Blauwe Bos 4 Haulerwijk

Heer en meester op je eigen plek

Helemaal verslingerd aan het buitenleven en niet bang voor een fors perceel te midden van de weilanden? Met ruimte voor een siertuin, moestuin, kleinvee, paarden of gewoon een stuk niks? Op deze plek met 8.796 mgrond bij Haulerwijk ervaart u het buiten wonen in al z’n facetten: ruimte, uitzicht, reeën die op bezoek komen, stilte, privacy, het komen en gaan van de seizoenen. Als makelaar gespecialiseerd in landelijk wonen ken ik veel bijzondere plekken en woningen, maar hier werd ik zelfs even stil van. Voor mij is het de spreekwoordelijke speld in de hooiberg.

Oogharen

De woning dateert van 1972, is destijds ontworpen door een architect en gebouwd in een T-vorm. Het is een bungalow, dus alle vertrekken zijn gelijkvloers. De woning verkeert nog in dezelfde staat als toen ze gebouwd werd, dus een moderniserings- en/of verbouwingsslag is nodig. Wellicht is het nodig dat u daarvoor af en toe even ‘door uw oogharen’ kijkt, bijvoorbeeld om de mogelijkheden te verkennen voor slaapkamers op de verdieping. Voor een invulling met andere functies dan alleen wonen is het raadzaam eerst bij de gemeente Ooststellingwerf te informeren naar de mogelijkheden en dat geldt ook voor uitbreidingsplannen.

Ligging

Via de toegang van het recreatiegebied ‘Het Blauwe Bos’ komt u bij het zandpad wat u leidt naar de woning. Dit zandpad is ongeveer 1,2 kilometer lang. Haulerwijk ligt op 5-10 fietsminuten. U vindt er een basisschool, kinderopvang, winkels, zorg- en sportvoorzieningen. De natuurgebieden van Bakkeveen, Appelscha en het Fochtelooërveen liggen eveneens vlakbij. De woning ligt op steenworp afstand van het ‘drieprovinciënpunt’, waardoor Drachten, Groningen en Assen alledrie in ca. 30 autominuten zijn te bereiken.

Indeling

Door de T-vorm van de woning bestaat het geheel eigenlijk uit drie ‘vleugels’. In twee daarvan bevinden zich het woon-, keuken- en slaapgedeelte. In de derde zijn twee paardenboxen gesitueerd en een overkapping die dienst doet als bergruimte. Alle vertrekken zijn gelijkvloers. De woning beschikt over twee slaapkamers. Het interieur heeft nog de kenmerken van de jaren zeventig. Op het terrein is verder een carport en nog een bijgebouw gesitueerd dat dienst doet als garage c.q. werkplaats met autobrug.

Overig

De verkoper heeft niet zelf in de woning gewoond. Daarom is niet alle informatie voorhanden. De koopakte zal hierop worden aangepast.

Bijzonderheden

 • Woonoppervlakte 119 m2
 • Inhoud 623 m3
 • Perceelgrootte 8.796 m2
 • Aangesloten op riolering
 • C.V. Vaillant 2013
 • Geen isolatie
 • Uitrijmogelijkheden c.q. ruiterpaden
 • 2 paardenboxen
 • Garage/werkplaats 56m2
 • Privacy
 • Natuurbeleving

Kenmerken.

Vraagprijs:VERKOCHT
Woonoppervlakte:119m²
Inhoud:623m³ 
Perceelgrootte:8.796m²
Bouwjaar:1972
Slaapkamers:2
Badkamers:1
Externe bergruimte:Garage/werkplaats 56m²
Verwarming:C.V. Vaillant 2013
Isolatie:Geen

Ja, ik heb interesse.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
De Tike

Harmsreed 5 De Tike

€ 425.000,- k.k.

Bumawei 23 Westergeast

Verkocht onder voorbehoud
Tijnje

De Wispel 6 Tijnje

€ 695.000,- k.k.
Easterwierrum

Doarpsstrjitte 15 Easterwierrum

€ 699.500,- k.k.
Beetsterzwaag

Helomapark 6 Beetsterzwaag

€ 1.175.000,- k.k.