Mijn Buitenplaats

Past precies


Ze zijn eetbaar. De jonge blaadjes kennen we als molsla. De Engelsen maken een frisdrank van siroop van de bloemen. In poedervorm wordt de gedroogde wortel gebruikt bij nier- en galkwalen. Koeien, schapen en geiten gebruiken de plant als medicijn. Hun lever en darmen varen er wel bij.

  1. Past Precies

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

2 min leestijd

De Engelsen noemen ‘m dandelion, Duitsers spreken van Löwenzahn, Drenten zeggen hondstong, Groningers hondenbloem en de Latijnse naam is Taraxum officinale.

In Fryslân zeggen we hynsteblom.
Inderdaad, we hebben het over de paardenbloem.

Nu de natuur het zo moeilijk heeft door de droogte en de weilanden weliswaar geel zijn, maar niet van de paardenbloemen, dacht ik even terug aan de tijd toen ik mijn bedrijf begon. Bij zo’n start komt van alles kijken, van diploma’s tot een website.

En een logo.

Tja, een logo. En een huisstijl. Wat moest dat worden? Groen staat voor natuur, voor frisse weilanden, voor het buitenleven. Dus groen moest er sowieso in. En dan? Een boerderij, een foto van mij, een plant? We kozen voor een bloem. Verschillende ontwerpen kreeg ik te zien. Welke vond ik het mooist? Wat paste het beste bij wat ik uit wilde stralen? Wat karakteriseert ‘liever dauw dan diesel’?

Heb jij wel eens bewust opgemerkt dat het een doodgewone paardenbloem is waar ik uiteindelijk voor heb gekozen? De plant die in het voorjaar met duizenden tegelijk de weilanden geel kleurt en waarvan er in Nederland meer dan 250 ondersoorten bestaan?

Zeg eens eerlijk?
Geeft niet hoor. Zelf vind ik dat het helemaal klopt. Je moet er toch niet aan denken dat het een orchidee was geworden?

PS zin in een hartige taart met paardenbloem, zevenblad en brave hendrik? Dan is hier een recept.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats