Mijn Buitenplaats

De week van Beke


Kijken, bellen, praten. Beoordelen, nadenken, overleggen. Terugkoppelen, zoeken, onderzoeken. Informeren, onderhandelen, mailen. Rondleiden, uitleggen en luisteren. Veel luisteren. Góed luisteren.

  1. De Week Van Beke

4 juli, 2023

Deel pagina

Mijn Buitenplaats

Beke Hendriksma

2 min leestijd

Zo ziet samengevat mijn gemiddelde werkweek eruit. Heel verschillende werkzaamheden, waarbij ik heb gemerkt dat luisteren daarin een bijzondere plaats inneemt. Luisteren wanneer iemand mij vertelt dat hij de boerderij wil verkopen, maar dat het zo moeilijk is. Omdat hij er zeventig jaar geleden geboren werd en er sindsdien altijd heeft gewoond en gewerkt. Luisteren wanneer hij zegt dat hij van iemand hoorde dat ik de tijd neem om het daarover te hebben, om zijn verhaal te horen. En of ik misschien eens wil komen praten?

Speurneus
Een verkooptraject begint vaak met een telefoontje en een gesprek. Hetzelfde geldt bij de aankoop van een woning. Voor wie ga ik op zoek? Een jong stel? Een gezin? En wat zoeken ze precies? Zij vertellen hun verhaal en hun wensen en ik luister en vraag. Ik kijk hoe het aanbod zich ontwikkelt, wat er waar te koop staat en of ik dat kan koppelen aan een van mijn zoekopdrachten of binnen mijn netwerk. Bij het Kadaster doe ik onderzoek naar erfdienstbaarheden en bij de gemeente naar bestemmingsplannen.

Presentatie
Met de fotograaf maak ik een afspraak en zelf ben ik ook aanwezig  bij het maken van de foto’s. De interieurstyliste schakel ik regelmatig in. De tekenaar komt het huis helemaal inmeten en maakt vervolgens 2D en 3D-plattegronden. De tekstschrijver gaat aan de slag met alle ingrediënten die ik haar aanlever over de sfeer, de eigenschappen en de mogelijkheden van de woning en tovert vervolgens een mooi gerecht te voorschijn in vorm van teksten voor mijn website en social media. Er zijn bezichtigingen, telefoontjes, bouwkundige keuringen, juridische en financiële zaken. Voor ik het weet is er weer een week voorbij en luister ik naar het weerbericht: lekker (fiets)weer dit weekend.

Mijn Buitenplaats

Download onze aan- en verkoopstrategie brochure

Een handboek vol praktische tips bij de aan- en verkoop van een huis.

Mijn Buitenplaats