering te zijn om de woning te verhuren. Wanneer ik uitleg hoe het werkt, kijken mensen daar al heel anders tegenaan. Hetzelfde geldt voor toestemming van gemeente en bank.  Ik ben op de hoogte van alle regels en van de mogelijke voetangels en klemmen. Informeer dus gerust naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats